Πέμπτη, Ιουνίου 20

Με επίθεση στα ΜΜΕ ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του ο Τραμπ (εικόνες)

Πυροδοτώντας κραυγές χαράς και επευφημίες από χιλιάδες υποστηρικτές του, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα το βράδυ της Τρίτης [τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας] ότι ξεκινά την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα, τον Νοέμβριο του 2020.

«Για δεύτερη θητεία»

«Αρχίζω επίσημα την εκστρατεία μου για δεύτερη θητεία», είπε ο μεγιστάνας μπροστά στους περίπου 20.000 υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να «διατηρήσει το μεγαλείο της Αμερικής» («Keep America Great»), φράση που αποτελεί την αναμενόμενη συνέχεια του κεντρικού συνθήματος της εκστρατείας του το 2016, που ήταν «Να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» («Make America Great Again»).
Χαιρέτισε ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειάς του που τον συνόδευαν και τους ρεπουμπλικάνους πολιτικούς στην εκδήλωση, στο κλειστό της ομάδας Orlando Magic του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης.

Επίθεση στα ΜΜΕ

Οπως το συνηθίζει, ο Τραμπ καταφέρθηκε ήδη από την αρχή της ομιλίας του εναντίον των μέσων ενημέρωσης που μεταδίδουν κατ’ αυτόν «ψευδείς ειδήσεις», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που προέβλεπαν πως οι οπαδοί του δεν θα γέμιζαν το γήπεδο ή άλλα κατά τα οποία υπολείπεται διαφόρων υποψήφιων των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις, ενώ προεξόφλησε πως θα εξασφαλίσει «άλλα τέσσερα χρόνια» στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
ΠΗΓΗ