Πέμπτη, Μαΐου 16

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΤΗΣ MI6 ;Ο μαρξισμός και ο νεοφιλελευθερισμός είναι συνιστώσες της παγκοσμιοποίησης…

Του Παναγιώτη Αποστόλου 
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 
Έγραφα στις 25 Φεβρουαρίου 2019 στο άρθρο μου«Δεν θέλει την αυτοδυναμία της ΝΔ ο Κυριάκος;» μεταξύ των άλλων 
«Στην μη αυτοδυναμία της ΝΔ συμμετέχει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (;;;)! Αφού έχει στραφεί κατά της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος και η οποία εκπροσωπείται από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον νυν Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη!
 Όταν προσφάτως στη Βουλή των Ελλήνων, το εξαπτέρυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας, έκρουσε το καμπανάκι σε όλους εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν άλλη γραμμή από αυτήν που χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η  κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά: 
Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτυπώθηκε από όλες τις ομιλίες των βουλευτών της ΝΔ στις δυο συζητήσεις που έγιναν στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών! 
Προσπαθούμε είπε: “να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όμως υπάρχουν όρια.
Η άλλη γραμμή, αυτήν που δεν δέχομαι, είναι αυτή που εμφανίζεται στη ΝΔ ως κυρίαρχη. Που έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή…»! 
Τα παραπάνω σημαίνουν από τη μια πλευρά, ότι όταν το κόμμα της ΝΔ   σπαράσσεται, τότε είναι ανέφικτη η αυτοδυναμία, και η άλλη ανάγνωση είναι, πως εάν επιτευχθεί αυτή η αυτοδυναμία τελειώνουν οι “ακροδεξιοί” της ΝΔ! 
Ο “σκληρός” ΣΥΡΙΖΑ διασπά το κόμμα του Αλέξη… 
Επίσης στο πρόσφατο άρθρο μου στις 3 Μαΐου 2019 με τίτλο«Εμφανής η διάσπαση και ο τρόμος του ΣΥΡΙΖΑ», έγραφα πως υπάρχει διάσπαση προ των θυρών: 
«Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και εσωκομματικά προβλήματα που προσπαθούν άπαντες να ενταφιάσουν. Δυσεπίλυτα προβλήματα. Όλοι όμως γνωρίζουν, ότι το κόμμα είναι υπό διάλυση. Απαξιωμένοι από την ελληνική κοινωνία περιμένουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Που αν είναι συντριπτικά κατά τους, τότε ενδεχομένως να θέσουν ωμά, και την αντικατάσταση του αρχηγού. Αυτό το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄ αυτό φορτώνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι μέχρι τις εκλογές στην πλάτη του. 
Εμφανίζονται να έχουν κάνει κολεγιά, το Νο 2 στην θεσμική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης. 

Αυτή η ανίερη συμμαχία, προβληματίζει ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ο Πάνος Σκουρλέτης ηγείται του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι χολωμένος με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν προσφεύγει άμεσα σε εθνικές εκλογές και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ηγείται της πολιτικής κίνησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ των 53. Οι οποίοι λειτουργούν ως άτυπη εσωκομματική αντιπολίτευση… 
Ιδιαίτερα η αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα έχει λάβει επικίνδυνη έκταση, από την επιθυμία Τσίπρα για περαιτέρω Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε Σκουρλέτη και Τσακαλώτο προκαλεί ιλίγγους η προσχώρηση στο κόμμα της αριστεράς, πρώην διαπλεκόμενων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στενών “φίλων” του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Με την ενεργοποίηση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”. 
Ωστόσο, ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποια εσωτερική έκρηξη, μετά την δημοσιοποίηση του κρυφού ραντεβού Τσίπρα – Παπανδρέου στην Κίνα…»! 
Νεοφιλελευθερισμός και Μαρξισμός Συνιστώσες της ΝΤΠ… 

