Δευτέρα, Μαΐου 13

Μαζέψτε τόν τρελό της γειτονιάς!...


του Στέλιου Παπαθεμελή*
Ο πυρομανής τρελός της γειτονιάς είναι έτοιμος να μας ανάψει μεγάλη φωτιά. Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ευρωπαίοι, Ρώσοι, Κινέζοι και όποιοι άλλοι τον κανακεύετε, μαζέψτε τον. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα επιχειρούσε την έξοδο προς το φρενοκομείο της σύγκρουσής της με την Ελλάδα. Ασυγκράτητος ο νεοσουλτάνος λόγω των
ασύνετων «παληκαρισμών» του, πολιορκημένος έχει ήδη θέσει σε κίνηση στρατιωτικές ενέργειες-πλήγματα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού. Η ενεργοποίηση του «Φατίχ» δυτικά της Πάφου στοχεύει στην υφαρπαγή της κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ 28ου και 32ου μεσημβρινού. Στο σημείο όπου οι υφαλοκρηπίδες Ελλάδος-Κύπρου διασταυρώνονται, εκεί κατευθύνθηκε το τουρκικό γεωτρύπανο. Ασφαλώς και τα σχέδιά τους είναι να εισβάλουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Υπερεκτιμά την περιφερειακή θέση της χώρας του και βρίσκεται σε ψυχολογία παρατεταμένης νευρικότητας. Η αλαζονική επιθετικότητά του τροφοδοτείται από μια διάχυτη ανασφάλεια. Όλοι αυτοί είναι όροι που αίρουν την όποια αναγκαία νηφαλιότητα που θα συγκρατούσε το πολεμοχαρές του. Ίδωμεν!

Συνεκτιμήσαμε ότι η διολίσθηση της Τουρκίας προς διαφορετικές ατραπούς κατέστησε την Ελλάδα «χώρα πρώτης γραμμής». Ήταν ωστόσο η αισιόδοξη προσέγγιση. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι» επιβεβαιώθηκε ως επικείμενη η επίσκεψη Τραμπ στην Άγκυρα, μάλλον τον Ιούνιο. Ο Τούρκος το επιβεβαίωσε περιχαρής δηλώνοντας ότι «τα προβλήματα που ταλανίζουν τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις θα… ξεπεραστούν»! Ενδεικτική πάντως της αλλαγής των αμερικανικών αισθημάτων είναι η δήλωση του Αμερικανού Υφ. Εξ. Φράνσις Φάνον που ενώ γνωρίζει ποιος είναι ο ανομολόγητος ταραχοποιός της περιοχής το αποσιωπά περιοριζόμενος να επαναλάβει το στερεότυπο: «Οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν σταθερά(;) οποιαδήποτε δραστηριότητα θα κλιμάκωνε τις εντάσεις». Καλά κρασιά!...

Αυτοεπαναλαμβανόμαστε δυστυχώς όταν λέμε ότι η ιστορία των τουρκικών παραβιάσεων και παραβάσεων είναι η ιστορία μιας κατάρριψης που δεν έγινε ποτέ. Προσφεύγουμε στον προσφιλή μας Αίσωπο. Μύθος του ο «όφις πατούμενος». Ένα φίδι που το τσαλαπατούσαν πολλοί, παραπονιόταν στον Δία και εκείνος του απάντησε: Αν δάγκωνες τον πρώτο που σε πάτησε, κανένας άλλος δεν θα τολμούσε να σε ξαναπειράξει. Το επιμύθιον: «Οι τοις πρότερον επιβαίνουσι ανθιστάμενοι, τοις άλλος φοβεροί γίγνονται»!

Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε την σχεδόν επαναστατική πρόταση του πρ. πρύτανη Γ. Μπαμπινιώτη να κλείσουν τα πανεπιστήμια: «Προτείνω να κλείσουν τα πανεπιστήμια, φυσικά συμβολικά, για να ταρακουνηθεί η κοινή γνώμη. Το κλείσιμο είναι η ύψιστη καθολική διαμαρτυρία, η οποία θα μετρήσει στον κόσμο, στην κοινωνία. Είναι μια ακραία πρόταση αλλά μια μορφή πανεπιστημιακής αντίστασης στην υποβάθμιση» (Καθημερινή, 21/4/19).

