Τετάρτη, Μαΐου 29

Βόρεια Μακεδονία: Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου Ευρώπης, για διαφθορά!

Διερευνητική επίσκεψη στα Σκόπια, πραγματοποιούν, από αύριο και μέχρι το τέλος Μαΐου, ο Νορβηγός Σοσιαλιστής βουλευτής Lise Christoffersen  και η Μολδαβή βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Valeriu Ghiletchi, προκειμένου να αξιολογήσουν, το κατά πόσον προχωρεί η διαδικασία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Βόρεια Μακεδονία.

Οι δύο συνεισηγητές του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τον διάλογο με την Βόρεια Μακεδονία, θα εξετάσουν ακόμη αν έχει υπάρξει πρόοδος στα δικαιώματα των μειονοτήτων και στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πρόκειται να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο της Συνέλευσης, τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, καθώς και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πολιτική.
Θα συναντηθούν, ακόμη, με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, με την Κρατική Επιτροπή για την Πρόληψη της Διαφθοράς, με τον Διαμεσολαβητή, καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών αρχών, των ΜΚΟ, των ΜΜΕ και της διπλωματικής κοινότητας.
Το «ρεζουμέ» αυτής της επίσκεψης, θα το γνωστοποιήσουν, με συνέντευξη Τύπου, στις 31 Μαΐου 2019 στα Σκόπια.
Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο 


Πηγή: reporter.gr