Σάββατο, Ιουνίου 15

«Κάτω από την μύτη» του 5ου Στόλου κτυπούσαν τα τάνκερ «με τορπίλες και νάρκες» στον Κόλπο!!!

«Κάτω από την μύτη» του 5ου Στόλου κτυπούσαν τα τάνκερ «με τορπίλες και νάρκες» στον Κόλπο - Συγκλονιστικές φωτογραφίες
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αποδέσμευσαν οι ιρανικές αρχές από τα πλήγματα που δέχτηκαν τα δύο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν. Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο είναι πως οι δράστες της επιχείρησης έδρασαν κάτω από "τη μύτη" του 5ου Στόλου των ΗΠΑ.
Πριν λίγο αμερικανικά ΜΜΕ και αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως τα δύο τάνκερ δέχτηκαν πλήγματα είτε με τορπίλες είτε με μαγνητικές νάρκες τη στιγμή που η ομάδα μάχης του 5ου Στόλου μαζί με το αεροπλανοφόρο ήταν στην περιοχή!
Αυτό τονίζουν και πολλοί ισραηλινοί αναλυτές με αποτέλεσμα ο Ν.Τραμπ να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο στο Λευκό Οίκο για το ζήτημα.
Το "USS Bainbridge" βρίσκονταν στην περιοχή όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις εναντίον των τάνκερ.
"Οι δράστες περίμεναν να αποπλεύσει το αεροπλανοφόρο "USS Abraham Lincoln" από το λιμάνι του Ομάν για να ξεκινήσουν τις επιθέσεις του" ανέφερε μια άλλη πηγή.
"Είναι πολύ πιθανό το Ιράν να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στον Κόλπο"είπε Αμερικανός αξιωματούχος.
"Το ένα τάνκερ είναι διαλυμένο, έχει καεί ολοσχερώς και είναι θαύμα που επιπλέει ακόμα" είπε ένας άλλος.
Στην περιοχή πλέον πετούν αεροσκάφη P-8 Poseidon, KC-135R
"Μάλιστα, το δεύτερο πλοίο το "Kokuka", δέχτηκε δύο επιθέσεις σε 3 ώρες περίπυο στις 4 τοπική ώρα" ανέφερε ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας σε δημοσιογράφους.
Eίναι προφανές πως μετά τις τελευταίες δύο επιθέσεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, υπάρχει συντονισμένο σχέδιο για ανάφλεξη στην περιοχή, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε μετά την επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, στο πλαίσιο διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον.
Στόχοι της τρομοκρατικής επίσης, της τρίτης σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα, ήταν δύο τάνκερ, το ένα ιαπωνικών και το άλλο ολλανδικών συμφερόντων.

Τα δύο δεξαμενόπλοια επλήγησαν κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Πρόκειται για τον πορθμό ανάμεσα στον κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, ένα θαλάσσιο πέρασμα μεγάλης στρατηγικής σημασίας.
«Υπάρχουν φωτογραφίες από ένα σκάφος διάσωσης που κάνει κύκλους γύρω από το πλοίο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πατ Άνταμσον, επικαλούμενος την πιο πρόσφατη πληροφορία που είχε λάβει λίγα λεπτά νωρίτερα από την τεχνική διαχείριση του πλοίου.
Ανησυχία Λονδίνου
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα πως την ανησυχούν βαθιά οι πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ.
«Μας ανησυχούν βαθιά πληροφορίες για εκρήξεις και πυρκαγιές σε πλοία στο στενό του Χορμούζ. Είμαστε σε επαφή με τοπικές αρχές και εταίρους στην περιοχή», δήλωσε βρετανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου είχαν δεχθεί επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ 4 πλοία, δύο από την Σαουδική Αραβία, ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα από την Νορβηγία.
Το επεισόδιο προκάλεσε σφοδρή ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.
Επίσημα το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία.
Το πρώτο τάνκερ MT Front Altair, με σημαία «Νήσων Μάρσαλ», χτυπήθηκε από τορπίλη και το δεύτερο, το «Kokuka Courageous» (με σημαία Παναμά) φέρεται να χτυπήθηκε από μαγνητική νάρκη, σύμφωνα με ναυτιλιακό πράκτορα.