Δευτέρα, Ιουνίου 3

Ο καιρός σήμερα

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές ενώ βροχές, όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Βόρειο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 14 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 27, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 25, και στη Κρήτη από 14 έως 26.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ το υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις, όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.