Δευτέρα, Μαΐου 20

Αποτοξίνωση: Όλα τα στάδια και γιατί πρέπει να κάνουμε


Η αποτοξίνωση είναι μια συνεχής διαδικασία που το σώμα εκτελεί φυσικά! Το ανθρώπινο σώμα αγωνίζεται, καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να επαναφέρει την ισορροπία, μέσω της αποτοξίνωσης.
Οι περισσότεροι είναι τόσο επιβαρυμένοι με τοξίνες, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, που το σώμα αδυνατεί να τις αποβάλλει σύντομα.

Τοξίνες, οι οποίες εισέρχονται, καθημερινά, στο σώμα από τον αέρα που αναπνέουμε, από τα υγρά που πίνουμε, από την τροφή που τρώμε, από ό,τι βάζουμε στο δέρμα μας (καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν, κ.α.), από το κάπνισμα, το αλκοόλ, την καφεϊνη και από το τι σκεφτόμαστε (αρνητικές σκέψεις) και αισθανόμαστε (θλίψη, ζήλια, θυμό).
Είναι πιθανό ότι έχετε συσσωρευμένες τοξίνες που θα πρέπει να εξαλειφθούν. Έχετε σκεφτεί ότι μια αποτοξίνωση του οργανισμού είναι απαραίτητη;
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόδα, είναι επιτακτική ανάγκη αφού:
Αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα.
Αυξάνει την απορροφητικότητα των θρεπτικών συστατικών.
Συμβάλλει στη πρόληψη χρόνιων ασθενειών.
Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βοηθά στην απώλεια βάρους.
Επιβραδύνει τη γήρανση.
Βελτιώνει την ποιότητα ζωής.
Αυξάνει την ενέργεια.
Συμβάλλει στην ψυχική και συναισθηματική ισορροπία.
Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος.
Επαναφέρει την ισορροπία στο σύστημα του οργανισμού μας.
Οδηγός αποτοξίνωσης
Αυτός ο οδηγός είναι μια πηγή ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης σας. Στη συνέχεια, παρακαλούμε να τον διατηρήσετε ως αναφορά, καθώς περιέχει ζωτικής σημασίας πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης σας και του χρόνου που θα ακολουθήσει.
Να έχετε κατά νου ότι διαβάζοντας τον οδηγό αυτό, κάνετε την απόφασή σας σχετικά με την αποτοξίνωση.
Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη ή ευθύνη για την υγεία σας – είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
Φυσικά, έχουμε κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος σας εδώ είναι ασφαλής και παραγωγικός.
Τελικά όμως, ένα μεγάλο μέρος του σκοπού σας εδώ είναι να ακυρώσετε τις λιγότερο ιδανικές συνήθειες σας και να δημιουργήσετε πιο επιθυμητές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας – ένα καθήκον που είναι τελικά στα χέρια σας.
Πριν ξεκινήσεις!
Εάν πήρατε την απόφαση για αποτοξίνωση, το πρώτο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά αυτόν τον οδηγό μαζί με οποιοδήποτε άλλο υποστηρικτικό υλικό και στη συνέχεια να προγραμματίσετε μια συνέντευξη προ-αποτοξίνωσης με ένα άτομο από το προσωπικό υποστήριξης μας.
Παρακάτω ακολουθούν όλα τα βασικά στάδια της αποτοξίνωσης. Όταν είστε έτοιμοι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε! Στην αρχή ξοδεύεται λίγος χρόνος για προ-καθαρισμό ο οποίος θα κάνει την εμπειρία σας πιο ευχάριστη. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διατροφή σας, ειδικά τις τελευταίες ημέρες/εβδομάδες.
Όταν είναι εφικτό, προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για τουλάχιστον 2 ημέρες πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Σας ζητάμε να προσπαθήσετε να:
Πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 4 – 5 λίτρα φιλτραρισμένου νερού.
Τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο ζωντανά (άψητα/μη επεξεργασμένα) τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων φρούτων και χυμών: καρότο, μήλο, καρπούζι, αγγούρι, καρύδα, σιτάρι, σαλάτες και φρέσκα λαχανικά.
