Τρίτη, Μαΐου 7

Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν ν’ απαλλαγείς από τις καούρες!

Περίμενες με ιδιαίτερη ανυπομονησία το πασχαλινό τραπέζι κι όταν έφαγες όλα όσα είχε πάνω σαν μην υπάρχει αύριο, άρχισες να αισθάνεσαι μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος στο στομάχι.
Εμείς όμως θέλουμε να περάσεις όσο δυνατόν καλύτερα αυτή τη μέρα και γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε πως να σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις αυτή την οδυνηρή αίσθηση. Αυτοί είναι λοιπόν, οι πιο εύκολοι τρόποι για ν’απαλλαγείς από τις καούρες και να συνεχίσεις να τρως άφοβα μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές και τα εορταστικά τραπέζια.

Άλλαξε τη στάση του σώματος

Μπορεί μετά από ένα χορταστικό γεύμα, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να κοιμηθείς ή να ξαπλώσεις στον πιο κοντινό καναπέ, ωστόσο αυτή η στάση δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, ενώ μάλλον θα είναι και η αιτία που θα προκαλέσει την καούρα.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να στέκεσαι ευθεία μετά από ένα χορταστικό γεύμα, καθώς αυτό θα μειώσει το στρες στο στομάχι και τον οισοφάγο. Μάλιστα, οι ίδιοι συμβουλεύουν επίσης να φοράμε άνετα ρούχα για να αποφύγουμε τη δυσάρεστη αίσθηση σε αυτές τις περιοχές.
τι κάνεις αν δεν κοιμήθηκες καλά
EVA-KATALIN/GETTY IMAGES

Τσίχλα

Κι όμως η τσίχλα μπορεί να σε βοηθήσει ν΄απαλλαγείς από μια καούρα με τον πιο φυσικό κι εύκολο τρόπο, καθώς έτσι ξεγελάς το στομάχι κάνοντας το να πιστεύει ότι εξακολουθείς να μασάς κάτι.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο World Journal of Gastrointestinal Pharmacology and Therapeutics ανακάλυψε ότι τα συμπτώματα της καούρας μπορούν να μειωθούν σημαντικά όταν μασάμε τσίχλα για μισή ή μία ώρα μετά τα γεύματα.

Απόφυγε ορισμένα τρόφιμα

Το ξέρω ότι αυτό δεν ήταν στη συμφωνία μας και στη λογική του μπορώ να φάω ό,τι θέλω άφοβα, ωστόσο εάν υποφέρεις από καούρες συχνά, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορείς να αποφύγεις.
Ορισμένοι αναφέρουν ότι τα πικάντικα τρόφιμα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ άλλοι πάλι αναφέρουν ότι δεν ευθύνονται για τις καούρες. Άλλοι υποστηρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να αποφύγεις μετά από ένα γεύμα τον καφέ, το αλκοόλ και το κάπνισμα. #υγεία
Καφές για να χάσεις βάρος

Φάε αργά

Συνηθίζουμε να τρώμε πολύ γρήγορα ακόμη κι όταν έχουμε άφθονο χρόνο. Είναι μια συνήθεια που έχουμε αποκτήσει οι περισσότεροι, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που καλούμαστε να χωρέσουμε μέσα στην ίδια μέρα. Ωστόσο, όταν είσαι σε ένα γιορτινό τραπέζι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, κανένας δεν θα σου πάρει το τυροπιτάκι που τόσο θέλεις να δοκιμάσεις. Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι όταν τρώμε πιο αργά οι πιθανότητες να προκληθεί καούρα είναι μικρότερες, ενώ λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστούν και τα συμπτώματά της.ipop.gr/