Βαρουφάκης απειλεί Τσίπρα! Έτοιμος να κατέβει στις εκλογές και να αφαιρέσει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ετοιμος να κατέβει και στις εθνικές εκλογές δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έστω και αν το κόμμα του, το Μέρα25, δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην πολιτική του κίνηση, που έφθασε πολύ κοντά στο όριο του 3%, δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα,
που θα το ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου αύριο. Και σίγουρα η εμφάνιση του κόμματος Μέρα25 προσθέτει έναν ακόμα πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού το κόμμα Βαρουφάκη έδειξε στις ευρωεκλογές να έχει δυναμική, και πιθανώς να κόψει χιλιάδες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα συνεργαστεί με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας», το οποίο κέρδισε 1,61% στις ευρωεκλογές, και 88.000 ψήφους. Τυχόν συνεργασία των δύο πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει πλήγμα για το κυβερνών κόμμα, αφού θα προσελκύσει όλους τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα που πιστεύουν ότι έκανε δεξιά και φιλομνημονιακή στροφή.
Την Τρίτη, όταν έγινε γνωστό ότι το κόμμα του έχασε την έδρα στην ευρωβουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανήρτησε στο twitter την ανακοίνωση για την πρόθεσή του να προχωρήσει στο επόμενο βήμα:
«Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25! Κερδίσαμε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε ΚΑΛΕΣΜΑ για πλατειά πολιτική -προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25. Αυτό θα κάνουμε αύριο, Τετάρτη, στη 1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!»
Μάλιστα σε διάλογο που είχε με έναν οπαδό του από το εξωτερικό ο οποίος τον ρώτησε αν έχει την υποδομή να λάβει μέρος στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019, ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε Ναι. Στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό αριθμό εδρών, απάντησε επίσης Ναι. Ενώ στην ερώτηση αν θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, αν χρειαστεί, απάντησε Οχι…

Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25! Κερδίσαμε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε ΚΑΛΕΣΜΑ για πλατειά πολιτική
-προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25. Αυτό θα κάνουμε αύριο, Τετάρτη, στη 1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!


Πάντως εμείς παρακολουθούμε το θρίλερ με χαμόγελο και ετοιμαζόμαστε για την αυριανή Συνέντευξη Τύπου (1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.