Ωστόσο, και τις δυο παραπάνω αναφορές – εκτιμήσεις – πληροφορίες των άρθρων μου, ήλθε να επιβεβαιώσει ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προχθεσινή διακαναλική συνέντευξη που έδωσε! Όταν είπε 
«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. εννοώντας του Τσίπρα) αλλά με τον Τσακαλώτο μπορώ να κάνω πολιτική συζήτηση, γιατί ο λόγος του έχει αρχή, μέση και τέλος»!  
Αλλά ταυτόχρονα παραδέχτηκε, ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας Μαρξιστής οικονομολόγοςΤώρα πως μπορεί ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να εκφράζει την πεποίθηση, πως συνομιλώντας με έναν Μαρξιστή, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορούν να τα βρουν, είναι μάλλον σχήμα οξύμωρο για πολλούς από εσάς! Εδώ όμως βρίσκεται η ταύτιση! Και ο νεοφιλελευθερισμός και ο μαρξισμός – όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης – είναι έννοιες που δείχνουν απόμακρες μεταξύ τους, αλλά στην ουσία είναι έννοιες ταυτόσημες, αφού είναι και οι δυο Συνιστώσες της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποιήσεως!   
ΝΔ και Νέος ΣΥΡΙΖΑ αυριανή κυβέρνηση… 

