Τετάρτη, Ιουνίου 12

Εθνικές Εκλογές 2019: Οι φήμες για «φλερτ» Κοτζιά – Βαρουφάκη και η απάντηση

Η οριστική ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και το σχόλιο για τα περί καθόδου του Πράττω με το Μερα25Εθνικές Εκλογές 2019: Οι φήμες για «φλερτ» Κοτζιά - Βαρουφάκη και η απάντηση newsbeast.gr
Το οριστικό διαζύγιο του Νίκου Κοτζιά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός μετά τη γεμάτη αιχμές ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ ενόψει των εθνικών εκλογών 2019.
Τις τελευταίες ώρες πάντως κυκλοφορούσαν έντονα οι φήμες για εκλογική συνεργασία του Νίκου Κοτζιά με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Πάντως, το ΠΡΑΤΤΩ έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους «κάνουν προβοκάτσια».

«Θα προτείναμε σε αυτούς που έσπευσαν να κάνουν προβοκάτσια περί δήθεν καθόδου του Πράττω με το Μερα25 να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση μας και να σκέφτονται πιο πολύ πριν δράσουν κακόβουλα», αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στο twitter.

Προηγουμένως είχε εκδοθεί η ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, πως «το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά σύμφωνα με τη συνείδησή τους.
Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2019. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Σε γράμμα της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε "νεοαποκτηθέντες" συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση».