Πέμπτη, Μαΐου 30

ΕΧΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΝΔ

Οι γκρανκάσες των Παπανδρέου τέθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…
“Ανακηρύχτηκε” Επίτιμος ο Μιχαλολιάκος…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του εθνοπροδοτικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ! Ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την εκλογική του συντριβή, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές!

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν τη σίγουρη ήττα τους κι από τη στιγμή που τα exit polls έδειχναν μια διαφορά που κυμαινόταν στο 3-4%, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος βιάστηκε να κάνει δήλωση περί μη στρατηγικής ήττας!









Όμως, όσο η νύχτα προχωρούσε και η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αύξανε, τόσο ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του ήταν εξαφανισμένοι! Το αυτοκρατορικό Μαξίμου φάνταζε σαν το Σαράι του Καραγκιόζη! Πολύ φτωχικό, αφού κυριαρχούσε η θλίψη και η κατήφεια! Υπέρμετρος προβληματισμός, οργή, πανικός, μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν την ψυχή του Πρωθυπουργού, του ανθρώπου που με ελαφρά τη συνείδηση παραχώρησε εθνικό έδαφος, χωρίς καμιά ουσιαστική και ιδιαίτερη πίεση από τον “διεθνή παράγοντα”!

Έκλαιγε τη μοίρα του ο Πρωθυπουργός και μαζί με τη σύντροφό του – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – Μπέτυ Μπαζιάνα, είχαν πλαντάξει στο κλάμα, αφού χάνουν τα μεγαλεία της Εξουσίας! Μια Εξουσία, που έχει βαφτεί με το αίμα του ελληνικού λαού, ουσιαστικά και μεταφορικά! Κι όπως με ενημέρωσαν, παρασχέθηκαν καταπραϋντικά φάρμακα στον Αλέξη Τσίπρα! Ο οποίος με τίποτε δεν δεχόταν να κάνει ζωντανές δηλώσεις στα τηλεοπτικά Μέσα! Έσκουζε μέσα στη νύχτα, προκειμένου οι δηλώσεις του να είναι μαγνητοσκοπημένες! Στο σημείο αυτό ανέλαβε δράση ο πιο νηφάλιος Νίκος Παπάς και τον ανάγκασε να βγει από το καβούκι της απελπισίας του, αποδεχόμενος την οδυνηρή εκλογική του ήττα, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα πρόωρες εκλογές!




Κανένας οίκτος στον προδότη…




Όσοι είδαν και άκουσαν τις δηλώσεις του, αντιλήφτηκαν, πως είχαν απέναντί τους έναν άνθρωπο προβληματικό, γεμάτο κουσούρια, που προκαλούσε οίκτο! Όμως κανένας οίκτος δεν αρμόζει σε αυτόν που “πούλησε” την Μακεδονία! Σε αυτόν που άνοιξε την κερκόπορτα της Θράκης για τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Σε αυτόν που ξεκίνησε συζητήσεις, βάζοντας ως προπομπούς υπουργούς και βουλευτές του, για τη διχοτόμηση του Αιγαίου μας και τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Πελάγου μας με ΗΠΑ και Τουρκία! Κανένας οίκτος για τον πολιτικό, χωρίς καμιά ευαισθησία για τα προβλήματα του λαού του, που τα ψίχουλα που τους μοίρασε κατά καιρούς ήταν μόνο για να σώσει πολιτικά το τομάρι του! Κανένας οίκτος για τον δηλωμένο άθεο, που προσπάθησε να ξεριζώσει την Ορθοδοξία από την ελληνική Πολιτεία και τον ελληνικό λαό!

Κανένας οίκτος, καμιά λύπηση…




Έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κέρδισε η ΝΔ! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει σαφή θέση στα εθνικά θέματα…




Νικήτρια των ευρωεκλογών λοιπόν, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Το 33,28% έναντι του 23,84% του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταγραφεί ως συντριπτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος; Δηλαδή, η διαφορά των περίπου 9,5 μονάδων κάνει ευτυχισμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ;

Πού με την χειρότερη κυβέρνηση από συστάσεως του ελληνικού κράτους, η διαφορά είναι μόνο 9,5 μονάδες; Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε τα φτάσει ή και να ξεπεράσει το 40%; Μα ο πατέρας του, έχοντας απέναντί του έναν Ανδρέα Παπανδρέου, κι όχι έναν Αλέξη Τσίπρα, έφτασε τη ΝΔ στο 46,88%! Ευτυχισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε απίστευτα υψηλά ποσοστά, παρότι ξεπούλησε την Ελλάδα; Παρότι “έκαψε” τους Έλληνες; Παρότι “άνοιξε” τους χείμαρρους και έπνιξε τους συμπατριώτες μας;

Όχι Κυριάκο! Δεν κέρδισες εσύ και η ΝΔ! Έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας!

