Τετάρτη, Μαΐου 8

Η ελεύθερη σχέση θέλει δυνατούς παίκτες

photo1138

Καθόμουν πριν καιρό με μια φίλη για καφέ, φρεσκοχωρισμένη μα καθόλου στεναχωρημένη ή έτοιμη να βάλει τα κλάματα, στο άκουσμα του ονόματός του.
Απλά μόλις είχε βγει απο μια πολύχρονη σχέση που έκανε τον κύκλο της και μόλις έκλεισε αυλαία. Συνειδητοποιημένη και κυρία πήρε τα κουβαδάκια της και πήγε για άλλες παραλίες.
«Θέλω για λίγο καιρό να ζήσω πιο ελεύθερη, με κούρασαν οι συναισθηματισμοί», μου δήλωσε όταν μου ανακοίνωσε την πρόθεσή της, από εδώ και πέρα να ασχολείται μόνο με σχέσεις άμεσης
κατανάλωσης.
Ελεύθερη σχέση, λοιπόν, μεγάλο κεφάλαιο.
Ξεφεύγοντας απο τα στενά περιθώρια, τα συναισθηματικά δεσίματα και την μονογαμία, η ελεύθερη σχέση βασίζεται καθαρά στο σεξ.
Υπάρχουν, φυσικά, και εκεί συναισθήματα πάθους και έντασης, όπως γίνεται κάθε φορά που δυο άνθρωποι καταλήγουν στο ίδιο κρεβάτι, αλλά σε αυτή την περίπτωση η δέσμευση πήγε περίπατο.
Κύρια χαρακτηριστικά είναι η ειλικρίνεια, για να ‘χεις ένα κούτελο καθαρό κι ένα ξεκάθαρο τοπίο απέναντί σου, γνωρίζοντας πως άμα βαρεθείς φεύγεις, και η άνεση του να ‘χεις όσους άλλους παρτενέρ επιθυμείς, χωρίς τον κίνδυνο να λογοδοτήσεις.
Νόμος βέβαια η προφύλαξη. Κατά τη διάρκεια μιας σχέσης fast-food μπορεί να συνυπάρχουν άλλες πόσες. Δε θες να ρισκάρεις την υγεία σου, έτσι; Α μπράβο, ωραία!
Η φίλη μου είχε βαρεθεί και τις δεσμέυσεις και τις μονογαμίες.
Δεν ήθελε να δοθεί σε έναν, ήθελε να διασκεδάσει όπως κι όποτε το επιθυμούσε. Το ένιωσε, σαν την προσωπική της επανάσταση. Σα να ανακάλυψε μόλις τη σεξουαλικότητά της. Το εύκολο, ιδανικό και διαθέσιμο ανά πάντα στιγμή παρουσιαστεί ανάγκη, σεξ.
Το να μπορέσεις όμως να υποστηρίξεις ένα τέτοιο μοντέλο σχέσης, ενέχει μεγάλο ρίσκο. Θα πρέπει να καταρρίψεις όλες τις ανασφάλειές σου, γιατί δεν πρόκειται κανείς να καλύψει τα κενά σου και δε θα στηριχθείς στον ελεύθερο εραστή σου στιγμή.
Πρέπει να βγάλεις απο το μυαλό σου κάθε υποψία ζήλειας. Οι σκηνές και τα παράπονα είναι εκτός του παιχνιδιού, αν θες να το διατηρήσεις ως παιχνίδι και δεν καταλήξει ναρκοπέδιο.
Η σεξουαλική επαφή συνήθως φέρνει συναισθήματα και όταν γίνεται πάνω απο μια φορά με τον ίδιο άνθρωπο τα πράγματα μπορει να γίνουν λίγο κουβάρι στο μυαλό σου και οι γυναίκες, αυτή την τάση την έχουμε.
Για το δικό σου καλό, λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσεις λίγο την κατάσταση στο μυαλό σου όσο είναι νωρίς, να καταλάβεις τι ζητάς και τι σου δίνει μια ελεύθερη σχέση.
Αν κάπου στη μέση χαθείς και βλέπεις ότι δεν τα βγάζεις πέρα με όλη αυτή την απελευθέρωση, καλύτερα να βγείς απο το κάδρο όσο είναι νωρίς, πριν αρχίσεις να πνίγεις τον άλλον με τις συναισθηματικές σου εξάψεις και σε αφήσει εκείνος, ενώ εσύ θα προσπαθείς να «ερμηνεύσεις» τις αιτίες.
Και μην ξεχνάς την αξιοπρέπειά σου, αν σε ενδιαφέρει να παραμείνει άθικτη.
Το οτι κινούνται όλα γύρω από το σεξ, χωρίς δέσμευση, δε σημαίνει οτι έχει το δικαιώμα να σε υποτιμά. Αν δε σε σέβεται, πάμε για άλλα!
Η φίλη το δοκίμασε. Της ταίριαξε για αρκετό καιρό, μέχρι που βρήκε έναν αδέσμευτο εραστή που τον θέλησε περισσότερο απο το πρέπον, αλλά με τα κόλπα τον μετέτρεψε σε έναν ευτυχισμένο δεσμευμένο.
 pillowfights.gr