Παρασκευή, Μαΐου 17

Δεν θέλουν στήριξη ΣΥΡΙΖΑ δικοί του υποψήφιοι δήμαρχοι!

Κανένας δεν θέλει να χρεωθεί την βαριά πολιτική φθορά που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από πολλούς υποψήφιους Δημάρχους τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να στηρίξουν οι ψηφοφόροι του.
Πολλοί από αυτούς μεταξύ των οποίων και πρωτοκλασάτα ονόματα, όχι μόνο δεν δέχονται την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος αλλά θέλουν με κάθε τρόπο να αποκοπούν από αυτό.
Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα όταν και η Κουμουνδούρου έδωσε στην δημοσιότητα την σχετική λίστα «υποστήριξης».

Μεταξύ αυτών που αρνούνται την στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος ( αντιπεριφερειάρχης της Ρένας Δούρου, στον Βόρειο Τομέα) αλλά και ο Πέτρος Φιλίππου, που διεκδικεί τον Δήμο Σαρωνικού (αντιπεριφερειάρχης της Ρένας Δούρου στην Ανατολική Αττική).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι υποψήφιοι αφήνουν και αιχμές για τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη ενώ ζητούν να μην τους μπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας, για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες τους γνωρίζουν ότι δεν συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια.
Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Δημήτρη Λουκά:
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Στήριξη που ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν!
Δηλώνουμε με τον ποιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η «Δημοτική Καινοτομία» είναι μια Παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική.
Ζητάμε με μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης
Συνιστούμε προς όλους να σεβαστούν τόσο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Παράταξής μας και να μην μας εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς.
Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Γιώργου Καραμέρου: 
 «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο #Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε #Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών.
Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι.
Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές».
Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Ευάγγελου Μπουρνούς:
«Η παραπληροφόρηση στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο δήμο Ραφηνας-Πικερμίου δεν θα επιβιώσει. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό ”ΣYΓXPONH ΠOΛITEIA – EΝEPΓOI ΠOΛITEΣ” όπου ως επικεφαλής δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκα και ουδέποτε βάζω αυτοδιοικητικές ταμπέλες.
Οποίος θέλει ταμπέλα μπορεί να αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ο συνδυασμός του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες.
Ετσι μέχρι σήμερα έχουμε πορευτεί και ετσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις μας και με μόνο κριτήριο το καλό του τόπου μας και των δημοτών μας. Η οποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν οτι δε συμμετεχω σε τέτοια παιχνίδια».
Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Πέτρου Φιλίππου:
«Δημοσιεύματα φέρουν την παράταξη «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου) να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο συνδυασμός ξεκαθαρίζει: Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών».
Υποψήφιοι που αρνούνται την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ
Κατά πληροφορίες, δε, που δημοσιεύονται σε σειρά ιστοσελίδων, όπως το aftodioikisi.gr, την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται και ο υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας, Κώστας Μπουλμέτης, καθώς και η υποψήφια δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Όλγα Φυταγκουρίδου. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίζεται να κινείται και ο υποψήφιος δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κερασιώτης, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης. Το ίδιο κάνει, με ανακοίνωσή του, και ο συνδυασμός του δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψηφίου, Πάνου Κεπαπτσόγλου, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου. Tην στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει και ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Γιάννης Πολίτης. Ακόμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας στην Αχαΐα, Δημήτρης Καλογερόπουλος, αλλά και ο κ. Γιώργος Αραπίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων στη Βοιωτία.
Ακόμη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνει ότι ναι μεν στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην παράταξή του συμμετέχουν υποψήφιοι και από άλλους κομματικούς χώρους.fimotro.gr