Μέχρι τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, υπεύθυνα στα εθνικά θέματα και τα θέματα της Εκκλησίας!

Θα πρέπει να μας αποκαλύψει, ότι έχει βρει τον τρόπο να ακυρώσει την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Ότι θα κλείσει την κερκόπορτα της Θράκης μας, που άνοιξε με την καρατόμηση των εκλεγμένων Μουφτήδων και συνεχίστηκε με την διάλυση του κλιμακίου της ΕΥΠ στ Θράκη! Ότι θα σηκώσει το πολιτικό του ανάστημα έναντι των καθημερινών προκλήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και θα “βουλώσει” το πονηρό μάτι του διεθνή παράγοντα (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία), οι οποίοι συντάσσονται με τον Τούρκο Σουλτάνο! Θα πρέπει να μας αποκαλύψει αν συντάσσεται με το διαχωρισμό του Κράτος με την Εκκλησία και αν θέλει κι εκείνος μια Πολιτεία ουδετερόθρησκη…

Πολλά ακόμη μπορώ να παραθέσω, αλλά θα ασχοληθώ εκτενώς σε άλλο άρθρο μου…

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, να επισημάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως θα μπορέσει να μιλήσει για τίμια, αντρίκια και εθνική νίκη, μόνο εάν τοποθετηθεί εθνικά στα παραπάνω ζητήματα…




Οι γκρανκάσες των Παπανδρέου τέθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…









Το “Κίνημα Αλλαγής” κατέγραψε μια μεγάλη νίκη! Είναι πλέον, το τρίτο κόμμα στις επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων και το 7,25% είναι ένα καλό ποσοστό, για το πάλαι ποτέ κόμμα Εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ!

Η Φώφη Γεννηματά πιστώνεται αυτήν την επιτυχία, από τη στιγμή που κατέβηκε σε αυτές τις εκλογές με αντίπαλο όχι μόνο την κάλπη, αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου! Τον πρώην Πρωθυπουργό – Εθνολετήρα – που ανοιγόκλεινε το μάτι στους “συντρόφους” του στο ΣΥΡΙΖΑ και άδειαζε τη Φώφη Γεννηματά! Παίρνοντας θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών! Και πως αλλιώς θα μπορούσε να κάνει, αφού είναι γνωστό πως είναι “παιδί” του Σόρος, του Ροκφέλερ και του Ρότσιλντ!

Αλλά, όπως δείχνει η μέχρι στιγμής σταυροδοσία, μένει εκτός ευρωβουλής και ο αδελφός του Νίκος, παρότι τάχτηκε κατά της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Ωστόσο, η πρώτη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, σηματοδοτεί τη θέληση της βάσης του κινήματος για ανανέωση! Αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο βασικός διεκδικητής της ηγεσίας το Νοέμβριο του 2017! Όταν έλαβε ποσοστό 25,14% έναντι της Φώφης Γεννηματά που είχε λάβει την πρώτη Κυριακή 42,50%!




Το ΚΚΕ του Στάλιν και του Λένιν…




Το ΚΚΕ πέρασε στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,67%.

Τι άλλο να πούμε γι΄ αυτούς τους δογματικούς κομμουνιστές, που επί δεκαετίες παραμένουν στα ίδια σταθερά ποσοστά! Κάτι είναι κι αυτό! Είτε έχουν Γραμματέα τον Φλωράκη, είτε την Παπαρήγα, είτε τον Κουτσούμπα, η ίδια παρωχημένη ρητορική! Μόνη τους έγνοια, η συντριβή της ακροδεξιάς, όπως διατυπώθηκε από τη Λιάνα Κανέλλη την Κυριακή στους τηλεοπτικούς σταθμούς!




“Χρυσή Αυγή” χωρίς Νίκο Μιχαλολιάκο…









Και μια και είπαμε για ακροδεξιά, ας μιλήσουμε για τη “Χρυσή Αυγή”! Έλαβε ποσοστό 4,84%! Όταν σόκαρε στην κυριολεξία πριν από πέντε χρόνια στις ευρωεκλογές του 2014, καταγράφοντας ποσοστό 9,4% και τρομοκράτησε τότε το πολιτικό Σύστημα! Ενώ πριν από δυο χρόνια, στις εθνικές εκλογές είχε καταγράψει 6,92%! Όταν στις ευρωεκλογές του 2009 είχε λάβει ποσοστό μόλις 0,46%!

