Κυριακή, Μαΐου 12

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Γιατί οι ωραιότεροι άνθρωποι υποφέρουν πιο πολύ στη ζωή; Υπάρχει λόγος!



ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Γιατί οι ωραιότεροι άνθρωποι υποφέρουν πιο πολύ στη ζωή; Υπάρχει λόγος!
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Γιατί οι ωραιότεροι άνθρωποι υποφέρουν πιο πολύ στη ζωή; Υπάρχει λόγος! ByawakengrPosted on 29/06/2018 Tweet Pin Share 420 420 SHARES Όλοι δοκιμαζόμαστε στη ζωή κάπως, με κάποιον τρόπο. Είτε ήταν προβλήματα στα Μαθηματικά, στη Φυσική και στη Γλώσσα, σε κάποιο σημείο, αρχάριοι ή προχωρημένοι, αντιμετωπίσαμε μια δοκιμασία που έπρεπε να βιώσουμε και που καθόριζε την επόμενη εμπειρία καθώς και το ποιοι είμαστε.

Η επιλογή είναι δική μας όταν πρόκειται να επιβιώσουμε ή να αφήσουμε μια δοκιμασία να μας νικήσει. Αυτή λοιπόν, είναι η μοναδική για τον καθένα δοκιμασία που μπορεί να αποφασίσει τη μοίρα μας. Μπορούμε να κρυφτούμε ή να πολεμήσουμε αλλά ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τις δοκιμασίες μας μπορεί να καθορίσει αν ζωή μας θα είναι γλυκιά ή ξινή. Γι αυτούς που επιβιώνουν είναι γλυκιά και οι ίδιοι γίνονται όλο και δυνατότεροι.
Η Ελβετίδα ψυχίατρος και συγγραφέας Elisbeth Kubler-Ross, δήλωσε κάποτε με εύγλωττο τρόπο:
«Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ήττα, την ταλαιπωρία, την απώλεια και έχουν βρει τον δρόμο τους από τα βάθη. Αυτά τα άτομα έχουν μια εκτίμηση, μια ευαισθησία και κατανόηση της ζωής που τους γεμίζει με συμπόνια ευγένεια και ανησυχία. Οι όμορφοι άνθρωποι δεν συμβαίνουν απλά.»
Με πιο απλά λόγια, οι πιο ωραίοι άνθρωποι – έχουν φτιάξει τον εαυτό τους μέσα από τις επιλογές που έκαναν κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών τους. Ένα ωραίο άτομο μπορεί να φωτίσει ένα σκοτεινό δωμάτιο, απλώς και μόνο επειδή βρισκόταν σε σκοτεινά μέρη στη ζωή του πριν και μπορεί να το διαχειριστεί. Φαίνεται να χρησιμοποιούν την θετικότητα σαν φανάρι για να δημιουργήσουν φως.
Με την κακή τύχη που έχουν βιώσει, τις επιβλαβείς καταστάσεις, τις οικογενειακές ανησυχίες, την καταστροφή και την φτώχεια αποδέχθηκαν μόνο το να τα ξεπεράσουν και να πετύχουν. Κάποιοι μπορεί να θωρούν ότι οι πολλές δοκιμασίες είναι αδύνατο να ξεπεραστούν αλλά οι καλοί, λένε πως οτιδήποτε είναι δυνατό.
Όταν η ζωή τους έδωσε λεμόνια έφτιαξαν λεμονάδα και απόλαυσαν κάθε σταγόνα και μάλιστα την μοιράστηκαν με άλλους! Οι ωραίοι άνθρωποι αγαπούν συνήθως το πιο δύσκολο επειδή έχουν πληγωθεί περισσότερο.
Αν έχουν πληγωθεί από μια κακή σχέση, οι πιθανότητες είναι πως θα συμπεριφερθούν στους άλλους καλύτερα επειδή οι ίδιοι ξέρουν πως είναι να ραγίζει η καρδιά σου και το να προκαλέσουν πόνο σε κάποιον άλλον θα ήταν μια ψυχρή κίνηση, έτσι αποφεύγουν να την κάνουν.
Ο δρόμος προς την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση είναι τα μειονεκτήματα. Ναι, κάποιοι ωραίοι άνθρωποι ήταν κάποτε απαισιόδοξοι, αλλά λόγω των μειονεκτικών συνθηκών τους, έχουν μάθει να προσεγγίζουν τη ζωή με μια νέα στάση.
Αντί να έχουν μια κακή στάση, μαθαίνουν ότι το να βλέπουν τα πράγματα ή τους ανθρώπους που προσπαθούν να τους εμποδίσουν ως ακόμα ένα βήμα προς την επιτυχία είναι ο καλύτερος δρόμος!
Για παράδειγμα, ένας ναρκομανής βρίσκεται στην απεξάρτηση. Η ενσυναίσθηση του που αναλαμβάνει να προσπαθήσει να τον βοηθήσει είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να μην κατείχε, αλλά τώρα μέσω αυτής της εμπειρίας έχει αναπτυχθεί και τον έχει κάνει ένα πιο ευχάριστο άτομο που μπορεί να την χρησιμοποιήσει στην καθημερινή του ζωή.
Όλα έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις.
Οι καλοί άνθρωποι απεχθάνονται να βλέπουν τους άλλους να υποφέρουν όπως και οι ίδιοι στο παρελθόν.
Πολλοί από τους καλούς ανθρώπους δέχονται διάφορα σχόλια για πολλούς λόγους. Μπορεί να είναι για τον τρόπο που μιλάνε, που περπατάνε, το βάρος τους, τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ή για τον τρόπο που ντύνονται. Το γεγονός ότι ξέρουν πως είναι να δέχονται αρνητικά σχόλια τους εμποδίζει από το να θέσουν τους άλλους σε παρόμοιες καταστάσεις.
Σπάνια θα δείτε ένα καλό άτομο να παρενοχλεί κάποιον γιατί συνήθως είναι ευαίσθητοι. Θα παρατηρήσετε ότι ενθαρρύνουν και κατανοούν τους ανθρώπους. Προτιμούν οι άλλοι να νιώθουν ευτυχισμένοι και όμορφοι αντί για άσχημοι, απογοητευμένοι και πληγωμένοι. Οι καλοί άνθρωποι επιβιώνουν και θέλουν και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Απολαμβάνουν την ιδέα της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής ανάπτυξης των γύρω τους.
Στη ζωή, πολλοί άνθρωποι κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά αυτοί που έχουν υποφέρει πολύ, συνήθως προσέχουν τους άλλους, ειδικά αυτούς που περνούν παρόμοιες δυσκολίες.
πηγή: awakengr.com
http://allanea.gr/