Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

sklirynsi-kata-plakas-proeidopoiitika-simadia-pou-den-prepei-na-agnoisete
Φωτογραφία: www.thebridgenewsng.com

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Χρόνια πριν ασχοληθώ με το συγκεκριμένο αυτοάνοσο νόσημα, είχα την αίσθηση ότι ήταν κάτι πολύ σπάνιο.
Εδώ και μια δεκαετία τώρα που το μελετώ σε βάθος όχι απλά έχω αλλάξει γνώμη σχετικά με την σπανιότητα του, αλλά με θλίψη έχω διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πασχόντων διαγιγνώσκεται σε προχωρημένα στάδια.

Σίγουρα δεν είναι η έλλειψη εμπειρίας των ειδικών ιατρών που ίσως κάποιος αντανακλαστικά θα σκεφτεί, αλλά η πρέπουσα σημασία που, τις περισσότερες φορές ένας υγιής, ΔΕΝ δίνει στα προειδοποιητικά σημάδια του νοσήματος.
Καταγράφοντας όλα αυτά τα χρόνια τέτοιου τύπου σημάδια από τα περιστατικά που αντιμετωπίζω θα σας παρουσιάσω σήμερα τα πιο σημαντικά, αν και πραγματικά υπήρξε ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίας στην συγκέντρωση τους.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την υποτίμηση των πρώιμων συμπτωμάτων ακόμα και από τους ίδιους τους ασθενείς.

Εν αρχή, Σκλήρυνση κατά πλάκας, ή πολλαπλή σκλήρυνση ή Multiple Sclerosis MS

Επιγραμματικά η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα του Νευρικού Συστήματος.
Είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια των μονωτικών καλυμμάτων των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη όπου η καταστροφή τους από την φλεγμονή προκαλεί διαταραχές κατά τόπους στον συντονισμό των νευρικών μηνυμάτων.
Εκ της φύσεως της ως ασθένεια έχει ένα τεράστιο εύρος συμπτωμάτων συμπεριλαμβάνοντας όλα τα σωματικά και τα πνευματικά νευρικά κέντρα.
Αυτός είναι και ο λόγος που η σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) δεν έχει συγκεκριμένες ενδείξεις αλλά και πορεία παρότι θεωρείται μια εκφυλιστική εξελισσόμενη πάθηση.
Τα αίτια που προκαλούν την φλεγμονή στα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων ακόμα και σήμερα δεν είναι γνωστά.
Μία από τις συνδέσεις που έχουν γίνει πρόσφατα είναι πως το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, σχετίζεται με νευροεκφυλιστικές νόσους: Γλαύκωμα-Αλτσχάιμερ-Σκλήρυνση κατά πλάκας 

Τέλος υπολογίζεται ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας ( MS ) είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες από τους άνδρες και τα παγκοσμίως διαγνωσμένα περιστατικά στις προηγμένες χώρες ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια σήμερα.
Ποιά αυτοάνοσα νοσήματα «προτιμούν» τις γυναίκες και φυσική αντιμετώπιση 

Πρώιμα σημάδια από τα περιστατικά που γνωρίζω.

Εδώ θα κάνω μια αναγκαστική διευκρίνιση: Όταν αναφέρομαι σε πρώιμα σημάδια, δεν εννοώ σε εκείνα που μας οδήγησαν στις απαιτούμενες εξετάσεις όπου έγινε και η γνωμάτευση.
Αναφέρομαι σε εκείνα που παρουσιαστήκαν ορισμένες φορές ακόμη και χρόνια πριν και δεν τους δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή.
Η σειρά που ακολουθεί είναι βάση της συχνότητας που αυτά παρουσιάστηκαν.

Πρόβλημα όρασης.

Υπήρξε δυσκολία στο να επικεντρωθεί το βλέμμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο για μερικές ώρες ή και ημέρες.
Αυτό ως σύμπτωμα ερχόταν κατά καιρούς και έφευγε, όμως σιγά, σιγά το μεσοδιάστημα μίκραινε και οι εξετάσεις ξεκίνησαν από οφθαλμίατρο.
Μπορείτε να δείτε και Μήπως έχετε πρόβλημα όρασης και δεν το γνωρίζετε; 

Πρόβλημα μουδιάσματος στα κάτω άκρα.

