Σάββατο, Ιουνίου 29

Φ. Γεννηματά: «Ό,τι συμβολίζει η σημαία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να το σέβεται ο κ. Μητσοτάκης»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΗ Ν.Δ. το 2018 όφειλε μόνο στις τράπεζες 278.951.569 € και το ΠΑΣΟΚ 254.073.885 €. Τα χρέη των δύο αυτών κομμάτων που θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, αυξάνονται κάθε χρόνο από 23 έως 38 εκ. €! Με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις, προηγείται αυτό με τα μεγαλύτερα δάνεια.

Φ. Γεννηματά: «Ό,τι συμβολίζει η σημαία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να το σέβεται ο κ. Μητσοτάκης»
«Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με απλή αναλογική», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ κατηγορώντας τον Α. Τσίπρα πως έφερε την απλή αναλογική λέγοντας ταυτόχρονα σε όλους τους τόνους: «Εγώ δεν συνεργάζομαι με κανέναν» και τον Κ. Μητσοτάκης επειδή, όπως είπε, εκβιάζει πραγματικά, τον ελληνικό λαό
λέγοντας: «αυτοδυναμία ή χάος, αν δεν έχω λέει αυτοδυναμία θα ξαναπάω σε εκλογές με απλή αναλογική τον Αύγουστο».
«Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα ότι δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση για να γίνουμε το συμπλήρωμα κανενός, δεν είμαστε δεκανίκι για να βγουν οι αριθμοί. Όμως ως υπεύθυνη αντιπολίτευση είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση», επανέλαβε η κ. Γεννηματά.
«Το έχω ξεκαθαρίσει: δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τέτοιους όρους με κανένα τρόπο, δεν θέλουμε υπουργικά κουστούμια. Θέλουμε να είμαστε η χρήσιμη πολιτική δύναμη για τη χώρα. Υπάρχουν λύσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε την επόμενη μέρα των εκλογών», πρόσθεσε.
Απευθυνόμενη η Φώφη Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το περιστατικό με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «η σημαία και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και ό,τι συμβολίζει το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία δεν είναι σουβενίρ. Καλά κάνει και ζητάει τη σημαία για το γραφείο του, επειδή άκουσα ότι την ξέχασε μπορώ να του τη στείλω να την έχει. Καλό είναι να θυμάται όμως πως ό,τι συμβολίζει η σημαία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να το σέβεται, γιατί θα το βρει απέναντί του. Εμείς θα είμαστε το προοδευτικό αντίβαρο στις ανεξέλεγκτες πολιτικές της ΝΔ και απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα και απέναντι στο κοινωνικό κράτος και απέναντι στα δημόσια αγαθά. Να είναι σίγουρος ο κ. Μητσοτάκης ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε το αντίβαρο που χρειάζεται η χώρα. Και στη δική του ανεξέλεγκτη κυριαρχία και απέναντι στην ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είμαστε δύναμη σταθερότητας».
Διατύπωσε μια ρεαλιστική προσέγγιση για την έκβαση της κάλπης λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ έχει σταθερή ανοδική πορεία και η σταθερή βελτίωση των ποσοστών του δείχνει ότι χτίζεται ένας νέος φορέας σιγά-σιγά, που σταθερά όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στη συνείδηση των προοδευτικών πολιτών.
«Όμως σκεφτείτε λίγο τι μπορεί να συμβεί στον τόπο εάν από τη μια μεριά έχουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και από την άλλη έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που μας έχει συνηθίσει σε μία ανεύθυνη στάση είτε στην αντιπολίτευση, είτε στην κυβέρνηση. Θεωρώ ότι αυτό είναι πιο καταστροφικό και ζοφερό τοπίο που δεν θέλω να σκέφτομαι», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Κι απευθυνόμενη στους προοδευτικούς πολίτες τους κάλεσε να μην απεμπολήσουν την προοδευτική της ταυτότητα. «Ραντεβού λοιπόν με τους προοδευτικούς πολίτες στις 7 Ιουλίου με το Κίνημα Αλλαγής. Η λογική μπορεί να επιστρέψει με την ψήφο τους», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