Τρίτη, Μαΐου 21

FAKE NEWS τα έβαλαν στη ζωή μας ύπουλα...για να ελέγξουν το διαδίκτυο... - ΒΙΝΤΕΟ -

Η νέα «καραμέλα» της Νέας Τάξης και των ιθαγενών υποτακτικών, για να απαγορεύσουν την διάδοση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!

Η νέα «καραμέλα» της Νέας Τάξης μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Όλοι θα έχετε ακούσει για τα περιβόητα FAKE NEWS, τις ψεύτικες δηλαδή ειδήσεις και την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη καταπολέμησής τους.
Καταρχάς, να πούμε πως ψεύτικες ειδήσεις και διάδοση αυτών, υπήρχε ανέκαθεν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και δεν είναι καινούριο φαινόμενο.
Ωστόσο ξαφνικά έγινε μόδα και έλαβε εντέχνως τεράστιες διαστάσεις, κάτι σαν την απειλή της τρομοκρατίας, που χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να περάσουν παγκόσμια ειδικοί τρομονόμοι, για τους οποίους υπό διαφορετικές συνθήκες οι πολίτες κάθε χώρας θα αντιδρούσαν
Αυτό που θα έπρεπε ο κάθε ένας να αναρωτιέται είναι, τι θέλουν να κερδίσουν με πρόσχημα την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων.
Η λογική απάντηση είναι μια:
Να επιφέρουν ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο ελεύθερο διαδίκτυο.
Σκεφτείτε:
Όλα τα ΜΜΕ ελέγχονται, εκτός από το διαδίκτυο, στο οποίο ο καθένας μπορεί να γράφει ελεύθερα αυτό που πιστεύει και που θέλει να διαδώσει.
Όπως καταλαβαίνετε, παγκόσμια χούντα με ελεύθερο διαδίκτυο δεν γίνεται.
Για να μπορέσουν λοιπόν, να ελέγξουν το διαδίκτυο, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την ύπαρξη των πολλών ψεύτικων ειδήσεων, των λεγόμενων HOAXES, τα οποία όπως προείπαμε έγιναν της μόδας , όλως τυχαίως, σχετικά πρόσφατα!
Μάλιστα ενώ έγινε αποδεκτό το ότι ψεύτικες ειδήσεις προωθούνται και μέσω της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου, στοχοποίησαν ειδικά το διαδίκτυο, λέγοντας πως είναι η «πηγή του κακού» όσων αφορά τα HOAXES.
Έτσι, σύμφωνα με την κλασική τακτική τους, αφού οι παγκοσμιοποιητές έδωσαν και τόνισαν το πρόβλημα tων FAKE NEWS, θα δώσουν και τη λύση που θα είναι o έλεγχος της κάθε είδησης που ανεβαίνει, η οποία μόνο αφού παίρνει έγκριση από κάποιον…αξιόπιστο μηχανισμό θα γίνεται ορατή στους χρήστες του διαδικτύου.
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό ενός λογικού ανθρώπου είναι:
Με ποιο κριτήριο μια είδηση θα ορίζεται ως αληθινή ή ψεύτικη;
Για παράδειγμα ένα άρθρο για τους χημικούς αεροψεκασμούς ή την ύπαρξη της Νέας Τάξης των Πραγμάτων θα εγκριθεί από τον…αξιόπιστο μηχανισμό;
Η απάντηση όπως καταλαβαίνετε είναι σαφώς και όχι, αφού οι έγκυροι και έγκριτοι καθηγητές των πανεπιστημίων παγκόσμια λένε πως αυτά (που εν γένει τα ονομάζουν θεωρίες συνωμοσίας) είναι γραφικότητες.
Επομένως μόνο ότι θεωρείται παγκόσμια αποδεκτό από το κατεστημένο (ιστορικό, θρησκευτικό, επιστημονικό, ιατρικό κτλ), θα εγκρίνεται, ενώ ότι θεωρείται γραφικό και μη αληθές θα αποκλείεται.
Να λοιπόν γιατί χρειάζεται ο…«μπαμπούλας» των FAKE NEWS και γιατί έγιναν της μόδας.
Για να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για τον ελέγχο του διαδικτύου.
Ήδη το Facebook χρησιμοποιεί τέτοιους «μηχανισμούς» των ρόλων των οποίων παίζουν διάφορες εταιρείες και οργανώσεις παγκόσμια, ώστε να ελέγχονται οι ειδήσεις που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα του.
Ένα παρόμοιο σύστημα θα εφαρμοστεί παγκόσμια για όλο το διαδίκτυο, με σκοπό τον πλήρη έλεγχο του.