Στην περιοχή του μηρού ή τις γάμπας παρουσιάστηκαν προβλήματα αρχικά σαν να τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα στιγμιαία και στην συνέχεια αίσθημα μουδιάσματος και ψύχους.
Με τον καιρό το μούδιασμα συνοδεία άλγους έγινε πιο μόνιμο.
Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από ορθοπεδικό πιστεύοντας ότι ήταν αντανακλαστικό πρόβλημα μέσης.
Μπορείτε να δείτε και Το μούδιασμα των άκρων δεν είναι πάντα αθώο 

Ξαφνική στιγμιαία αστάθεια.

Ενώ η αστάθεια ήταν έντονη προκαλώντας φορές ακόμα και πτώση, εντούτοις ξαφνικά όπως πρόεκυπτε έκανε πολύ καιρό να ξανά εμφανιστεί με αποτέλεσμα να δίνονται διάφορες ερμηνείες. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από παθολόγο.

Προβλήματα άνω άκρων και πλάτης.

Έντονος πόνος στην πλάτη που έμοιαζε με κρυολόγημα και δεν υποχωρούσε με αναλγητικά φάρμακα.
Μουδιάσματα του ενός ή και των δυο χεριών που όσο περνούσε ο καιρός ο χρόνος της κρίσης αυξανόταν σημαντικά. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν από πνευμονολόγο ή ορθοπεδικό.
Μπορείτε να δείτε και Σπονδυλική στήλη: Παθήσεις με πόνο στην πλάτη και λύσεις 

Τέλος, υπήρξαν και κάποιες σημαντικές μαρτυρίες ότι το νόσημα εκδηλώθηκε μετά από τοπική ή ολική νάρκωση. (Εξαγωγή, απονεύρωση σε δόντι, χειρουργική επέμβαση)
Αυτά σε ότι αφορά τις ομολογίες περιστατικών που αντιμετωπίζω και επαναλαμβάνω πολύ πρώιμων συμπτωμάτων.
Όμως αξίζει να σας αναφέρω και τα διεθνή καταγεγραμμένα συμπτώματα που οδήγησαν τους ασθενείς σε εξετάσεις.
Πρόβλημα επικέντρωσης της προσοχής.
Στιγμιαία απώλεια αισθήσεων.
Προβλήματα άρθρωσης.
Αυτά περιλαμβάνουν τις “μπερδεμένη ομιλία” (δυσαρθρία) και την απώλεια όγκου στην φωνή (δυσφωνία). Συμβαίνουν στο 25-40% των ατόμων με ΣΚΠ, ιδιαίτερα αργότερα στην πορεία της νόσου και κατά τη διάρκεια περιόδων υπερβολικής κόπωσης. Κάποιες φορές παρατηρείται και τραύλισμα.
Πρόβλημα μνήμης – Γνωστικές αλλαγές
Αυτές αφορούν μια σειρά από λειτουργίες υψηλού επιπέδου του εγκεφάλου, που επηρεάζουν περισσότερο από το 50% των ατόμων με ΣΚΠ. Τέτοιες αλλαγές είναι η δυνατότητα επεξεργασίας εισερχομένων πληροφοριών, όπως και η δυνατότητα να μάθουν και να θυμούνται νέες πληροφορίες, να μπορούν να οργανώσουν και να επιλύσουν προβλήματα, να εστιάσουν την προσοχή του και να αντιλαμβάνονται με ακρίβεια το περιβάλλον.

Μείωση ακοής και οράσεως

Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα της ΣΚΠ για πολλούς ασθενείς. Αν αρχίσετε να έχετε θολή όραση, κακή αντίθεση ή αντίληψη χρωμάτων και τον πόνο κατά την κίνηση των ματιών, τότε πρέπει να πάτε να κάνετε εξετάσεις άμεσα.
Περίπου το 6% των ανθρώπων που έχουν ΣΚΠ αναφέρει και εξασθένηση της ακοής. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μάλιστα, η απώλεια ακοής αναφέρεται ως το πρώτο σύμπτωμα της νόσου.
Ανεξέλεγκτοι σπασμοί κύρια των κάτω άκρων:
Αφορά την ακαμψία και ένα ευρύ φάσμα από ακούσιους μυϊκούς σπασμούς. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε άκρο, αλλά είναι πολύ πιο συχνή στα πόδια.
Δυσκολίες στην αναπνοή.
Συμβαίνουν σε άτομα των οποίων οι μυς στο στήθος έχουν σοβαρά αποδυναμωθεί από βλάβες στα νεύρα που τους ελέγχουν.
Δυσκολίες στην κατάποση –  Δυσφαγία
Αυτά προκύπτουν από βλάβη στα νεύρα που ελέγχουν τους πολλούς μικρούς μυς στο στόμα και τον λαιμό.

