Παρασκευή, Μαΐου 31

Γ. Τράγκας: «Εμφύλιος στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ – Στις εθνικές εκλογές θα υπάρξει ολική συντριβή του Τσίπρα – Με τα εγκλήματα του υπήρξε μέγας χορηγός της γαλάζια παράταξης»


Τα παρασκηνιακά τεκταινόμενα όλων όσων διαδραματίζονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριβή του στις ευρωεκλογές, όπου ηττήθηκε με 9.5 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, ανέλυσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση διαλύεται με τις «βιτρίνες» του Τσίπρα να μπαίνουν πλέον στον «πάγο».
Συγκεκριμένα είπε:

«Το καλύτερο σχολείο για βελτίωση και περισυλλογή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Γενικά η αντιπολίτευσή είναι το καλύτερο κατηχητικό. Εκεί δυναμώνεις και από εκεί επιτίθεσαι. Η εξουσία διαφθείρει, αποσυνθέτει και αποδημεί προσωπικότητες και κόμματα.
Όπως συμβαίνει πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα, έρχεται ταραχή και σύγχυση. Η κυβέρνηση διαλύεται, αποφλοιώνεται, αποδομείται.  Αναζητούνται οι υπεύθυνοι της ήττας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η πανωλεθρία που υπέστη η μαύρη τουλίπα και η πολιτική συμμορία του Μαξίμου, πυροδότησαν εμφύλιο πόλεμο.»
Για τον Πολάκη, Παππά και Βερναρδάκη ανέφερε τα εξής:
«Ο εν αποδρομή πρωθυπουργός κατάλαβε ή τον έπεισαν οι σύμβουλοί του ότι η χυδαία βιτρίνα του, ο κ. Πολάκης, ο κ. Παππάς, ο κ. Βερναρδάκης όποτε βγαίνουν σε τηλεοπτικά πλατό κάνουν μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση και μειώνουν περισσότερο τα ποσοστά της και τη δύναμή της. Όποιος βλέπει τον Νίκο Παππά στέφεται τον Πετσίτη, τη βρωμιά και τις βαλίτσες με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος βλέπει τον Παύλο Πολάκη σκέφτεται το μπούλινγκ. Εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού και μετά από εισήγηση νέων συμβούλων η χυδαία βιτρίνα του κ. Τσίπρα να απομακρυνθεί οριστικά ή για πολύ καιρό. Ο ίδιος δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα ψέματα του τους πήγε στα ουράνια. Από το 3% τους πήγε στο 35% και δεν φεύγει προς το παρόν.
Θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία ο Τσίπρας με τα εγκλήματα του υπήρξε μέγας χορηγός της γαλάζια παράταξης. Με όλα τα εγκλήματα που έκανε κατά της κοινωνίας, της φυλής και του Έθνους. Ο κ. Πολάκης πήρε εντολή να διεξάγει χωρίς καυγάδες τον προεκλογικό του αγώνα στην Κρήτη. Ο κ. Παππάς περνάει στο περιθώριο και ο περίφημος αλλά εμφανώς ανεπαρκής Βερναρδάκης φεύγει από το φως της δημοσιότητας και ο Τσίπρας θα πάει στην αξιωματική αντιπολίτευση για να κάνει κατηχητικό και να σωφρονιστεί για ένα διάστημα. Οι εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν αποτυχημένο τον Νίκο Παππά και φωτογραφίζουν ως ανεπαρκή τον Τζανακόπουλο.»
Τέλος, ο έγκριτος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επιλογή της ημερομηνίας που έκανε η κυβέρνηση για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, τονίζοντας:
«Από την άλλη μεριά όμως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση δικών της ανθρώπων στην Δικαιοσύνη και να κάνει εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ροκανίζουν το χρόνο, μαζεύοντας όλα τα στοιχεία ενοχής τους για διάφορες σχέσεις. Και επειδή κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα βγουν διάφορα θέλουν να τοποθετήσουν δικούς τους δικαστικούς, δικούς τους ανθρώπους στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.  
Έχουν καταλάβει ότι τα αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές θα είναι χειρότερα. Προσπαθούν να αναχαιτίσουν όσο μπορούν ένα χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα. Πάνω από τη Λάρισα το 62,11% θα είναι τώρα 70-75%. Το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές θα είναι συντριπτικό σαν πυρωμένη ανάσα. Στις εθνικές εκλογές θα υπάρξει ολική συντριβή του Τσίπρα και της πολιτικής του συμμορίας. Δεν πρόκειται να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ κανένας. Ήδη το έχουν καταλάβει. Προς το παρόν έχουν εμφύλιο μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα χαμαιτυπείο με τους θαμώνες να πρέπει να περάσουν από τα κεντρικά κρατητήρια. Δυο με τρεις  μονάδες έχασαν από τον Πολάκη, τις περισσότερες όμως τις έχασαν από την προδοσία των Πρεσπών.
Εμφύλιος επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την Κυριακή θα σαρωθούν εκ νέου για να πάψουν να μιλάμε για στρατηγικές και μη ήττες. Για να γίνουν σοβαρότεροι και να πάνε σοβαρότεροι στο κατηχητικό στο σωφρονιστήριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς από τις κάλπες.»