Κυριακή, Ιουνίου 30

Δηλώσεις Τραμπ- σαν να ακούς συνήγορο του Ερντογάν !

Δηλώσεις Τραμπ- σαν να ακούς συνήγορο του Ερντογάν !Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα ζήτησαν να αγοράσουν το πυραυλικό μας σύστημα Πάτριοτ. Δεν τους το πούλησαν.   Παρά το ότι είναι μέλη του ΝΑΤΟ και παρά το ότι έχουν έναν μεγάλο στρατό και ισχυρούς μαχητές.
Ο Ερντογάν θέλησε να αγοράσει πυραύλους Πάτριοτ και η ομάδα του προέδρου Ομπάμα είπε “όχι”. Συνέχισε να ζητάει να αγοράσει πυραύλους και αυτοί συνέχισαν
να του το αρνούνται. Και είχε ανάγκη αυτήν την πυραυλική άμυνα.
Μετά πήγε στη Ρωσία και συνήψε μία συμφωνία για να πάρει τους S-400. Διότι δεν του επέτρεψαν να αγοράσει τους Πάτριοτ. Αυτή η κυβέρνηση και όταν λέω αυτή η κυβέρνηση εννοώ και την προηγούμενη δεν επέτρεψε στον Ερντογάν να αγοράσει πυραύλους Πάτριοτ. Αργότερα πήγε στη Ρωσία και έκανε τη συμφωνία για τους S-400, οι οποίοι να προσθέσουμε δεν είναι τόσο καλοι όσο οι Πάτριοτ. Αλλά έκανε μία συμφωνία, πλήρωσε χρήματα και πλήρωσε πολλά χρήματα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει άλλωστε, τους αγόρασε τους S-400.
Μόλις τους αγόρασε κάποιοι άνθρωποι στην δική μας χώρα δήλωσαν “Κοίτα δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσεις αυτά τα συστήματα διότι το ΝΑΤΟ κ.λ.π.” , γνωρίζετε τις λεπτομέρειες αυτές. Κάνε ένα καλό του είπαν και “εμείς θα σου πουλήσουμε τους πυραύλους Πάτριοτ”. Αυτός απάντησε πως είναι πια αργά “Εγώ αγόρασα τους S-400”. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, ήδη τους είχε αγοράσει.
Στο μεταξύ αγόρασε και 100 F-35 που είναι το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο. Δεν μπορείτε να το δείτε αυτό το αεροσκάφος και είναι δύσκολο να νικήσετε κάτι που δεν μπορείτε να το δείτε. Και ο Ερντογάν αγορασε πάνω από 100 αεροσκάφη τέτοια, αγόρασε 116 αεροσκάφη. Μπορεί να αγοράσει ακόμα περισσότερα. Τώρα ζητά να γίνει η μεταφορά αυτών των αεροσκαφών, για τα οποία έχει πληρώσει ένα σοβαρό ποσό στην εταιρεία Lockheed, στους εργαζομένους μας.
Τώρα τι λέγεται; Λέγεται πως χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα s-400 το οποίο δεν είναι συμβατό με τα δικά μας συστήματα. Και ότι αν χρησιμοποιήσουν τους S-400, οι ξένοι θα έχουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες των δικών μας F-35.
Να είμαι ειλικρινής φυσικά υποστηρίζω τη χώρα μου, αλλά στον Ερντογάν δεν φέρθηκαν καθόλου δίκαια. Eπί πολύ καιρό του έλεγαν “Δεν μπορείς να αγοράσεις Πατριοτ”  και όταν αυτός προσπάθησε να αγοράσει κάτι άλλο του είπαν πως “Μπορούμε να σας τους πουλήσουμε και να τους μεταφέρουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια”. Μετά του είπαν πως “Μπορούμε αμέσως να πραγματοποιήσουμε τη μεταφορά”. Και αυτός απάντησε “Δεν το κάνω αυτό. Ξόδεψα μία περιουσία και αγόρασα παρόμοιο σύστημα από τη Ρωσία”.
Το θέμα είναι ότι εν τω μεταξύ αγόρασε αεροσκάφη. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα από την πλευρά μας, όχι θέμα εναρμόνισης αλλά υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας.
Είναι μία άθλια κατάσταση. Μία άθλια κατάσταση. Και αν είναι να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό, πραγματικά δεν φταίει ο Ερντογάν. Τώρα κάποιοι της τελευταίας στιγμής μπαίνουν και λένε πως “Ο Ντόναλντ Τραμπ αγαπάει την Τουρκία αντί των ΗΠΑ και υποστηρίζει την πλευρά της Τουρκίας”. Όχι δεν το κάνω. Αγαπάω τη χώρα μου αλλά είμαι υποχρεωμένος να πω και αυτό. Ο Πρόεδρος Ερντογάν επέστρεψε τον πάστορα Μπράνσον πίσω και όπως ξέρετε κανείς δεν είχε μπορέσει να τον πάρει πίσω. Το θυμάστε ετσι δεν είναι ; Ενας αθώος άνθρωπος θα καθότανε 35 χρόνια στη φυλακή. Αναζήτησα τον Ερντογάν και σύντομα ο Μπράνσον βρισκόταν στο Οβάλ office. Κατά τη γνώμη μου ο Ερντογάν είναι ένας σκληρός άνθρωπος αλλά εγώ συνεννοούμαι μαζί του.
Κατά τη γνώμη μου όταν εμείς δηλώσαμε πως “δεν μπορείς να αγοράσεις” δεν φερθηκαμε δίκαια.
Όταν αργότερα αγόρασε άλλο σύστημα και εμείς του είπαμε “μπορούμε να σου πουλήσουμε”, αυτός είχε αγοράσει και τα αεροσκάφη και τους S-400. Είναι μία μπερδεμένη συμφωνία. Εργαζόμαστε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε.