Βεβαιωθείτε ότι το βραδινό γεύμα σας πριν ξεκινήσετε την αποτοξίνωση αποτελείται αποκλειστικά από νωπά, ωμά φρούτα. Αυτή είναι μια καλή συνήθεια. Τρώγοντας ωμό φαγητό για δείπνο, θα διαπιστώσετε ότι ο ύπνος σας είναι καλύτερος το βράδυ και το σώμα σας θα ενεργοποιήσει το σύστημα αποτοξίνωσης καθώς κοιμάστε. Υπάρχουν μερικοί που αισθάνονται ότι θα μπορούσαν να σταματήσουν το 50% των ασθενειών τους απλά κάνοντας μόνο αυτό!
Γιατί να κάνετε νηστεία;
Η νηστεία είναι η παλαιότερη, πιο φυσική και μία από τις πιο ισχυρές μορφές θεραπείας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το σώμα από τις τοξίνες, να χάσετε ανεπιθύμητο και περιττό βάρος, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσετε (συνήθως δραματικά) τη λειτουργία της καρδιάς, του νου και της ψυχής. Τα οφέλη είναι εκπληκτικά και βαθιά. «Πώς μπορώ να μην κάνω νηστεία; «είναι η κατάλληλη ερώτηση, αφού κατανοήσετε την ιδέα και τη σημασία του καθαρισμού.
Οδηγός καθαρισμού
Μέσα σε 24-26 ώρες από την αποχή από στερεά τρόφιμα, το σώμα εισέρχεται σε κατάσταση αποτοξίνωσης. Η μεγάλη ποσότητα ενέργειας που το σώμα σας είχε χρησιμοποιήσει για την πέψη μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για άλλες δραστηριότητες του σώματος.
Τα ένζυμα, για παράδειγμα, είναι συνήθως απασχολημένα με τη διάσπαση των τροφίμων σε διάφορα στάδια της πέψης. Με την κατανάλωση μη στερεών τροφών, είναι ελεύθερα να αρχίσουν να διαλύουν τις πολλές τοξίνες που τα κύτταρα του σώματός σας απελευθερώνουν, προσπαθώντας να τα καθαρίσουν από το σύστημά σας.
Μια άλλη σημαντική πτυχή της νηστεία σε φυσικό επίπεδο είναι η αφαίρεση της στάσιμης και συμπιεσμένης περιττωματικής ύλης από το παχύ έντερο (βλεννώδης πλάκα). Σχεδόν όλοι έχουν εκπληκτικά ποσά αυτού του υλικού στο πεπτικό τους σύστημα (διατροφικό κανάλι).
Προκαλούμενες κυρίως από την ακατάλληλη ανάμιξη ή/και κακής ποιότητας τρόφιμα (κακή σύνθεση τροφίμων), είναι ουσιαστικά τα στοιχεία της πέψης που δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιηθούν σωστά, σε συνδυασμό με τη βλέννα που παράγεται για την προστασία του παχέος εντέρου από βλαβερές ουσίες.
Αυτή η λαστιχένια πλάκα στην πραγματικότητα κατευθύνει το εσωτερικό των εντέρων μας, ακόμα και τα στομάχια μας. Αυτές είναι οι περιοχές που απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά από το φαγητό μας, και συνεπώς υποφέρουμε από μειωμένη ικανότητα να αξιοποιούμε αποτελεσματικά αυτό που έχουμε φάει λόγω της παρουσίας αυτού του απόβλητου υλικού.
Ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι πως οι τοξίνες απορροφούνται συνεχώς από την εντερική επένδυση – δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο αυτό-δηλητηρίασης.
Οι ακαθαρσίες εισέρχονται και επανεισέρχονται στο σύστημα, σε τεράστιες ποσότητες, κρατώντας το σώμα μας γεμάτο από τοξίνες. Αυτό εξαντλεί την ενέργεια μας, επειδή το σώμα είναι αναγκασμένο να την ξοδέψει για να κρατήσει μακριά τις ασθένειες! Το ανοσοποιητικό μας σύστημα συμβιβάζεται και υποφέρουμε από πολλές μορφές ασθενειών.
