Πέμπτη, Ιουνίου 27

Γ. Τράγκας: «Ο Κώστας Καραμανλής έκανε το πρώτο βήμα επανόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενδεχομένως…»

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

«Μπορεί η πατρίδα να είναι σαν τον Προμηθέα δεσμώτη αυτή τη στιγμή, αλλά αναγεννάτε και θα αντέξει»

Την επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή σχολίασε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM τονίζοντας ότι  είπε «όσα δεν μπορεί ή δεν πρέπει να πει ο Μητσοτάκης ακόμη και για τα εθνικά μας θέμα τα και για τις πιέσεις που δεχόμαστε και τις απειλές που δέχεται η πατρίδα μας από επιθετικούς γείτονες»Συγκεκριμένα είπε:

«Ο Καραμανλής μίλησε όχι πολύ ώρα αλλά με ουσία, με λογική και με πατριωτισμό. Είπα κάποτε στον φίλο μου τον Καραμανλή ότι προσεύχομαι και εύχομαι να μην επιστρέψει στην πολιτική σκηνή μετά από εθνική καταστροφή και προσεύχομαι ακόμη να μην επιστρέψει ούτε ως πρωθυπουργός ούτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από απώλειες εδαφών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε. Αποφάσισε να μιλήσει τώρα. Οι ενέργειες αυτού του ανθρώπου κατά πλειοψηφία γιατί όλοι κάνουμε λάθη, είναι πατριωτικές. Αποφασίζει, μιλάει και πράττει την ώρα που το χρειάζεται το κοινό καλό και συμφέρον. Μίλησε με ουσία και περιέλαβε και αυτοκριτική. Μίλησε με ορθολογισμό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και απέδειξε για ακόμη μα φορά ότι στο χώρο της  Νέας Δημοκρατίας, πάρα τα πολιτικά ατοπήματα της υπάρχει πάντα νοικοκυροσύνη σοβαρότητα και κυρίως μπορείς να ανιχνεύσεις περισσότερο ορθολογισμό για την πατρίδα. Ο Καραμανλής μίλησε ως μέλος της οικογένειας που ίδρυσε την Νέα Δημοκρατίας, μίλησε ως μέτοχος αλλά και ως πολιτικός που έχει ευθύνη και αγάπη για την πατρίδα του.»
Ο έγκριτος δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας πως με τη χτεσινή ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής έκανε το πρώτο βήμα επανόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Ο Καραμανλής ήρθε να συμπληρώσει όσα δεν μπορεί ή δεν πρέπει να πει ο Μητσοτάκης ακόμη και για τα εθνικά μας θέμα τα και για τις πιέσεις που δεχόμαστε και τις απειλές που δέχεται η πατρίδα μας από επιθετικούς γείτονες. Ταυτόχρονα έκανε το πρώτο βήμα επανόδου στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενδεχομένως για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μετρημένος και σοβαρός όπως πάντα. Αμετατόπιστος, αμετακίνητος στις βασικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την πατρίδα μας. Είπε πως η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάλεσε τον κόσμο να είναι στον πλευρό του.
Έκανε και το χρέος του απέναντι στην παράταξη και πραγματικά η χώρα πρέπει να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση σε δύσκολες μνημονιακές συνθήκες και οικονομικής εποπτείας. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι δεν είμαστε σκορποχώρι, δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, αλλά αυτή την ώρα είναι αναγκαία, είναι εθνική ανάγκη να αποκτήσει η  χώρα εθνική κυβέρνηση και όχι να είμαστε ένα σκορποχώρι.»
Τέλος,  ο Γιώργος Τράγκας αναφέρθηκε στο μνημόνιο το οποίο υφιστάμεθα ακόμη και δεν έχει μόνο οικονομικά  αλλά και πολιτικά αίτια.
«Ο Καραμανλής τόνισε χτες ότι δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.  Είπε την αλήθεια ότι αυτό είχε και κόστος προσωπικό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο Καραμανλής ροκανίστηκε και διάφορα κέντρα έφεραν τον Γ. Παπανδρέου στην εξουσία προκειμένου να εισαχθεί η χώρα σε αέναη κατοχή. Το μνημόνιο είχε κυρίως πολιτικά αίτια. Έπρεπε να τεθεί υπό έλεγχο η χώρα μας. Το μνημόνιο το οποίο υφιστάμεθα ακόμη δεν έχει μόνο οικονομικά αίτια είχε κυρίως πολιτικά αίτια και για αυτό ο Καραμανλής είπε χτες ότι υπήρχε και παραταξιακό, πολιτικό και προσωπικό κόστος. Και ήρθε ο Παπανδρέου να αναγγείλει εκεί από  το Καστελόριζο  την εισαγωγή της χώρας μας στο μνημόνιο. Ο Καραμανλής χτες υπογράμμισε ότι δεν δεχόμαστε συστάσεις, πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς. Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη αλλά ο ίδιος και η παράταξη δεν προδώσαν το λαό και τον κόσμο.
Είναι καλό για τον τόπο και την πατρίδα μας ότι ο Καραμανλής δείχνει να επανέρχεται στην πολιτική σκηνή και να παίρνει θέσεις για το εθνικό συμφέρον. Εκείνο για το οποίο προσεύχομαι είναι να μην επανέλθει ως πρωθυπουργός ή ως πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από εθνική καταστροφή. Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής αντιστάθηκε στην υπόθεση των Σκοπίων. Είναι γεγονός ότι ο Καραμανλής πλήρωσε προσωπικό τίμημα για το «όχι» που είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπους. Είναι καλό σημάδι ότι η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μεγάλη ενότητα και σύμπνοια. Είναι ιδιαίτερα καλό για την πατρίδα. Μπορεί η πατρίδα να είναι σαν τον Προμηθέα δεσμώτη αυτή τη στιγμή, αλλά αναγεννάτε και θα αντέξει.»
after_art_300_1