Πρόσφατα μάλιστα είχαμε και στην Ελλάδα ανακοίνωση για συγκεκριμένη εταιρία που ορίστηκε ως «τροχονόμος» στο Ελληνικό κομμάτι του Facebook, με «αποστολή» να ελέγχει την…εγκυρότητα των ειδήσεων σε αυτό,
Στη χώρα μας μάλιστα, για να εμπεδωθεί πως πράγματι τα FAKE NEWS αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διοργανώθηκε τις τελευταίες μέρες διήμερο συνέδριο με τη συμμετοχή και της…Εκκλησίας!!!
Το συνέδριο υπό τον γενικό τίτλο «Fake News & Εκκλησία:
Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο», είχε ως θέμα τη σχέση ψευδών ειδήσεων, θρησκείας και θρησκευτικής πίστης και τη διαστρέβλωση της αλήθειας.
Καταλαβαίνετε πως το όλο εγχείρημα των «FAKE NEWS» είναι πολυεπίπεδο, αφού κάθε το κατεστημένο σε όλους του τους τομείς θα διοργανώσει τέτοια συνέδρια παγκόσμια ώστε να καταστεί σαφές σε όλους πως πρόκειται για μια μεγάλη απειλή που μας αφορά όλους, για να δεχθούν στη συνέχεια τα μέτρα ελέγχου που θα εμφανίσουν οι παγκοσμιοποιητές ως λύση.
Ας δούμε όμως μερικά αποσπάσματα από τα όσα ειπώθηκαν. στο συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή και της Εκκλησίας.
Διαβάστε προσεκτικά:
«Στόχος των ψευδών ειδήσεων δεν είναι να μεταδώσουν μια πληροφορία που μπορεί να γίνει πιστευτή, αλλά να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφιβολία, να αναπαράγουν σε μεγάλο βαθμό την ίδια είδηση ακόμα και όταν αποδειχτεί ψευδής» τόνισε ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέλυσε τη σχέση fake news και Ορθοδοξισμού.
«Όσοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας, όσοι είναι δογματικοί, φονταμενταλιστές είναι περισσότερο πιθανό να πιστέψουν σε fake news, σύμφωνα με δύο έρευνες του 2018, που έγιναν από τους ερευνητές του MIT, του Yale και άλλων κορυφαίων πανεπιστημίων, με τίτλο «Belief in Fake News is Associated with Delusionality, Dogmatism, Religious Fundamentalism, and Reduced Analytic Thinking»
(Η πίστη στις ψευδείς ειδήσεις συνδέεται με τις παραισθήσεις, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και την μειωμένη αναλυτική σκέψη) σε δείγμα 900 ανθρώπων« ανέφερε η Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
Σχόλιο: Ορίστε η απόδειξη για αυτό που σας γράψαμε παραπάνω.
Οι λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας πρέπει να απαγορευτούν, αυτός είναι ο βασικός λόγος πίσω από όλα αυτά τα συνέδρια για την καταπολέμηση των FAKE NEWS.
Πρέπει να υπάρχει απόλυτος έλεγχος και όλοι να ενημερώνονται μόνο από τα μεγάλα ΜΜΕ και από τις εγκεκριμένες σελίδες του διαδικτύου που θα μεταδίδουν ο,τι θέλουν οι παγκοσμιοποιητές!
«Δεν είναι η θρησκεία αυτή που επηρεάζει τη δημιουργία των fake news.
 Είναι το πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό μοντέλο που επηρεάζει τη δημιουργία και αναπαραγωγή τους και ως τέτοιο εισβάλλει και αποικιοποιεί και το κομμάτι της θρησκείας» εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Τσιρώνης του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.
Σχόλιο: Με λίγα λόγια, τα FAKE NEWS δεν επηρεάζουν μόνο το θρησκευτικό κατεστημένο, αλλά και το επιστημονικό, το ιστορικό κτλ.
Αυτό που επιχειρείται με τα fake news και άρα αυτό, στο οποίο πρέπει να ανταποκριθούμε είναι οι άνθρωποι που είναι δέκτες των μηνυμάτων να γίνουν ακούσιοι συνεργοί να γίνουν πολλαπλασιαστές, καθώς η αμφιβολία τους θα δυναμώσει τη γενική αμφισβήτηση, η απάντησή τους θα διαδώσει ακόμη περισσότερο την ψευδή είδηση.
Τα fake news δεν υποκαθιστούν την αλήθεια, αλλά διαβρώνουν την ιδέα της αλήθειας και πολύ περισσότερο αποσαρθρώνουν τα θεμέλια της κοινωνικής εμπιστοσύνης, που συγκροτούν τις κοινωνικές παραδοχές, τόνισε υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν κόμβοι άμεσου ελέγχου και φίμωσης των πολιτών που αποφασίζουν να εκφραστούν.
