Δευτέρα, Ιουνίου 3

«Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»

«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε μιλώντας στον ANT1 o Κυρ. Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν σκέφτομαι πως θα είναι την επόμενη μέρα ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τόνισε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο.
Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις, με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση.
Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά.«Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας.
Απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον κ. Βαρουφάκη μετά τη θέση του πρώην υπουργού ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ λέγοντας «εμάς μας ρώτησε;».
Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου», ενώ δήλωσε πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του.
Ευχήθηκε να είναι εκτός Βουλής το κόμμα Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή.