Τρίτη, Μαΐου 14

«Λουλούδι του Δαρβίνου»: Τι είναι το «μαγικό» φυτό για το οποίο ακούμε τις τελευταίες ώρες;





Το λουλούδι του Δαρβίνου είναι κάτι που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!
Το λουλούδι του Δαρβίνου έχει πάρει αρκετή «δημοσιότητα» τις τελευταίες ώρες!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δυο γυναίκες συνελήφθησαν στα Ιωάννινα την ώρα που μάζευαν το λουλούδι του Δαρβίνου ή αλλιώς πρίμουλα, καθώς πρόκειται για παράνομη πράξη.
Το λουλούδι του Δαρβίνου έχει γίνει τις τελευταίες ώρες αρκετά γνωστό γιατί όλοι αναρωτήθηκαν τι είναι και εννοείται πως μέσα σε αυτούς ήμασταν και εμείς.

Λοιπόν, το λουλούδι του Δαρβίνου είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει ιδιότητες εξαιρετικά θεραπευτικές και πωλείται πολύ ακριβά καθώς φαίνεται πως  «λειτουργεί»  απέναντι σε πολλές παθήσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν βοτανολόγοι, το φυτό μπορεί να πωληθεί μέχρι και 50.000 ευρώ αποξηραμένο και χώρες όπως η Γερμανία το προτιμούν.
Η πρίμουλα  φυτρώνει σε ορεινά σημεία της χώρας και τα άνθη της μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, γλυκά αλλά και σε άλλες μαγειρικές παρασκευές.
Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το λουλούδι του Δαρβίνου, ως αφέψημα, μπορεί  να χαλαρώσει τα νεύρα, βοηθά στη βρογχίτιδα, τον έντονο βήχα, δυναμώνει την καρδιά και βοηθά στην αρθρίτιδα.
Ως αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοιχτές πληγές και θεραπεύει το δέρμα από μώλωπες.
Το φυτό περιέχει βιταμίνη C και διάφορα μέταλλα που βοηθούν τον οργανισμό.
Καταλαβαίνεις πως ένα τέτοιο βότανο είναι λογικό να έχει μεγάλη ζήτηση και για αυτό το λόγο θέλησαν οι δυο γυναίκες να μαζέψουν αρκετό από αυτό – συγκεκριμένα 27 κιλά – διότι είναι πολλά τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάποιος από αυτό.