Η ύπαρξη της αλήθειας εξαρτάται από την αδιάκοπη και αυστηρή κριτική μας, όσο πιο εντατικά ελέγχουμε την αλήθεια τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε αυτή, ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.
Σχόλιο: Δώστε προσοχή στη φράση «αποσαθρώνουν τα θεμέλια της κοινωνικής εμπιστοσύνης, που συγκροτούν τις κοινωνικές παραδοχές».
Ποιες είναι οι κοινωνικές παραδοχές;
Όσα εν γένει παγκόσμια θεωρούνται ως αποδεκτά.
Επομένως πρέπει λέει εδώ, κανείς να μην μπορεί να αμφισβητεί όλα όσα είναι αποδεκτά από το κατεστημένο σε όλους τους τομείς του.
Κατόπιν λέει πως δεν πρέπει να υπάρχει άμεσος έλεγχος.
Αυτό συνήθως λέγεται ώστε να νομίζουν όσοι θα διαβάσουν/ακούσουν την είδηση, πως οι συμμετέχοντες νοιάζονται για την ελευθερία μας , την προστατεύουν και επ ουδενί λόγω θέλουν να μας…φιμώσουν.
Τι συμβαίνει στην πράξη όμως;
Πάμε παρακάτω:
«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο φονταμενταλισμός και η τακτική των ψευδών ειδήσεων, ο γνωστός κιτρινισμός, «και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία.
Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του […]
Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία.
Σχόλιο: FAKE NEWS θα θεωρούνται και όσες δημοσιεύσεις περιέχουν «ρατσιστικό περιεχόμενο» αλλά και «ρητορική μίσους».
Επομένως ένα άρθρο με περιεχόμενο κατά του Ισλάμ, ή της παράνομης μετανάστευσης εννοείται πως δεν θα παίρνει…έγκριση από το μηχανισμό ελέγχου των ειδήσεων.
Άρα, κριτική θα μπορεί κανείς να ασκεί μόνο ελεγχόμενα και ποτέ προς τις ιδεολογικές εκείνες ομάδες (όπως πχ οι Μουσουλμάνοι) που προστατεύονται από τη Νέα Τάξη.
Προσέξτε κατόπιν, πως συνδέει την παιδεία με την καταπολέμηση των FAKE NEWS.
Η παιδεία για την οποία γίνεται λόγος, είναι εκείνη που τα παιδιά διδάσκονται ότι θέλει το κατεστημένο, όπως για παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες, το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης, ο πλανήτης υπερθερμαίνεται κτλ, ώστε να δημιουργούνται οι τέλειοι δούλοι του αύριο.
Παρακάτω, αναφέρεται στον οικουμενισμό και επικρίνει όσους επιτίθενται κατά της πανθρησκείας ουσιαστικά.
Διαβάστε τι λέει.
«Στον ορθόδοξο χώρο τις περισσότερες και πιο σκληρές επιθέσεις όσων διαδίδουν fake news δέχθηκε η προσπάθεια της ορθόδοξης εκκλησίας από κοινού με τις άλλες χριστιανικές εκκλησίες και ομολογίες να αρθρωθεί λόγος ενότητας, συμφιλίωσης και ελπίδας σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από μίση, φανατισμούς, ανισότητα και βία» ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τσομπανούδης.
Σχόλιο: «Ζήτω η πανθρησκεία».
«Η κατακόρυφη άνοδος της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με παγκόσμια εμβέλεια και η δυνατότητα ανώνυμης επικοινωνίας με πολύ περιορισμένο έλεγχο κατέστησαν ιδανικό το διαδίκτυο και έδωσαν την ευκαιρία στους οπαδούς ακραίων ιδεολογιών για τη διάδοση του μισαλλόδοξου και αντιοικουμενικού λόγου τους», υπογράμμισε, αναφέροντας ότι γίνεται απόπειρα να εμφανιστεί η προσπάθεια των εκκλησιών για ενότητα, καταλλαγή και συνεργασία, η οικουμενική κίνηση, ως ένα παγκόσμιο συνονθύλευμα των αιρέσεων ως παγκόσμιο πολιτικό και θρησκευτικό κίνημα με σκοπό την υποταγή της ανθρωπότητας κάτω από μία παγκόσμια κυβέρνηση και την ένωση όλων των θρησκειών σε μία πανθρησκεία, τη δημιουργία μιας υπέρθρησκείας και υπερεκκλησίας.