Και για τους θιασώτες του εθνικού ανοσιουργήματος της αποτρόπαιης συμφωνίας των Πρεσπών: «Ως γλωσσολόγος δεν μπορώ να ανεχθώ ως μακεδονική μια βουλγαροσερβική, δηλαδή σλαβική γλώσσα που γράφεται με κυριλλικό αλφάβητο. Όχι μόνο διότι είναι ψευδές, αλλά και διότι η γλώσσα είναι ταυτότητα και παραπέμπει σε έναν πολιτισμό και μία Ιστορία. Χαρακτηρίζω το θέμα «κλοπή της Ιστορίας» (ένθ. αν.).

Η Ελένη Θεοχάρους, η ακατάβλητη Κυπρία ευρωβουλευτής, τιμά τον Ελληνισμό και τις αξίες του. Ούσα μεταξύ των ελαχίστων Ελλήνων αξιωματούχων που παρέστησαν στους Βουλιαράτες στην Εξόδιο του δολοφονηθέντος από τους (τουρκ)αλβανούς ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα υπέστη ολόκληρη την βαρβαρότητα του καθεστώτος Ράμα το οποίο την απέλασε κηρύσσοντάς την persona non grata. Μιλά η ίδια: «Σε πολλαπλά αιτήματά μου για βοήθεια προς άρσιν της εν λόγω βλακώδους αντίδρασης του σεσημασμένου παραβατικού και διεφθαρμένου καθεστώτος Ράμα, η Ε.Ε. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι persona non grata και δεν τους νοιάζει. Ζητώ ad hoc αποστολή στις μειονοτικές περιοχές, συμφωνούν και τελικά πάνε αποκλείοντάς με. Φτάνουν στα Τίρανα και τα βρίσκουν όλα καλά. Να με αξιώσει ο Θεός και ο λαός να επανεκλεγώ και θα τα πούμε σε άλλη γλώσσα και άλλο επίπεδο» (Δημοκρατία, 27-28/4/19). Θα επανεκλεγείς, Ελένη και θα συνεχίσεις να δρας ηρωικά. Και ο Θεός το θέλει και ο λαός θα Τον ακούσει!

Αλιεύουμε από τον δηκτικό αλλά και δίκαιο ΣΤΑΘΗ: «Ο Τσίπρας έχει διασύρει τις έννοιες της αξιοπρέπειας, της λογικής και της ηθικής, ενώ έχει μακελέψει το αυτεξούσιον, την πολιτειακή τάξη και την πολιτική διαδικασία. Κορδώνεται ανελλήνιστος, αδαής και υπονομευτικός ως προς την εθνική ταυτότητα. Καταστροφικός με την εκπαίδευση, άσχετος με τον πολιτισμό, μισερός με την λαϊκή παράδοση και τοξικός με τα ελληνικά γράμματα (…) Το ουσιώδες είναι ότι σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα που η Ιστορία καλούσε γίγαντες, ανταποκρίθηκαν νάνοι»! (πηγή:http://www.topontiki.gr/).

Οι αγγλοαμερικανόφωνοι δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι η αγγλική έχει σε πλήρη χρήση μόνον 20.000 λέξεις (όσες και το Λεξιλόγιο του Σαίξπηρ). Από αυτές μόνον 4.000 περίπου είναι αγγλοσαξωνικής προέλευσης, ενώ άλλες 12.000 είναι ελληνικές, λατινικές (και πόσες άραγε από τις λατινικές δεν είναι ελληνογενείς;) και γαλλικής προέλευσης.

Η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της στις όποιες μεταναστευτικές ροές. Οι βόρειοι γείτονές μας, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Αλβανοί, την αντέγραψαν. Δεν αφήνουν να περάσει μύγα τα σύνορά τους.

Η κα Μέρκελ έχει βαρύτατη ευθύνη για τα «ανοιχτά σύνορα» και ο κ. Τσίπρας που τα απεδέχθη κατ’ εντολή της. Αλλά ως εδώ και μη παρέκει! Η απερχόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει κανένα μέτρο. Το θέμα είναι να δεσμευτεί η επερχόμενη με τα ακόλουθα μεταξύ άλλων επείγοντα μέτρα: κλείσιμο συνόρων, ενθάρρυνση και διευκόλυνση να επιστρέψουν στις πατρίδες τους οι παράτυποι, απαίτηση από την Ε.Ε. να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.


*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης


E-mail: stpapathemelis@gmail.com,
danagennisi.press@gmail.com