Σάββατο, Ιουνίου 1

Σαρώνουν το κράτος – Ναρκοθετούν τη χώρα

Σαρώνουν το κράτος – Ναρκοθετούν τη χώρα
Του Τάσου Ευαγγελίου
Η «Δημοκρατία σας και η δημοκρατία μας» δήλωνε από τη Βουλή ο στενότερος εκ των συνεργατών του Αλ. Τσίπρα, διευκρινίζοντας ουσιαστικά τι ακριβώς εννοούσε ο ίδιος όταν έλεγε «θα είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος». Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται να σαρώσουν τα πάντα μέσα στην εβδομάδα που θα παραμείνει ανοιχτή η Βουλή, να νομοθετήσουν «ρουσφέτια» και να
ολοκληρώσουν τη ναρκοθέτηση της επόμενης ημέρας για την κυβέρνηση.
Λειτουργώντας με το σκεπτικό ότι οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν όπως ανέφερε ο Αλ. Φλαμπουράρης, φέρονται διατεθειμένοι να νομοθετήσουν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Αλ. Τσίπρας μετέθεσε την επίσημη προκήρυξη των εκλογών για μια εβδομάδα. Ήδη άλλωστε αυτά που συμβαίνουν με αποφάσεις υπουργών δείχνουν τις προθέσεις τους και προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει.
Το θέμα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και ο «τσαμπουκάς» ως προς το διορισμό ανεξαρτήτως των προσώπων που θα επιλέγουν και των ικανοτήτων τους στο λειτούργημα της Δικαιοσύνης είναι η μια άκρη του νομίσματος, αφού την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται πράξεις και ενέργειες κυβερνητικών στελεχών που δείχνουν ότι λειτουργούν με τους κανόνες της «δικής τους Δημοκρατίας».
Διαγωνισμοί μαμούθ όπως αυτός του υπουργείου Μεταφορών για την προμήθεια νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προϋπολογισμού 461 εκατ. ευρώ με την ημερομηνία λήξης κατάθεσης προτάσεων την 1 Ιουλίου και άνοιγμα φακέλων την 5η Ιουλίου, δύο μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές δείχνουν το δρόμο που έχει επιλεγεί από τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολύ δεν περισσότερο όταν δεν υπάρχουν οι πόροι και οι σχετικές εγκρίσεις από την Ε.Ε. για την υλοποίησή τους.
Προκηρύξεις θέσεων όπως αυτή στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας για το διορισμό νέας γενικής διευθύντρια, του Ελληνικού Φεστιβάλ και του Εθνικού Θεάτρου από το υπουργείο Πολιτισμού, μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν μέσα στις ημέρες που απομένουν μέχρι ο Αλ. Τσίπρας να υλοποιήσει τη δημόσια δέσμευσή του και να προκηρύξει εκλογές.
Ήδη πάντως τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναζητούν αποφάσεις στη Διαύγεια προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των... διευθετήσεων από την Κυβέρνηση που αποχωρεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα η μάχη θα δοθεί στη Βουλή.
Και αυτό διότι θα κατατεθούν, όπως αναφέρουν πληροφορίες νομοσχέδια, προκειμένου σε αυτά να προστεθούν τροπολογίες που θα αφορούν «υποχρεώσεις» προς τρίτους.
Ενδεικτική της τακτικής που θα ακολουθηθεί η καρατόμηση της διοίκησης της ΔΕΠΑ διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις για να προσλάβει εργαζόμενους στους οποίους είχε δώσει την υπόσχεσή του ο Γ. Σταθάκης, ως αρμόδιος υπουργός.
Ο φόβος ειδικά της Πειραιώς είναι το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις ή να υπάρξουν δεσμεύσεις που θα ναρκοθετούν τη χώρα κυρίως το τελευταίο οικονομικό εξάμηνο τινάζοντας τα πάντα στον αέρα..liberal.gr/