Σχόλιο: Προσέξτε πως πάνε να παρουσιάσουν ότι δήθεν δεν υπάρχει σχέδιο πανθρησκείας και ότι όλα αυτά είναι γραφικότητες.
Έτσι θέλουν να πείσουν τον κόσμο πως δεν υπάρχουν ούτε αεροψεκασμοί, ούτε σχέδιο ελέγχου των ανθρώπων, ούτε Νέα Τάξη Πραγμάτων κτλ.
Η παραπληροφόρηση και τα fake news δεν είναι περιστασιακό φαινόμενο, θα διατηρηθεί για καιρό και στο πολιτικοκοινωνικό και στον θρησκευτικό χώρο.
Δεν υπάρχει εύκολη και ταχεία θεραπεία, χρειάζεται να γίνουν πλάνα για την αντιμετώπισή τους, αλλά και μακροπρόθεσμα σχέδια προετοιμασίας απέναντι σε έναν κίνδυνο που θα έρχεται και θα ξανάρχεται, εκτίμησε.
Σχόλιο: Εδώ ζητάνε λύση, στο πρόβλημα που η Νέα Τάξη τεχνιέντως εμφάνισε.
Οι εκκλησίες και η θρησκευτική εκπαίδευση πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με το πρόβλημα, αλλά πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να γίνει κατανοητό από το πλήρωμα ότι δεν είναι αστείο, ούτε ασήμαντο το να πιστεύουν και να διαδίδουν κάτι που τους έκανε εντύπωση.
Χρειάζεται να αναπτυχθούν η κριτική σκέψη και η παιδεία, να γίνεται διασταύρωση πληροφοριών, διακειμενικός έλεγχος κι αυτό πρέπει να διδαχθεί στα παιδιά από τη σχολική ηλικία, τόνισε ο κ. Τσομπανούδης παραπέμποντας στον Ουμπέρτο Έκο που είπε ότι «πρέπει να συνηθίζει κανείς από μικρός ν’ ανακατεύει τις ιδέες, αν θέλει να έχει σαφείς ιδέες».
«Τα fake news είναι προσβολή της Δημοκρατίας, κι ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης,
«Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως το fake news είναι πρώτα απ’ όλα προσβολή στον άνθρωπο, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Επιχειρεί κάποιος να στείλει λάθος μηνύματα, λάθος ειδήσεις για να επηρεάσει την κρίση του πολίτη, να επηρεάσει την άποψη του πολίτη, δηλαδή την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Μπόλαρης, ενώ μιλώντας αργότερα από το βήμα του συνεδρίου, με θέμα «Εκκλησιαστική διπλωματία σ’ έναν ταραγμένο κόσμο», χαρακτήρισε την «υπηρέτηση των fake news, άρνηση της Δημοκρατίας».
Και συνέχισε ο υπουργός:
«Υπάρχει η ανωνυμία του διαδικτύου, πίσω από την οποία γίνεται λαθραία διακίνηση ψευδών ειδήσεων, που στόχο έχουν να θίξουν την ευθεία κρίση του πολίτη, ο οποίος για να αποφασίσει χρειάζεται καθαρή την είδηση, για να έχει σωστή ανάλυση στη σκέψη του και τις επιλογές του».
Σχόλιο: Άρα η ανωνυμία του διαδικτύου πρέπει να καταργηθεί και τα πάντα να ελέγχονται. 
Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο» τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 
ΠΗΓΗ 
Μας το λένε ανοιχτά.
Συμπέρασμα: Όπως είδαμε παραπάνω, πίσω από τα λεγόμενα FAKE NEWS και την κατάπολέμησή τους, κρύβεται η φίμωση του ελεύθερου διαδικτύου.
Στον κόσμο που έρχεται, κανείς δεν θα μπορεί:
α) Να είναι ανώνυμος στο διαδίκτυο (αν και ούτε τώρα είναι, αφού αν οι αρχές θέλουν μπορούν να τον εντοπίσουν).
β) Να δημοσιεύει ο,τι θέλει και ιδίως όσα έχουν να κάνουν με την ύπαρξη της Νέας Τάξης και των σχεδίων της για παγκόσμιο έλεγχο.
Αυτό σημαίνει πως όλες οι ειδήσεις για ψεκασμούς, τσιπάκια, μεθόδους ελέγχου του νου, υποσυνείδητα μηνύματα, σχέδιο αντικατάστασης της λευκής φυλής από τριτοκοσμικούς μετανάστες, σχέδιο εισβολής του Ισλάμ στην Ευρώπη κτλ, θα απαγορευτούν ως FAKE NEWS και εννοείται θα «κόβονται» στον έλεγχο των…αξιόπιστων μηχανισμών εγκυρότητας ειδήσεων.

ΠΗΓΗ