Παρασκευή, Ιουνίου 21

Νέες αποκαλύψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών έναν χρόνο μετά – Ψηλά την σημαία η Τουρκία

Νέες αποκαλύψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών έναν χρόνο μετά – Ψηλά την σημαία η Τουρκία
 
Πέρασε χθες ένας χρόνος από την υπογραφή της μειοδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών που σηματοδότησε μια εθνική ήττα.
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος εκχωρεί στους σκοπιανούς «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στην «ζυγαριά» το όνομα Βόρεια Μακεδονία (το βόρεια μπήκε για να μπορεί μετά να σχηματιστεί κρατίδιο «Μακεδονίας» με ένωση «βόρειας και νότιας», όλα τα άλλα συμφωνήθηκαν να είναι «Μακεδονία»), την αναγνώριση ταυτότητας «μακεδόνων και μακεδονικής γλώσσας» με επιχείρημα ότι θα πάρει δήθεν πίσω την αρχαία ιστορία της Μακεδονίας, θα ηγηθεί στην ανάπτυξη της περιοχής και θα ισχυροποιήσει διεθνώς τη θέση της Ελλάδας.
Τι συνέβη όμως;
Ανάπτυξη
Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «STAR», το πρώτο τετράμηνο του 2019 οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι εισαγωγές από τα Σκόπια. Συγκεκριμένα, η αύξηση των εξαγωγών από την Ελλάδα περιορίστηκε το πρώτο τετράμηνο του 2019 στο 12,9% σε σχέση με το 2018 ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,2%.
Αρχαία ιστορία
Ακόμα δεν έχουν μπει πινακίδες στα αγάλματα στα Σκόπια, οι οποίες να γράφουν πως αυτά ανήκουν στην αρχαία ελληνική ιστορία. Και να μπουν φυσικά, θα βγουν ξανά.
Επιπλέον, η τουριστική προβολή του σλαβοφώνου κρατιδίου συνεχίζει να γίνεται με το όνομα «Μακεδονία» και τώρα μόλις ξεκινά η εισαγωγή της λέξης Βόρεια, για τους λόγους όμως που προαναφέραμε.
Εμπόριο
«Οι διαπραγματεύσεις για την χρήση του όρου «μακεδονικός» και τα εμπορικά σήματα είναι στον αέρα και πολλές επιχειρήσεις στα Σκόπια χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα «Μακεδονία» σε κρασιά και άλλα προϊόντα», τονίζει το STAR.
Γεωστρατηγική
Εδώ γελάμε ΔΥΝΑΤΑ! Η προαναγγελία γεωστρατηγικών οφελών για την Ελλάδα, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, μοιάζει με ανέκδοτο.
Η επαίσχυντη Συμφωνία:
δεν εξαφάνισε ότι τον αλβανικό εθνικισμό και την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας
ούτε ανάγκασε την Τουρκία να κατεβάσει τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα, αντίθετα η Άγκυρα έχει αποθρασυνθεί, καθώς είδε πως η κυβέρνηση της Αθήνας είναι μία «χρυσή ευκαιρία» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επομένως, η επέτειος υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να εορτάζεται σε Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία, αλλά όχι στην Ελλάδα.
el.gr