Παρασκευή, Ιουνίου 21

Αποτοξινωτικό ρόφημα που θα τονώσει άμεσα τα επίπεδα της ενέργειας και ευεξίας!

Αποτοξινωτικό ρόφημα που θα τονώσει άμεσα τα επίπεδα της ενέργειας και ευεξίας!
Δυστυχώς, η επαφή με χημικές ουσίες που απειλούν την υγεία μας, είναι αναπόφευκτη. Ειδικά όταν αυτές «κρύβονται» σε σαμπουάν, σαπούνια ακόμη και στα τρόφιμα. Μιλάμε για ουσίες όπως βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα και συντηρητικά.

Η άμεση κατανάλωση ενός αποτοξινωτικού ροφήματος κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αποφύγουμε την «τοξική υπερφόρτωση» που θα μας κάνει να αισθανθούμε κουρασμένοι ή με έντονη δυσφορία,
Ένα τέτοιο ρόφημα απαιτεί ελάχιστα συστατικά, τα οποία είναι αρκετά δραστικά και όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας. Θα τονώσει άμεσα τα επίπεδα της ενέργειας και ευεξίας, ενώ θα μας βοηθήσει να απομακρύνουμε αποτελεσματικά καθετί τοξικό.
Αποτοξινωτικό ρόφημα
Τα συστατικά που θα χρειαστούμε προκειμένου να παρασκευάσουμε ένα υγιεινό, αποτοξινωτικό και νόστιμο ρόφημα, περιλαμβάνουν:
 1 ποτήρι ζεστό νερό
 2 κ.σ. μηλόξιδο
 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
 ½-1 κ.γ. τζίντζερ
 ¼ κ.γ. κανέλα
 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

Διαδικασία παρασκευής
Το πρώτο βήμα για να φτιάξουμε το αποτοξινωτικό ρόφημα, είναι να ζεστάνουμε το νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα συστατικά. Ξεκινάμε, με την προσθήκη 2 κ.σ. μηλόξιδο. Έπειτα, ρίχνουμε στο μείγμα, το τζίντζερ, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν. Τα δύο τελευταία συστατικά που θα προσθέσουμε είναι ο χυμός λεμονιού και το μέλι το οποίο μπορεί να είναι προαιρετικό, εν τούτοις θα προσθέσει μια γλυκύτητα στο ρόφημα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αποτοξινωτικό ρόφημα είναι έτοιμο. Μπορούμε να το απολαύσουμε ενώ είναι ακόμη ζεστό. Εναλλακτικά, το αφήνουμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε κρύο.
Συνιστώμενη δόση
Για να ενισχύσουμε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού επιλέγουμε να καταναλώσουμε το αποτοξινωτικό ρόφημα 3 φορές την εβδομάδα, 20 λεπτά πριν από τα κυρίως γεύματα.
Για να τονώσουμε άμεσα τα επίπεδα ενέργειας, καταναλώνουμε το ρόφημα 1 φορά την ημέρα. Είτε πριν το πρωινό, είτε πριν το μεσημεριανό γεύμα.
Τα συστατικά και οι ιδιότητες τους
Το αποτοξινωτικό ρόφημα περιέχει μερικά από τα καλύτερα συστατικά για αποτοξίνωση του οργανισμού.
Αναλυτικότερα:
Μηλόξιδο: Βελτιώνει το μεταβολισμό και τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Συμβάλλει επίσης στο καθαρισμό του ήπατος και του λεμφικού συστήματος.
Μηλόξιδο, μια ποικιλία ξιδιού και θρεπτικών συστατικών
Χυμός λεμονιού: Εξισορροπεί τα επίπεδα του pH και συμβάλλει στην αύξηση των ενεργειακών επιπέδων. Επιπροσθέτως, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην διατήρηση υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, ταυτόχρονα η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βοηθά στη δημιουργία ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.
Λεμόνι, ο αρωματικός καρπός για υγεία και ομορφιά
Κανέλα, πιπέρι καγιέν και τζίντζερ: Περιέχουν θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, βελτιώνουν τη λειτουργία της πέψης και ενισχύουν το μεταβολισμό, γεγονός που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια των περιττών κιλών.
Τζίντζερ: Μάθετε τα πάντα για το πανίσχυρο βότανο
Μέλι: Αν και η προσθήκη του είναι προαιρετική, το μέλι εκτός ότι θα ενισχύσει γευστικά το ρόφημα μας, μπορεί να τροφοδοτήσει τον οργανισμό με μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα και άλλες αποτοξινωτικές ουσίες. govastileto.gr...