Δευτέρα, Μαΐου 6

«Δεν γυρίζουμε πίσω,αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών»

Κρίσιμη εκλογική μάχη χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων, Χρήστος Μαντάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κλιμάκιο της κεντρικής εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της αντίστοιχης του Νομού Ιωαννίνων, με αφορμή την αυριανή πολιτική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μαντάς τόνισε πως το κόμμα προσέρχεται στις ευρωεκλογές με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, ενώνοντας δυνάμεις συγκροτώντας το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. «Δεν γυρίζουμε πίσω. Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών», τόνισε και πρόσθεσε: «Παλεύουμε με τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη για να μη γυρίσουμε στις σκοτεινές μέρες της Ευρώπης. Ενάντια στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό. Ενάντια στις εθνικιστικές αναδιπλώσεις, Η Ευρώπη του Βέμπερ, του Όρμπαν, του Σαλβίνι, της Λεπέν, του Μητσοτάκη, δεν είναι δική μας.
Καλούμε του αριστερούς, τους προοδευτικούς, τους δημοκράτες, τους πράσινους, όλους και όλες να ψηφίσουν για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Να ψηφίσουν για να ενισχυθεί, η Ευρώπη της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης. Πολύ περισσότερο τους νέους και τις νέες, τους ανθρώπους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, να δώσουν ισχυρό προοδευτικό μήνυμα».
«Η χώρα μας, ο λαός μας, η Ευρώπη, βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης: «Η χώρα μας άντεξε στα δύσκολα. Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια. Επανερχόμαστε στις αγορές με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δημιουργήσαμε πάνω από 350 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Επαναφέραμε τα εργασιακά δικαιώματα και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, καταργώντας τον υποκατώτατο. Με τη συμφωνία των Πρεσπών λύσαμε ένα πρόβλημα 27 ετών, δώσαμε θετικό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο, μήνυμα ειρήνης συνεργασίας και συνανάπτυξης. Δεν διστάσαμε. Τολμήσαμε να ανακτήσουμε το όνομα της Μακεδονίας και να επέλθει η συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα με το όνομα Β. Μακεδονία».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις «που δίνει ανάσα σε εκατομμύρια έλληνες», ενώ πρόσθεσε ότι «σε λίγο διάστημα νέα θετικά μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό».
Επίσης, ο κ. Μαντάς κατήγγειλε τους βανδαλισμούς στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή» με υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων το Λάζαρο Νάτση, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και την καταστροφή των πανό που αναφερόταν στην έλευση του πρωθυπουργού και διεμήνυσε: «Εμείς δεν φοβόμαστε, καλούμε σε δημοκρατικό και προγραμματικό διάλογο όλους τους πολίτες, όμως, δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοια περιστατικά. Θα αντισταθούμε με δημοκρατία, συμμετοχή, συλλογικότητα. Έχουμε πλήρη συνείδηση των πληγών που άφησε η κρίση και των δυσκολιών που βασανίζουν τον λαό μας».
Ο κ. Μαντάς, εκ μέρους της κεντρικής εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 19:30, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου DU LAC όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Χρήστος Γρίβας, μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στάθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών για τη χώρα μας και το μέλλον της Ευρώπης, γιατί, όπως είπε, θα κρίνουν κατά πόσο θα τεθεί φραγμός στην άνοδο των ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων, που εχθρεύονται στην Ενωμένη Ευρώπη.