Έτσι μοιραία, το σημερινό ποσοστό τρομάζει πλέον, μόνο την ηγεσία της “Χρυσής Αυγής”! Τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που μετέβαλε τη “Χρυσή Αυγή” σε ένα ακόμη Συστημικό κόμμα! Με την εσωστρέφειά του, την αντιδημοκρατική του διάθεση, την αναίτια καρατόμηση ηγετικών στελεχών του προς χάριν της δικής του κομματικής κάστας! Καρατόμησε τους ευρωβουλευτές Φουντούλη και Επιτήδειο και δεν τους συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο 2019, προκειμένου να “τιμήσει” τους δικούς του Λαγό και Κωνσταντίνου! Κι έβαλε απέναντί του όλους τους άλλους που συμμετείχαν στο ευρωψηφοδέλτιο, αφού η φήμη που διέρρευσε ήταν, πως από τα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” έφευγαν τα ψηφοδέλτια σταυρωμένα με τον Γιάννη Λαγό και τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου! Όταν η “Χρυσή Αυγή” έλαβε περίπου 226-227 χιλιάδες ψήφους και οι Λαγός – Κωνσταντίνου, μόλις 75-76 χιλιάδες ψήφους! Όπερ σημαίνει, πως τα περισσότερα ψηφοδέλτια έπεφταν στην κάλπη ασταύρωτα, δείχνοντας την απέχθεια των ψηφοφόρων της “Χρυσής Αυγής” στον ηγέτη τους;

Αλλά και η οικογενειοκρατία ενοχλεί αφάνταστα τους ψηφοφόρους της “Χρυσής Αυγής”! Η σύζυγος, η κόρη και όλο το σόι στην Εξουσία!

Τα τραγικά προχθεσινά ποσοστά της “Χρυσής Αυγής” σηματοδοτούν εξελίξεις! Είναι σίγουρο ότι σε ενάμιση μήνα που θα έχουμε εθνικές εκλογές, η “Χρυσή Αυγή” δεν θα μπει στη Βουλή! Χρειάζεται άμεσο ηλεκτροσόκ! Και αυτό είναι η αλλαγή της ηγεσίας! Αφού ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κρύβει την προσωπική του αποτυχία – και του σκελετωμένου κομματικού του περιβάλλοντος – πίσω από το δάχτυλό του, δηλώνοντας:

«Ό,τι δεν μας καταστρέφει μας κάνει περισσότερο δυνατούς! Θα ξαναγυρίσουμε περισσότερο δυνατοί»!

Όχι όμως με σένα Νίκο Μιχαλολιάκο… Ας ανακηρυχτείς Επίτιμος…




Καλώς τον Κυριάκο Βελόπουλο κι ας άργησε…




Πάμε τώρα και στην “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου! Το προσωποπαγές κόμμα “Ελληνική Λύση” – Κυριάκος Βελόπουλος! Όπως λέμε: ΛΑ.Ο.Σ – Γιώργος Καρατζαφέρης και “Ανεξάρτητοι Έλληνες” – Πάνος Καμμένος!

Για άλλη μια φορά το Σύστημα υπνώτισε τον φιλεύσπλαχνο ψηφοφόρο, τον ανεύθυνο ψηφοφόρο και ψήφισε στα κουτουρού την “Ελληνική Λύση”!

Τον ίδιο ψηφοφόρο, που είναι κατά των Μνημονίων, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έφεραν τα Μνημόνια των Δανειακών Συμβάσεων!

Ξέχασε φαίνεται, πως ο Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο ως μέλος την Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ! Στήριξε την κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και ψήφισε όλα τα νομοθετήματά της στη Βουλή! Δεν φώναξε! Δεν καταψήφισε το PSI! Δεν είπε ένα ΟΧΙ!

Ακολούθως πήγε στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά!

Και αφού είδε κι αποείδε, έφτιαξε την “Ελληνική Λύση”!

“Πουλώντας” από τα τηλεπαράθυρα διάφορα “θαυματουργά μαντζούνια” για πάσα νόσο! “Πουλώντας” δυο τόνους βιβλία με λίγα ευρώ για να ξυπνήσει το μυαλό των αγοραστών!! “Πουλώντας” φιλία με τον Πούτιν! “Πουλώντας” τις “γνήσιες επιστολές” του Ιησού Χριστού! “Πουλώντας” φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Τον έβαλε στην ευρωβουλή ο Έλληνας ψηφοφόρος! Που ποτέ δεν ψάχνει το παρελθόν του καθενός που ψηφίζει!

Αλλά στην ευρωβουλή πάει μόνο ο κ. Βελόπουλος, εκπληρώνοντας το όνειρό του!

Συγχωρεμένος να είσαι εσύ που τον ψήφισες!

Ωστόσο, αν του δώσεις το ίδιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνίου, θα εκπροσωπηθεί με άλλους 10-15 βουλευτές για να μας σώσουν, όπως και οι προηγούμενοι!

Έχεις λοιπόν τον χρόνο, Έλληνα ψηφοφόρε να σκεφτείς και να ανακαλέσεις το προχθεσινό λάθος σου!

Φτάνει πια με τους “αστέρες” – πωλητές των Συστημικών τηλεπαράθυρων!!



http://www.ksipnistere.com/2019/05/blog-post_752.html