Αναφέρθηκε στην Συρία

Ο Τραμπ ανέφερε πως οι δύο χώρες έχουν κάποιες διαφωνίες στην Συρία και για τον Ερντογάν είπε τα εξής: “Η Τουρκία είναι περίεργο θέμα. Διότι ο Ερντογάν είναι δύσκολος άνθρωπος, αλλά εγώ τα βρίσκω μαζί του, τα βρίσκω μαζί του. Μπορεί αυτό να είναι κάτι κακό. Ναι αλλά κατά την γνώμη μου είναι κάτι καλό. Μιλώντας ειλικρινά, ο Ερντογάν έχει μεγάλο θέμα με τους Κούρδους, θέλησε να τους διώξει και διαθέτει 65.000 στρατό στα σύνορα. Θέλησε να διώξει τους Κούρδους που μας βοήθησαν εμάς στον αγώνα ενάντια στην ISIS. Φέραμε το τέλος του χαλιφάτου, τους τελειώσαμε 100%. Του τηλεφώνησα και του ζήτησα να μην το κάνει αυτό. Φυσικοί εχθροί νομίζω ο Ερντογάν και η Τουρκία με τους Κούρδους.Αλλά δεν το έκανε, έστησε τους στρατιώτες του και ετοιμαζόταν να εξαφανίσει τους Κούρδους που μας βοήθησαν.Αλλά του είχα πει “Δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να το κάνεις”. Και δεν το έκανε.
Υπάρχει δηλαδή μία σχέση μου μαζί του.Εργαζόμαστε μαζί για την Ιντλίμπ γιατί δεν θέλει να δει να πεθαίνουν 3 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν το θέλω και εγώ, αυτά για τη Συρία”.
http://www.diken.com.tr/trump-adim-adim-s-400-krizini-anlatti-berbat-bir-durum-ama-erdogan-sucsuz/
 tourkikanea.gr