Πέμπτη, Μαΐου 16

Και εγένετο ο χριστιανοκομμουνισμός

Οι χριστανοκομμουνιστές είναι η νέα πολιτική «έκφραση» του Αλέξη Τσίπρα. Είναι ο μόνος πολιτικός που θα μπορούσε να οδηγήσει τους άθεους κομμουνιστές στον δρόμο του χριστιανισμού. Εδώ έχει κάνει το δύσκολο, τους έχει οδηγήσει μέσα από την έρημο των μνημονίων στον παράδεισο του νεοφιλελευθερισμού. Τους αποκάλυψε τις μυστικές χάρες του καπιταλισμού, τα κότερα, την ευζωία. Είναι ο Αλέξης ένας σύγχρονος προφήτης;

Δεν έχουμε αμφιβολία τι ακόμη μπορεί να κάνει ο λαοπρόβλητος Αλέξης για να εξακολουθήσει να γεύεται τους καρπούς της εξουσίας. Μέχρι πρόσφατα ήταν ο πρώην ακραίος της αριστεράς που ενστερνίστηκε τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας. Ορμώμενος από το όραμα του νέου κόσμου που ανοιγόταν μπροστά του, κάλεσε σε ένα πλατύ πλάτεμα και βάθεμα τους Ραγκούσηδες και τους Μπίστηδες αυτού του κόσμου. Αλλά δεν έφτασε. Το μήνυμα στα αφτιά των ψηφοφόρων...
Η νέα «ιδέα», το νέο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα είναι οι σχέσεις κομμουνισμού και χριστιανισμού. Είναι προφανής η αγαθή σχέση μεταξύ των δύο αυτών κοσμοθεωριών. Πιστοποιήθηκε δε και από την εποχή του Λένιν και του Στάλιν, όταν ο χριστιανισμός θριάμβευσε στον κόσμο του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Είναι φανερό ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν στον κ. Τσίπρα. Γι αυτό και η ψήφος εμπιστοσύνης που περίμενε στις ευρωεκλογές μετατράπηκε σε λίγα εικοσιτετράωρα σε ένα απλό δημοψήφισμα. Σας το είπε ο κ. Τσίπρας. Δεν έχει σημασία αν χάσει. Δεν έχει σημασία η δική σας θέληση. Αυτός δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία. Σημασία έχει πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Κομμουνιστής; Χριστιανός; Σοσιαλιστής; Και χριστιανοδημοκράτης, άμα οι περιστάσεις το απαιτήσουν. Αρκεί να πιστέψει ότι το αφήγημα αυτό θα τον κρατήσει στην εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία και μόνο θρησκεία. Αυτή του κότερου και της καλοπέρασης. Όλα τα άλλα αποτελούν άλλοθι.
Στις 26 Μαΐου χριστιανοί, κομμουνιστές και σοσιαλιστές θα δείξουν τον δρόμο της εξόδου στον πιο σημαντικό εκπρόσωπο του πολιτικού οπορτουνισμού στην Ελλάδα: Τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι η μόνη απάντηση που του πρέπει. Μία μόνιμη και διαρκής εντολή διακοπών!
Διότι είναι πιο εύκολο να περάσει μία καμήλα από την τρύπα της βελόνας απ' ότι ένας κομμουνιστής των θαλαμηγών στο βασίλειο του Ιησού. Αλληλούια!
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr