Τρίτη, Μαΐου 7

ΣΥΡΙΖΑ με κότερα και χαβιάρι -Πώς άλλαξε το lifestyle του «επαναστάτη» Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ με κότερα και χαβιάρι -Πώς άλλαξε το lifestyle του «επαναστάτη» Τσίπρα
Τον πυρήνα της αριστερής ιδεολογίας και του υποτιθέμενου ηθικού πλεονεκτήματος χτύπησαν οι δύο φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνει χλιδάτες διακοπές σε υπερπολυτελές σκάφος εφοπλιστικής οικογένειας.
Ο πρωθυπουργός καπνίζει αμέριμνος πούρο ενώ βρίσκεται εκεί οικογενειακά, με την Περιστέρα Μπαζιάνα και τα παιδιά του.
Πρόκειται μάλλον για πρωθυπουργικές διακοπές τον Αύγουστο του 2018, λίγο καιρό δηλαδή μετά την τραγωδία στο Μάτι και τον τραγικό θάνατο 102 ανθρώπων, τραγωδία που επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα.
Δεν είναι, φυσικά, επιλήψιμο ή καταδικαστέο να απολαμβάνει κάποιος τις διακοπές του σε χλιδάτο σκάφος παρέα με εφοπλιστές ή επιχειρηματίες, όταν ανήκει στον κύκλο τους. 
Ωστόσο, αυτό θεωρείται αδιανόητο για έναν πρωθυπουργό. Δεν νοείται ηγέτης χώρας όπως η Ελλάδα, σε εποχή μνημονίου, με τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, να περνάει τις διακοπές του σε σπίτια εφοπλιστών ή στα κότερά τους. Αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση Τσίπρα, ο οποίος έχει ενοχοποιήσει και αποδομήσει τις σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με την ελίτ του χρήματος και τη διαπλοκή.
Την προηγούμενη φορά που συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα ήταν την εποχή της κατάπτωσης του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου περνούσε τις διακοπές του σε βολικές βίλες φίλων σαν του ιδιοκτήτη του «King George» Σωκράτη Καλκάνη στη Σαρωνίδα, στο αρχοντικό Κιοσέογλου του ιδιοκτήτη των Τσιμέντων Χαλκίδας στην Πάτμο, στη θαλαμηγό «Αριάδνη» του εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνου.
Σάλο είχαν προκαλέσει τότε οι διακοπές του Ανδρέα, την εποχή των σεισμών της Καλαμάτας, με τη Μιμή, στο γιοτ «Γκουανταλαχάρα» του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Απεδείκνυαν τον κυνισμό μιας εξουσίας που είχε ξεφύγει από τα όρια της πολιτικής ηθικής και είχε απομακρυνθεί από το λαϊκό αίσθημα.
Το ζήτημα τίθεται ακόμη πιο επιτακτικά για τον Αλέξη Τσίπρα διότι αναρριχήθηκε στην εξουσία με το επιχείρημα του ηθικού πλεονεκτήματος της «πρώτης φοράς Αριστεράς». Πολέμησε -υποτίθεται- το «παλιό σύστημα» και ευαγγελίστηκε την πάταξη της διαπλοκής. Κανείς ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κανένας Ελληνας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κ. Τσίπρας, ένας τυπικός εκπρόσωπος της μικρομεσαίας τάξης, θα γινόταν πρωθυπουργός υποσχόμενος να πατάξει τις παθογένειες της παλιάς πολιτικής τάξης αλλά ότι θα μεταμορφωνόταν τόσο ακραία, μέσα σε τέσσερα χρόνια, που θα κατέληγε να κάνει όσα κατήγγειλε στο παρελθόν, και ακόμη περισσότερα. Από τις εκδρομές σε κάμπινγκ, στα χλιδάτα κότερα της νομενκλατούρας.
Επίσης, στα ερωτήματα που τίθενται είναι και το γιατί οι διακοπές του πρωθυπουργού σε ιδιωτικό σκάφος κρατήθηκαν μυστικές τον Αύγουστο του 2018. Ισως γιατί οι βόλτες με σκάφος έγιναν μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και το Μέγαρο Μαξίμου δυσκολεύεται να το δικαιολογήσει. Προς το παρόν, το περιβάλλον Τσίπρα ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τις φωτογραφίες. Σημειώνεται ότι γενικά οι διακοπές του πρωθυπουργού καλύπτονται από μια περίεργη μυστικοπάθεια. Πριν από έναν χρόνο, απεκαλύφθη ότι το σπίτι που κάνει διακοπές στο Σούνιο ανήκει στην επίσης εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου.
Αλλά το κυριότερο, και αυτό που φαίνεται να προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις, είναι η αντίφαση ενός πρωθυπουργού που δηλώνει κοντά στον λαό, καταγγέλλει τις ελίτ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι διαπλεκόμενος με τους πλούσιους και ισχυρούς, και την ίδια στιγμή ο ίδιος ο εξυπηρετείται για τις διακοπές του από τους ίδιους πλούσιους και ισχυρούς που κατακεραυνώνει με κάθε ευκαιρία.
Έτσι, τίθεται το ερώτημα πώς συμβιβάζεται το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα του ριζοσπάστη αριστερού πρωθυπουργού με τις διακοπές πολυτελείας στα σκάφη των πλουσίων, που μάλιστα κρατούνται μυστικές.
Πώς αποκαλύφθηκαν οι φωτογραφίες
Τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος που ανέβασε τις φωτογραφίες στο Τwitter δεν φαίνεται να έχει αμφιβολίες για την ακρίβεια των πληροφοριών του και έγραψε:
«Σκαφάτος και πουράτος απολαμβάνει τη θαλαμηγό!
Από τις διακοπές του..εξαφανισμένου το καλοκαίρι του 2018.
Όταν έχεις το..ηθικό πλεονέκτημα να καταγγέλλεις την διαπλοκή των άλλων φυσικά».

 Σε ποιον ανήκει το σκάφος;


Ένα από τα θέματα που μένει να διευκρινιστεί, εφόσον υπάρξει φυσικά κάποιο σχόλιο από πλευράς Μαξίμου που μέχρι στιγμής σιωπά, είναι σε ποιον ανήκει το σκάφος όπου έκανε τις διακοπές του ο πρωθυπουργός. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος των «Νέων» υπενθύμισε ότι πριν από έναν χρόνο είχε ήδη γράψει πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διακοπές στο Ιόνιο με το σκάφος «Odyssey» της οικογένειας Παναγοπούλου.
«Από μια ευτυχή συγκυρία ή επί σκοπώ, αγνοώ, το σκάφος με τους VIP φιλοξενουμένους του έπλευσε στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, εκεί όπου το πεύκο αγκαλιάζει το νερό. Μακριά από τα βλέμματα διαφόρων αδιάκριτων, οι οποίοι ενδεχομένως θα προκαλούσαν αναστάτωση και θα χαλούσαν τις ειδυλλιακές στιγμές της πρωθυπουργικής οικογένειας. Πάντως, εκτός από τους αδιάκριτους, απέφυγε και τον (κακό) καιρό που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στο Αιγαίο - τα μελτέμια είχαν κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των σκαφάτων, που δεμένοι στα υπήνεμα λιμανάκια των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων μακάριζαν όσους είχαν επιλέξει για διακοπές το Ιόνιο, αγνοώντας ασφαλώς ότι μεταξύ των «μακαρίων» βρισκόταν και το πρωθυπουργικό ζεύγος.
Επιπροσθέτως το Ιόνιο «βόλεψε» τον Πρωθυπουργό μας και στη σημειολογία που θέλησε να δώσει στις 21 Αυγούστου με την έξοδο από τα Μνημόνια: από το σκάφος Παναγοπούλου μετέβη, συνοδεία της κυρίας Μπαζιάνα, στην Ιθάκη για να εκφωνήσει το γνωστό πανηγυρικό διάγγελμα, από το οποίο αν θυμάται κανείς έστω και μία λέξη, όχι πρόταση, παρακαλώ να με ενημερώσει. Και σε αυτό επέστρεψε κατόπιν για να συνεχίσει για μερικές, λίγες, ημέρες ακόμη τις διακοπές.
Και πρόκειται, λένε, για μια όαση κομψότητας αλλά και επιτηδευμένης χλιδής στον άγνωστο στους πολλούς κόσμο της σκαφάτης ολιγαρχίας, η οποία κάθε καλοκαίρι αυτοεπιδεικνύεται στις κοσμικές προβλήτες των Κυκλάδων.
Στην πιθανή απορία των αναγνωστών, πόθεν αυτή η οικειότης μεταξύ της οικογένειας Τσίπρα και της οικογένειας Παναγοπούλου, σπεύδω να διευκρινίσω προς άρσην παρεξηγήσεων ότι πρόκειται για μια σχέση η οποία μετράει δυο - τρία χρόνια και ισχυροποιήθηκε έτι περαιτέρω τον περασμένο Μάιο όταν η κυρία Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου, με πλούσια δράση στο ολυμπιακό κίνημα, ανέλαβε καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Εξελίσσεται δε σε τέτοια που μπορεί, εκτιμώ, να εκτοπίσει άλλες παραδοσιακές σχέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους στον μικρόκοσμο των πλουσίων. Για παράδειγμα, ένα ζεστό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, ο Πρωθυπουργός συν γυναιξί και τέκνοις έχει την άνεση να εγκαταλείψει την κατοικία στο συγκρότημα του εφοπλιστή Α. Μαρτίνου στο Λαύριο για να επισκεφθεί την κατοικία τού ζεύγους Παναγοπούλου στο Καβούρι για ένα μπάνιο στην πισίνα της βίλας. Είναι αυτά τα μικρά, τα ελάχιστα που δείχνουν το ειλικρινές, το ανυστερόβουλο και το στέρεο μιας σχέσης…», έγραφε ο Γ. Παπαχρήστος.


Τις διακοπές του πρωθυπουργού σχολίασε ήδη στο διαδίκτυο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης:

«Επειδή οι διακοπές του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κρυφές και επειδή ο Πρωθυπουργός που μάχεται τις Ελίτ και πολεμά υπέρ των πτωχών είναι περίεργο να κάνει πολυτελείς διακοπές σε σκάφος: α) ποίου είναι το σκάφος; β) πότε πήγε; Επειδή είναι λαλίστατοι».
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Δι ρίαλ Βέλτσι
Χαμός στο Τwitter:

Αύγουστος 2018 και ο Τσίπρας κάνει τις διακοπές του σε πολυτελή θαλαμηγό, πλην όμως σκεπτικός. Τι να τον απασχολεί; Οι 100+ καμμένοι; Η οικονομική καταστροφή που συντελεί η κυβέρνηση του; Η φτωχοποίηση της κοινωνίας; Αν έφερε τελικά ο ψαράς τη σφυρίδα πριν τον απόπλου;

Πολυτελείς διακοπές πάει ο ΚΑΘΕΝΑΣ εφ’όσον αντέχει η τσέπη του!Άνευ σημασίας αν είναι ΠΘ ή χοντρέμπορας!Η διαφορά είναι,ότι αν είσαι ΠΘ κόμματος προλεταριάτου,υποτίθεται,ότι έχεις κι ΑΝΑΛΟΓΟ τρόπο ζωής,για να δικαιούσαι να κατηγορείς την ελίτ του πλούτου!Δεν την σφιχταγκαλιάζεις!

Ο Τσίπρας σε θαλαμηγό;Και λοιπόν;Αντί να αγοράσει κυβερνητική θαλαμηγό πήγε μια βόλτα.Επέδειξε ως ώφειλε πνεύμα λιτότητας.Εδώ ο Κιμ Γιόγκ Ουν έχει δικό του τρένο, ο σεΐχης του Κατάρ και ο σουλτάνος του Μπρουνει στόλο.Τι πάθαμε εδώ και λαικίζουμε;#ΣΥΡΙΖΑ#Τσίπρας

Πείτε μου ρε παιδιά, έκλαιγε καθόλου η Περιστέρα στο Ferretti των 112 ποδών του Περικλή και της Κατερίνας Παναγοπούλου;