Κυριακή, Ιουνίου 2

Αλβανία: Τέσσερις τραυματίες από τους σεισμούς στα σύνορα με την Ελλάδα

Αλβανία: Τέσσερις τραυματίες από τους σεισμούς στα σύνορα με την Ελλάδα Έξι σεισμικές δονήσεις μέσα σε διάστημα δύο ωρών -ο πρώτος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ- έπληξαν το Σάββατο (01/06) την νοτιοανατολική Αλβανία, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και 100 σπίτια να υποστούν ζημιές, σύμφωνα με όσα τόνισαν οι Αρχές της γειτονικής χώρας και αυτόπτες μάρτυρες.

Περίπου 100 σπίτια υπέστησαν ζημιές από τον... χορό των Ρίχτερ

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.
Στην Αλβανία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση τοίχων, οροφών και σοβάδων σε σπίτια και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορυτσάς, στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ήταν 06:30 το πρωί, όταν βγήκα έξω να αρμέξω τις αγελάδες, όταν "χτύπησε" ο σεισμός. Ξύπνησα τα παιδιά μου και τρέξαμε όλοι έξω», είπε στο πρακτορείο Reuters ο 60χρονος Πετρίτ, από το χωριό Φλοκ, το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων. Μέρος της οροφής του σπιτιού του κατέρρευσε, ενώ περίπου 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές στο Φλοκ και το γειτονικό χωριό Ντβοράν.
Μισά από τα 100 σπίτια που υπέστησαν ζημιές, ήταν εγκαταλελειμμένες παλιές κατασκευές. Στρατιώτες έστησαν σκηνές στο χωριό, καθώς 50 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό τον φόβο μετασεισμών.
Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κορυτσάς, με βάθος 14 χιλιόμετρα και ακολουθήθηκε από έναν μετασεισμό επτά λεπτά αργότερα, αυτός με βάθος 18 χιλιόμετρα, σε μια περιοχή στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα.
Μικρότερης κλίμακας σεισμικές δονήσεις έπληξαν στη συνέχεια την περιοχή, με την πιο κοντινή πόλη της γειτονικής χώρας να είναι η Ερσέκα, στους πρόποδες του Γράμμου.
Η τελευταία χρονικά δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21:50 (ώρα Ελλάδας), με επίκεντρο 41 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας.
Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.
Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους σημαντικούς σεισμούς στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο..newsbeast.gr