Δευτέρα, Μαΐου 20

Π. Καμμένος: Θα μπορούσα να συνεργαστώ ξανα με τον Α. Τσίπρα

Π. Καμμένος: Θα μπορούσα να συνεργαστώ ξανα με τον Α. Τσίπρα Ανοιχτός σε μια νέα συνεργασία, υπό προϋποθέσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος δήλωσε οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι θα συζητούσε και με τον πρωθυπουργό αφού «με χωρίζουν πολύ λιγότερα με τον Τσίπρα παρά με τη ΝΔ».

Εκτίμησε επίσης ότι «δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία» αλλά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας, εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίσουν να διατηρούν στις τάξεις τους συγκεκριμένα πρόσωπα.
Όσον αφορά τις εκλογές, ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσουν ακριβά στη Βόρεια Ελλάδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», εξαπολύοντας τα πυρά του και πρώην ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να βγαίνει ο Κοτζιάς που "πούλησε" την Μακεδονία και να λέει ότι "το θέμα των χωρικών υδάτων θα πρέπει να το πάμε στο μαλακό", και δεν πρέπει να είμαστε "μονοφαγάδες"».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε τη συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης πριν 4 χρόνια, αναφερόμενος μάλιστα στην προεκλογική παροχολογία του πρωθυπουργού με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη «13η» και τη μείωση του ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι τέτοια μέτρα δεν θα υπήρχαν, χωρίς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ως προς την κατάσταση με την Τουρκία, ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως θα υπάρξει όξυνση διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι όταν λέμε «θερμό επεισόδιο, μη φοβίσουμε τον κόσμο και λέμε ότι θα γίνει πολεμική ενέργεια».
Τέλος. ο κ. Καμμένος έκανε την πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ πριν από τις 23 Ιουνίου, αφού σε εκείνη την ημερομηνία έχει ο Τ. Ερντογάν «έχει εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες χάνει. Αν χάσει από τους Κεμαλιστές θα πέσει. Αλλά ο Ερντογάν είναι δικτάτορας, δεν πέφτει», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ..liberal.gr