Προβλήματα στην ουροδόχο κύστη

Η δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης, η οποία εμφανίζεται σε τουλάχιστον 80% των ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μπορεί να αντιμετωπιστεί συνήθως αρκετά επιτυχώς με φάρμακα, διαχείριση των υγρών του οργανισμού και διαλείπων αυτο-καθετηριασμό.

Συμπερασματικά:

Χωρίς να συντρέχει λόγος πανικού, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που θα πρέπει να τα εξετάζουμε σε βάθος.
Εν προκειμένω, την σκλήρυνση κατά πλάκας όσο γρηγορότερα την αντιληφθείς και την αντιμετωπίσεις με φυσικά ιάματα, τόσο το αποτέλεσμα καταπολέμησης της θα είναι σύντομο και καθολικό.

Επιγραμματικά:

Το Cordyceps κτίζει ένα ισχυρό μυϊκό σύστημα και επιπρόσθετα ομαλοποιεί όλες τις ενδοκρινολογικές λειτουργίες.
Το Lion’s Mane δρα ενάντια στον σχηματισμό πλάκας ανάμεσα στους νευροδιαβιβαστές και βοηθά την σωστή ανάπλαση των νευρικών κυττάρων.
Το συνένζυμο Q10 επιπρόσθετα δρα επιλεκτικά στην οξυγόνωση όλων των νευρικών κυττάρων κυρίως του εγκεφάλου καθιστώντας τα ισχυρά. 
Συγκεκριμένος συνδυασμός σε αναλογίες που προέκυψε μετά από κλινική φαρμακευτική πολυετή έρευνα του πανεπιστημίου των Αθηνών της Πυκνογενόλης με το Ginkgo Biloba και τo Grape seed extract OPC (εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού) πέρα των άλλων δεν προάγει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την σωστή ανάπλαση και ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Το Πρωτόγαλα-Colοstrum κτίζει ισχυρό ανοσοποιητικό, οστά και μυς.
«Τροφή»: Εκ πείρας έχω να πω, ότι το πρωτόγαλα, όχι μόνο χτίζει το ανοσοποιητικό και το ενισχύει, αλλά και το ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΖΕΙ ώστε να μη λαθεύει και επιτίθεται στον εαυτό του!!!
Τα Ω 3 λιπαρά συμπυκνωμένα που προκύπτουν από τα ψάρια προστατεύουν μόνιμα την καρδιά του ασθενούς για να στέλνει ακούραστα αίμα με εξασφαλισμένο οξυγόνο θρεπτικές και ιαματικές ουσίες σε κάθε κύτταρο. Τα ωμέγα 3 έχουν και εξαιρετικά ευεργετική δράση και στο νευρικό σύστημα, αλλά και στον εγκέφαλο, που είναι το ζητούμενο: Ω 3: Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου 

και τέλος η φαρμακευτική Κανναβιδιόλη CBD (χωρίς ψυχοτρόπες ουσίες) έχει παρατηρηθεί πως έχει τα εξής θετικά αποτελέσματα:

  • Μείωση στον νευροπαθητικό πόνο
  • Μείωση στην σπαστικότητα
  • Μείωση στους σπασμούς των μυών
  • Πιο άνετος κύκλος ύπνου, χωρίς ενοχλήσεις
Το μόνο που χρειάζεται είναι ο συνδυασμός των προαναφερομένων, η εξατομίκευση και η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού ξεχωριστά μόνο από ειδικούς.
Διαθέτω για όποιον έχει ανάγκη τα παραπάνω ως συμπληρώματα διατροφής. Σε συνεργασία δε, με τον αρθρογράφο και φαρμακοποιό κο Κυριακού, μπορούμε να εξειδικεύσουμε όλα τα παραπάνω, ανάλογα με το περιστατικό, ώστε να δούμε βελτίωση της κατάστασης την υγιείας σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail. life@proionta-tis-fisis.com
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Σκλήρυνση κατά πλάκας και η καθολική εναλλακτική αντιμετώπιση της 
Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής 
Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της μέσω διατροφής 
Ο ιδιαίτερος ρόλος της διατροφής στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας 
Η Σκλήρυνση κατά πλάκας, τα πρόβατα και το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr