Κυριακή, Ιουνίου 23

Αυτοκτονία με ηθικό αυτουργό – Εργάτης της “ΔΕΛΤΑ” στην Ημαθία έβαλε τέλος στη ζωή του

Θύμα ενός εγκλήματος που δεν καταγράφεται σε κανένα ποινικό κώδικα του αστικού κράτους, αλλά του οποίο τον ένοχο γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι.
Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για δήθεν βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η τρομοκρατία που βιώνουν οι εργαζόμενοι αποδεικνύεται κυριολεκτικά θανάσιμη.

Μόλις χθες ένας 38χρονος εργάτης της “ΔΕΛΤΑ” στο Πλατύ Ημαθίας αυτοκτόνησε κάτω από το βάρος των εκβιασμών της εργοδοσίας, που έχει αποφασίσει για λόγους κόστους τη μεταφορά του εργοστασίου στο εξωτερικό.
Θέλοντας να χρυσώσει το χάπι, η εταιρεία εξήγγειλε πρόγραμμα “εθελούσιων” απολύσεων, μέσα σε ελάχιστα χρονικά περιθώρια, βάζοντας τους κυριολεκτικά το πιστόλι στον κρόταφο. Πράξη καθόλα νόμιμη σύμφωνα με το αντεργατικό πλαίσιο που άφησε άθικτο ή και ενέτεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο 38χρονος κι οι συνάδελφοί του, έχοντας στο πλευρό τους την Ομοσπονδία του κλάδου, διεκδικούσε την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Την περασμένη Τρίτη υποχώρησε στις αφόρητες εργοδοτικές πιέσεις, υπογράφοντας την “εθελοντική” απόλυση, αλλά αμέσως την επόμενη μέρα πήγε να ζητήσει ανάκληση της υπογραφής του, συναντώντας την αδιάλλακτη άρνηση της εργοδοσίας. Τελική κατάληξη ήταν να βάλει τέλος στη ζωή του, θύμα ενός εγκλήματος που δεν καταγράφεται σε κανένα ποινικό κώδικα του αστικού κράτους, αλλά του οποίο τον ένοχο γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι.
Με πληροφορίες από 902.gr