Στην πραγματικότητα, τα σώματά μας είναι περισσότερο από ικανά να υπερασπίζονται και να εξαλείφουν όλα τα επιβλαβή στοιχεία – το AIDS, τον καρκίνο – αλλά εάν τους δοθούν ακατάλληλα καύσιμα, διατηρούν τοξικά ή αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό.
Πέρα από αυτά, υπάρχουν και πολλά άλλα σημαντικά σωματικά οφέλη. Οι επιπτώσεις σε άλλα επίπεδα της ύπαρξής μας είναι ακόμη πιο βαθιά και γενικά βελτιώνονται οι ψυχικές μας ικανότητες.
Συναισθηματικά, είμαστε σε θέση να αφήσουμε ένα τεράστιο ποσό των αποσκευών μας, καθώς αφήνουμε τη φυσική δέσμευση. Τα επίπεδα κραδασμού όταν τρώμε γίνονται ένα με την ύπαρξή μας.
Για παράδειγμα, όταν τρώμε και νιώθουμε νευρικοί, θυμωμένοι ή για ασφάλεια (φόβος), απορροφούμε/χωνεύουμε αυτές τις ψυχικές καταστάσεις μαζί με το φαγητό μας. Αν το φαγητό μας είναι ανθυγιεινό ή τρώγεται σε κακό συνδυασμό ή με άγχος, παραμένει κολλημένο μέσα μας, σε κάθε κύτταρο της ύπαρξής μας.
Μπορείτε να ξαναζήσετε πολλές διαφορετικές πτυχές του συναισθηματικού φάσματος ενώ βρίσκεστε σε νηστεία, έτσι ώστε να είναι σαν συναισθηματικό ταξίδι.
Τα καλά νέα είναι ότι καθώς αυτές οι ψυχικές καταστάσεις και οι φυσικοί δέσμιοι τους από το σώμα σας απελευθερώνονται και τα αφήνουν να φύγουν, τα απομακρύνετε και από τη ζωή σας.
Διαγράφοντας τις ανούσιες δεσμεύσεις και τις πηγές ενέργειας (τρόφιμα), είμαστε σε θέση να συντονίσουμε με τα ακόμα πιο ισχυρά επίπεδα συνείδησης.
Με αυτόν τον τρόπο, η νηστεία, μας παρέχει ένα ισχυρό εργαλείο για αυτοέλεγχο. Έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις προσκολλήσεις και τις επιθυμίες μας για φαγητό (σίγουρα μία από τις πιο βαθιές και ισχυρότερες προσκολλήσεις μας)και την ενθάρρυνση σε γενικές γραμμές – την εκπλήρωση, εκτός από τον εαυτό μας.
Καθώς τα πάντα μέσα μας επιβραδύνουν και οι σκέψεις μας γυρίζουν φυσικά προς τα μέσα, είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τις λεπτότερες, τις ελαφρύτερες όψεις του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας.
Ελπίζουμε ότι ένας καθαρισμός θα σας εξοπλίσει με την πνευματική και βιωματική γνώση του τι σημαίνει καθαρισμός και ότι θα σας ενθαρρύνουμε να προχωρήσετε για να εναρμονιστείτε με την φύση.
Συμμετέχοντας σε ένα από τα προγράμματα μας κάνετε το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε ενδεχομένως να κάνετε για να τιμήσετε τον ναό που είναι το σώμα και το μυαλό σας.
Σας παροτρύνουμε να είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που ανακαλύπτουν, επανεκπαιδεύουν και δοκιμάζουν τα εκπληκτικά αποτελέσματα της νηστείας. Ελπίζουμε πως τα οφέλη της αποτοξίνωσης θα φέρουν εξέλιξη και ισορροπία στο σώμα και τον εαυτό σας.
ΠΗΓΗ