Τρίτη, Μαΐου 28

Λέξεις – Δύναμη

Οι λέξεις που χρησιμοποιείς για να εκφραστείς έχουν μεγάλη δύναμη.
Είναι ο λόγος που κάποιες λέξεις/φράσεις που έχεις ή σου έχουν πει συνεχίζουν να ηχούν μέσα σου για πολύ καιρό.
Κάθε λέξη σου είναι ο τρόπος που εκείνη τη στιγμή επιλέγεις να δώσεις μορφή στις σκέψεις σου. Και αυτή η μορφή συνεχίζει να υπάρχει και να ζει αιώνια.
Όπως αιώνια ζει κάθε μουσική και κάθε ήχος που παράγεται στο Σύμπαν.
Μπορεί κάποτε να αποφάσισες να κρύβεις την αλήθεια σου. Το έκανες για να προστατευτείς από τον κόσμο όμως πολύ πιθανό το μόνο που κατάφερες είναι να τον φοβάσαι περισσότερο και να σε φοβάται και αυτός.
Ίσως να έχεις αντιληφθεί μέχρι τώρα, πως ο κυνισμός δε σε έχει οδηγήσει πουθενά. Ίσως κάποιες φορές να παρατηρείς πως ακόμη και το χιούμορ σου είναι σαρκαστικό. Και ίσως χρησιμοποιείς τις ακριβώς “αντίθετες” λέξεις από αυτές που πραγματικά θα ήθελες. Kαι συγχρόνως πληγώνεσαι από τους γύρω σου όταν κάνουν το ίδιο κι έτσι στην προσπάθειά σου να προστατευτείς συναισθηματικά γίνεσαι ακόμη πιο σαρκαστικός εσύ.
Ίσως να νιώθεις πως θα είσαι ευάλωτος/η αν εκφράζεις ό, τι νιώθεις όμως στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ο σκοπός των λέξεων άλλωστε είναι να δίνουν μορφή στην αλήθεια που νιώθεις και αυτή είναι η πραγματική τους δύναμη.
Θυμήσου πως αν δεν αποφασίσεις να πάρεις το ρίσκο να εκφράσεις την αλήθεια σου όπως είναι, δε θα το κάνει κανείς γύρω σου καθώς θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι στον κύκλο αυτών που θέλουν επίσης να παίζουν αυτό το παιχνίδι. Το γνωστό σε όλους “κρυφτό”.
Στην πραγματικότητα δεν έχεις απλώς Αγάπη αλλά ΕΙΣΑΙ Αγάπη και ίσως ένα μεγάλο βήμα για τη συνειδητοποίηση αυτή είναι να εκφράσεις με “λέξεις” τη μοναδικότητά σου. Την Αλήθεια σου όπως τη νιώθεις κάθε στιγμή. Έτσι καθώς θα φωτίζεις κάθε σκοτεινό σημείο, θα απελευθερώνεσαι από κάθε φόβο απόρριψης.
Ο κόσμος αυτός δεν έχει ανάγκη από άλλο σαρκασμό και χαμηλής δόνησης χιούμορ.  
Έχει όμως μεγάλη ανάγκη από τα ξεχωριστά δικά σου ταλέντα που μόνο αν τα φωτίσεις θα τα δει και θα τα αγκαλιάσει.
Ο κόσμος έχει ανάγκη τις λέξεις δυνατές απ’ την καρδιά σου, το αληθινό γέλιο σου, τον αφυπνισμένο εαυτό σου.
 *Ειρήνη Τσιρίδου*
 https://lovecommunity.gr/lekseis-dynami/