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητώντας συγκυβερνήτη στην κυβέρνησή  του, προτρέπει τον κ. Τσακαλώτο να προβεί στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ! Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι θα στηριχτεί κι από τον διεθνή παράγοντα (σ.σ. ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο)Κεφαλαιώδη ρόλο θα παίξει στην υπόθεση του νέου ΣΥΡΙΖΑ, ο αγαπητός, ο εκλεκτός των διεθνών αγορών, των τραπεζιτών – τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ, Γιάννης Στουρνάρας, πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (;;;;;)!      
Έτσι, αποδεικνύεται ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πιστεύει στην αυτοδυναμία της ΝΔ, παρά τα πολλά εγκλήματα που έχει κάνει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ κατά της Πατρίδας και του λαού της, και έτσι την αμφισβητεί εντονόταταΉ μήπως, δεν θέλει την αυτοδυναμία ο αρχηγός της ΝΔ, γι΄ αυτό συνεχώς υποπίπτει σε πέναλτι, όπως αυτά της διακαναλικής συνέντευξης;  
Μήπως η εντολή του διεθνή παράγοντα είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ και Νέου ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιλυθούν, σύμφωνα με τα συμφέροντα του διεθνή παράγοντα, τα εθνικά μας θέματα;    
Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται η σειρά του Αιγαίου μας…  
Έλεγα επίσης στο άρθρο μου στις 25 Φεβρουαρίου 2019 «Δεν θέλει την αυτοδυναμία της ΝΔ ο Κυριάκος;»: 
«Σε αυτήν την περίπτωση εξυπηρετούνται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο διεθνής παράγοντας! Αφού σε αυτήν την κυβέρνηση θα συμμετέχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σήμερα είναι μετέωρη και ευάλωτη πολιτικά και νομικά, να ισχυροποιηθεί διά μέσω αυτής της Κυβέρνησης! Η οποία θα ολοκληρώσει και τη διχοτόμηση του Αιγαίου που συμφωνήθηκε στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία με τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Αφού αυτό ήταν το αντάλλαγμα της επιστροφής της Ελλάδος στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1980, με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας! Την οποία Ελλάδα, είχε βγάλει από το ΝΑΤΟ ο άφρονας “Εθνάρχης” Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, παραχωρώντας έτσι ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Τουρκία, που κάλυψε το γεωστρατηγικό μας ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και που ποτέ δεν μας αποδόθηκε εκ νέου μετά την επιστροφή μας στη Συμμαχία» 
Σήμερα θα γίνω πιο αναλυτικός, σύμφωνα και με τις ακριβείς πληροφορίες των υψηλών και πάντα καλώς ενημερωμένων πηγών μου!   
Εκτός λοιπόντης νομιμοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα αποδεχτεί η αυριανή συγκυβέρνηση:  
Την διαγραφείσα ήδη εξωτερική πολιτική Κοτζιά – Κατρούγκαλου στην συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και τη συγκυριαρχία του με την Τουρκία. Θυμηθείτε τις δηλώσεις Κοτζιά μπροστά στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, όταν του είπε, πως δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες με την εκμετάλλευση του Αιγαίου και πως πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη μοιρασιά! Επί της ουσίας παραδεχόμενος, πως η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο! Πού τα βρήκε άραγε και ποιος είπε στον Κοτζιά πως πρέπει να δωρίζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία; Του πατέρα του ήταν αυτά;   
Θυμηθείτε τη δήλωση του Δωδεκανήσιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού από του βήματος της Βουλής, που ισχυρίστηκε ότι στα Δωδεκάνησα πρέπει να υπάρξει μια αντίστοιχη Συμφωνία των Πρεσπών!  
Θυμηθείτε τη δήλωση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη: 
«Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο! Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και τη Ρόδο»!   
Για ποιον ακριβώς λόγο χρειαζόταν να μας μάθει γεωγραφία ο πρώην υπουργός; Ποιων συμφέροντα εξυπηρέτησε αυτή η δήλωση – αναφορά; 
Και τέλος πάντων, ποια η αντίδραση σε όλα τα παραπάνω του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ;  
Όμως εκτός των παραπάνω η προσεχής συγκυβέρνηση θα υλοποιήσει – σύμφωνα με τις πηγές μας – και τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ!  
Την συνδιοίκηση της Θράκης μας, που ξεκίνησε η παρούσα κυβέρνηση με την απόφαση εκλογής των Μουφτήδων, προς ικανοποίηση του Ρ. Τ. Ερντογάν. Στην οποία ψηφοφορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ δήλωσαν παρών”! Δηλαδή, έστριψαν διά του αρραβώνος… 
Θα προωθήσει η νέα συγκυβέρνηση επίσης, και το Νέο Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο!   
Οι πρόθυμοι των Αθηνών θα τα δώσουν όλα… 
Θα σας θυμίσω επίσηςτα όσα είχα γράψει παλαιότερα, μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στην Ουάσιγκτον (Οκτώβριος 2017) με αξιωματούχους των ΗΠΑΟι εντολές του διεθνή παράγοντα” προς την κυβέρνηση προθύμων των Αθηνών ήταν: 
Προώθηση και επίλυση του σκοπιανού ζητήματος (όπερ και εγένετο τον Ιούνιο του ΄18)…  
Συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και τη συγκυριαρχία του με την Τουρκία. 
Να βοηθηθεί η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη στην Κύπρο στη δημιουργία του Σχεδίου Ανάν 3… 
Να προχωρήσει η συνδιοίκηση της Θράκης με την Τουρκία (όπερ εγένετο με την τροπολογία που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, καταργώντας τους νόμιμους Μουφτήδες και ορίζοντας Τοποτηρητές, τον Αύγουστο του 2018,  προετοιμάζοντας το έδαφος της εκλογής των Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής…  
Εφαρμογή τέταρτου οικονομικού Μνημονίου…
Να σημειωθεί, πως μετά την επιστροφή των Τσίπρα – Κοτζιά στην Αθήνα (Οκτώβριος 2017), ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς πήγε ως ταχυδρόμος των ΗΠΑ στην Άγκυρα, τον ίδιο μήνα, ενδεχομένως για να ενημερώσει τον τουρκικό παράγοντα… 
Αμέσως μετά οριστικοποιήθηκε η έλευση Ρ. Τ. Ερντογάν στη Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017! Χωρίς βέβαια να παραλείψει να επισκεφτεί τη Θράκη μας, ως επικυρίαρχός της… 
Αλήθεια πότε Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ίμβρο και την Τένεδο;    
Στην Άγκυρα τον Ιούνιο ο Τραμπ;  
Τα ακούτε όλα αυτά κ. Ντόναλντ Τραμπ;  
Τα ακούτε όλα αυτά κύριε Πρόεδρε των ΗΠΑ; 
Αληθεύει αυτό πού μου είπε ένα πουλάκι, πώς θα επισκεφτείτε την Άγκυρα τον προσεχή Ιούνιο; Τα βρήκατε με την Τουρκία; Η Ελλάδα θα την πληρώσει πάλι;
 triklopodia.gr