Ρωσία: Η κυβέρνηση κοινοποίησε κατάλογο με τα ζώα που απαγορεύεται να συντηρούνται σε οικιακές συνθήκες

Ρωσία: Η κυβέρνηση κοινοποίησε κατάλογο με τα ζώα που απαγορεύεται να συντηρούνται σε οικιακές συνθήκες
Η ρωσική κυβέρνηση με απόφασή της, την οποία ενέκρινε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενέκρινε κατάλογο ζώων τα οποία απαγορεύεται να συντηρούνται σε οικιακές συνθήκες καθώς συνιστούν κίνδυνο για τους ιδιοκτήτες, αλλά και ζώων
που δεν μπορούν να συντηρηθούν φυσιολογικά σε συνθήκες διαφορετικές από εκείνες που τους προσφέρει το φυσικό τους περιβάλλον με συνέπεια να απειλούνται από προβλήματα υγείας που μπορούν να έχουν ως συνέπεια τον θάνατο τους.
Τα ζώα στον κατάλογο έχουν ταξινομηθεί σε 33 ομάδες και εντάσσονται στις ακόλουθες οκτώ κατηγορίες: ερπετά, αμφίβια, αραχνίδες, θηλαστικά, πτηνά, χονδριχθύες, οστεϊχθύες, κοραλλιογενείς πολύποδες .
Παράλληλα εάν κάποιος έχει αποκτήσει ένα ζώο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο έως την 1η Ιανουαρίου του 2020, θα μπορεί να το κρατήσει έως ότου πεθάνει από φυσικό θάνατο.
Η απαγόρευση δεν αφορά την συντήρηση ζωών που περιλαμβάνονται στον εν λόγω κατάλογο, αλλά διαβιούν σε ζωολογικού κήπους, τσίρκα, δελφινάρια, ενυδρεία ή διαβιούν σε ειδικές συνθήκες. Ωστόσο για την συντήρηση ζώων σε ειδικές συνθήκες, πρέπει να είναι ενήμερες οι αρμόδιες τοπικές αρχές.