Τρίτη, Ιουνίου 4

Τι κρύβεται πίσω από τις ωμές παραβιάσεις των τούρκων στη Δένεια;;; - ΒΙΝΤΕΟ -

Οι Τούρκοι φλερτάρουν έντονα με την δημιουργία ελεγχόμενου θερμού επεισοδίου!!!


Πολιτικό βάθος και συγκεκριμένη στόχευση υποκρύπτει η ενέργεια των Αττίλων να αυξήσουν κατακόρυφα την ένταση στην ελεγχόμενη, κατά τα άλλα, από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας.
Το χρονικό σημείο, αλλά και οι πράξεις επί του εδάφους δεν αφήνουν περιθώριο πολλών ερμηνειών. Αντίθετα, φλερτάρουν έντονα με την δημιουργία ελεγχόμενου θερμού επεισοδίου. 
Οι Αττίλες είναι σαφές ότι:  
–   Διασυνδέουν το θέμα με την παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης ενόψει της έκθεσης εντός Ιουνίου για την ανανέωση της θητείας της,
–   Επιχειρούν να ενισχύσουν τη θέση τους για περιορισμό της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε αστυνομικά καθήκοντα
–   Προωθούν με πράξεις το πάγιο αίτημα τους για σύσταση μηχανισμού συνεργασίας ψευδοκράτους – νόμιμων αρχών, με στόχο την πολιτική αναβάθμιση.
Οι τουρκικές στοχεύσεις στηρίζονται δυστυχώς εν μέρει και σε αμφίσημες, ενίοτε και επικίνδυνες, αναφορές σε σειρά εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα, τις οποίες σήμερα βρίσκουμε μπροστά μας και χρήζουν άμεσου χειρισμού. Μπορεί να στηρίζονται σε χαμηλής πολιτικής ζητήματα αλλά στοχεύουν σε πολύ μεγαλύτερα πολιτικά κέρδη.
«Σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή στενά τις εξελίξεις και προβαίνουμε σε όλα τα διαβήματα και παραστάσεις που κρίνονται σκόπιμα προς την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.
Πρώτιστος στόχος των ενεργειών μας είναι, όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, η άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων των γεωργών και η απρόσκοπτη πρόσβαση και καλλιέργεια της γης τους εντός της νεκρής ζώνης σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η στάση των κυανόκρανων, που όχι μόνο δηλώνουν αδυναμία να επιβάλουν το στάτους κβο αλλά απειλούν και με συλλήψεις Ε/κ γεωργούς, εντείνει τον πονοκέφαλο των αρχών που δεν αποκλείουν συμπαιγνία κάποιων με τις κατοχικές δυνάμεις προς επίρρωση των απαράδεκτων στόχων τους.
Σημειώνεται ότι όσο τα Η.Ε δεν επιβάλλουν την τάξη και όσο οι αρχές δεν αντιδρούν με ισχυρό τρόπο, άλλο τόσο ενισχύεται η θέση ότι σε πιθανή αποχώρηση της ειρηνευτικής δύναμης ο κατοχικός στρατός θα θέσει υπό τον έλεγχο του την νεκρή ζώνη.
Το οποίο είναι όμως έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που παραχωρήθηκε στους κυανόκρανους για σκοπούς ελέγχου της γραμμής αντιπαράταξης.
Οργή προκαλούν τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν καρέ καρέ τις τουρκικές προκλήσεις στη Δένεια.
Όπως θα δείτε και στα βίντεο, οι Τούρκοι μπαίνουν προκλητικά  με γεωργικά οχήματα μέσα στις ελεύθερες περιοχές, μέσα στα χωράφια των Ε/κ γεωργών.
ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