Παρασκευή, Μαΐου 10

Μία μέρα πριν τις χθεσινές… «παροχές» ο Α.Τσίπρας αποκάλυψε τον σκοπό όσων γίνονται – Κανείς δεν το πρόσεξε – Τώρα όλη η Ελλάδα θα μάθει (ΒΙΝΤΕΟ)


O Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε από το Ζάππειο προεκλογικές παροχές, οι οποίες όπως είχαμε προλάβει να σας γράψουμε χθες (διαβάστε ΕΔΩ), είναι φτιαγμένες μια «αίμα» από την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και την μη πληρωμή των συντάξεων.
Μια μεσαία τάξη, την οποία άφησε εκτός παροχών, παρά το γεγονός πως αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, πληρώνοντας φόρους και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Στόχος των… «παροχών» ήταν τα φτωχοποιημένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία αποτελούν, κατά κανόνα, την εκλογική βάση της Αριστεράς, επειδή αυτή τα δημιουργεί μέσω υπέρογκων φόρων.
Ποιος είναι όμως ο σκοπός του πρωθυπουργού; Ας δούμε πρώτα τι υποσχέθηκε χθες!
Καταρχάς τα μόνα σίγουρα μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως μόλις ψηφιστούν -και πριν τις ευρωεκλογές ακόμα- είναι:
1. Χορήγηση «13ης σύνταξης» (αντί δώρου Πάσχα): Το ποσό που έταξε ο πρωθυπουργός προεκλογικά στους συνταξιούχους θα αντιστοιχεί σε μία επιπλέον σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ το ποσοστό θα μειώνεται για τις μεγαλύτερες συντάξεις.
2. Μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση, στα συσκευασμένα τρόφιμα, στην ενέργεια. Πρόκειται για έμμεσους φόρους που δεν συναρτώνται με το εισόδημα, οπότε είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν «ψίχουλα» τα φτωχοποιημένα χαμηλά στρώματα, τους εξαρτημένους δηλαδή, από την κυβέρνηση, ψηφοφόρους.
Σημείωση: Τον ΦΠΑ στην εστίαση είχε εφαρμόσει και η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά (έχοντας μειώσει όμως και την φορολογία επιχειρήσεων). Μετά από πέντε χρόνια υπερφορολόγησης και αφαίμαξης των Ελλήνων, μετά από την επιβολή 24 νέων φόρων, την επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό θεωρείται επίτευγμα; Το θυμήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές;
3. Ο Αλέξη Τσίπρας ανακοίνωσε μέτρα και για το 2020; Με ποιο δικαίωμα δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση για τις όποιες εξαγγελίες, προκειμένου να «μαγνητίσει» ψήφους για το προς ίδιον όφελος; Ένα από αυτά είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ωστόσο μόνο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000!
Η μεσαία τάξη, αφού έχει πληρώσει τα σπασμένα τα χρόνια της κρίσης, πάλι έμεινε εκτός των παροχών, αφού προφανώς δεν αποτελεί δεξαμενή ψηφοφόρων για την κυβέρνηση.
Αντίθετα συνιστά «εχθρό» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, καθώς παράγει και άρα δεν εξαρτάται από μισθούς και επιδόματα του Κράτους. Άπαξ και ενδυναμωθεί, η παγκόσμια διαπλοκή δεν θα μπορεί να βάλει «χέρι», έτσι εύκολα», στην οικονομία μας.
Και τώρα η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση: Ποιός είναι ο σκοπός του πρωθυπουργού;
Πριν τις ανακοινώσεις στο Ζάππειο, είχε δηλώσει ο Α.Τσίπρας, μιλώντας στην Ξάνθη:
«Καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα να κτίσουμε θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε, από εδώ και στο εξής, να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκείας, ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής».
Κανείς δεν πρόσεξε αυτή την φράση: Ίσες ευκαιρίες σε μία νέα πολυπολιτισμική κοινωνία, οι οποίες θα αφορούν στα επιδόματα και τις ελαφρύνσεις της κυβέρνησης στους φτωχοποιημένους πολίτες.
Όλοι ίσοι προς τα κάτω, λαμβάνοντας «ψίχουλα», σε μία Ελλάδα-πρότυπο για τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Το σύνθημα πίσω από τον πρωθυπουργό είναι «ήρθε η ώρα των πολλών»!
Δείτε όλοι:
Το σύνθημα πίσω από τον πρωθυπουργό είναι «ήρθε η ώρα των πολλών»!