Σάββατο, Μαΐου 11

Π. Καμμένος για Κοτζιά: Οι υφιστάμενοί του τον λένε Σουφλόφ ή Μπέρια

Π. Καμμένος για Κοτζιά: Οι υφιστάμενοί του τον λένε Σουφλόφ ή Μπέρια
Τα πυρά του προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έστρεψε για μια ακόμη φορά ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος σε μια ιδιαίτερα χαμηλών τόνων τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Απολύτως ήρεμος, χωρίς κορώνες, με κανονική φωνή, το μόνο που είπε ο κ. Καμμένος ήταν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε το 2015, δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά έγινε κυβέρνηση αποστασίας.
Και έχει την ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα, εξελέγησαν και κρατάνε τις καρέκλες τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Καμμένος στον Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, λέγοντας πως μεταξύ αυτών που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι και άλλοι που ποτέ δεν έχουν εκλεγεί αλλά δεν παραδίδουν τις έδρες του όπως ο κ. Κουίκ.
Παρά την πρόκληση πάντως ο κ. Κουίκ παράμεινε ψύχραιμος στα υπουργικά έδρανα και δεν ζήτησε τον λόγο "επί προσωπικού".
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν πιο οξύς για τον κ. Κοτζιά ο οποίος νωρίτερα σήμερα απάντησε για τις κατηγορίες που του είχε απευθύνει για διαγωνιστική διαδικασία στο υπουργείο ότι τα email είναι προϊόν υποκλοπής της ΕΥΠ από κινεζικές και ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
"Χαίρομαι που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται πως τα email είναι πραγματικά και δείχνουν πως έστησε τον διαγωνισμό στον ΥΠΕΞ" συνέχισε – αλλά πολύ ήρεμος - ο κ. Καμμένος. "Δεν υποκλέπτει  αμερικανικούς server η ΕΥΠ.  Δεν ζούμε στην εποχή των φίλων του της Στάζι. Καλύτερα να ψάξει ο κ. Κοτζιάς γιατί τον λένε Μπέρια ή Σουσλόφ οι υφιστάμενοί του στο υπουργείο".
Απαντώντας ο κ. Κοτζιάς επί προσωπικού, είπε: "ήρθε εδώ για να απειλεί με ψέματα και συκοφαντίες. ας αποδεχτεί επιτέλους η μήνυση μου να πάει στα δικαστήρια γιατί δεν έχω άλλο τρόπο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Εγώ δεν επιβεβαίωσα ποτέ πως τα email είναι αλήθεια. Ο κ. Καμμένος έχει να επιλέξει αν χρησιμοποιεί πλαστά έγγραφα ή αν έχει κάνει το έγκλημα της υποκλοπής. Ο Γιώργος Τσίπρας που τον επικαλείται συχνά ο κ. Καμμένος οφείλει να πάρε θέση". 
Μαρία Νταλιάνη