Δευτέρα, Μαΐου 6

Εμφανίστηκαν κουνούπια γίγαντες στην Αττική - Πόσο επικίνδυνα είναι

Καλά καλά δεν πρόλαβε να ανοίξει – έστω και για λίγο- ο καιρός και σε πολλές περιοχές της Αττικής τα κουνούπια ξεκίνησαν επιδρομές.
Ανησυχία εκφράζεται από τους κατοίκους των βορείων προαστίων οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από όλους, όχι μόνο για την ξαφνική εμφάνιση των κουνουπιών αλλά και για το μέγεθος τους.

Τα κουνούπια είναι εξαιρετικά μεγάλα, σε σημείο που οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί.
Τι γίνεται με τους ψεκασμούς;

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής έχει ανακοινώσει την έναρξη των ψεκασμών ήδη από τις αρχές Απριλίου

Η πρώτη εφαρμογή από αέρος υλοποιήθηκε στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά στον Μαραθώνα σε έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων όπου έγιναν τέσσερις πτήσεις-ρίψεις, με βιολογικό σκεύασμα και με διάλυμα 500 λίτρα σε κάθε πτήση.Τονίζεται πως οι δήμοι έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση, να υλοποιήσουν προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών εντός του αστικού ιστού (φρεάτια, πάρκα, δημοτικούς κήπους κλπ) και το ερώτημα είναι τι έχει απογίνει με τις περιοχές του δήμου Διονύσου, όπου εμφανίζονται πιο έντονα τα προβλήματα.

Τι μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια η ολιγωρία του Δήμου σχετικά με την απεντόμωση είχε οδηγήσει πολλά βρέφη και παιδιά σε νοσηλεία, λόγω αλλεργιών που προκλήθηκαν από τα τσιμπήματα τέτοιων κουνουπιών. Μάλιστα, στις εν λόγω περιοχές θα έπρεπε η μέριμνα να ήταν σαφώς μεγαλύτερη, καθώς δεν εντάσσονται στο αποχετευτικό δίκτυο κι έτσι υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα και βρώμικα νερά.