Πέμπτη, Ιουνίου 27

Στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ ο Αντετοκούνμπο!

Ψηφίστηκε MVP του ΝΒΑ
MVP του ΝΒΑ για τη φετινή σεζόν αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έλαβε το βραβείο σε κλίμα συγκίνησης και με δάκρυα στα μάτια, όπως μεταδίδει ο Ant1.
Ο Γιάννης κατέγραψε 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ, κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν, ενώ η Bucks ήταν η κορυφαία ομάδα την ίδια περίοδο.

Τα «θαύματα» του Γιάννη δε θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα, κι έτσι οι δημοσιογράφοι τον ψήφισαν, φέρνοντάς τον στην πρώτη θέση.
Τα συγχαρητήρια ήρθαν από την ομάδα του, με ένα συγκινητικό βίντεο ανασκόπησης της ζωής του, ενώ ανάλογο ήταν και το βίντεο του βασικού χορηγού του, της Νike, αμφότερα με ιδιαίτερη αναφορά στα Σεπόλια.
Γιάννης Αντετοκούνμπο - MVP - NBA
Η δήλωση του Γιάννη κατά τη βράβευσή του
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με έβαλε σε αυτή τη θέση, όλα αυτά τα κάνω με τη βοήθειά του. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, πρώτα από όλα τους συμπαίκτες μου, χρειάζεται περισσότερο από έναν παίκτη για να κερδίσει 61 παιχνίδια. Όλοι ήταν έτοιμοι να έρθουν στον πόλεμο μαζί μου. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό επιτελείο που μας πίεζε καθημερινά και μας δίδαξε αυτά που κάνουν καθημερινά για εμάς.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των Μπακς, οι οποίοι πίστεψαν σε εμένα που ήμουν 18 όταν ήμουν στην Ελλάδα. Με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την πόλη του Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με στηρίζουν. Τώρα είναι 6 το πρωί στην Ελλάδα και μένουν ξύπνιοι για να με παρακολουθήσουν.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, ο οποίος δεν βρίσκεται κοντά μας. Πριν από δύο χρόνια είχα έναν στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Πάντα όταν περνάω στο παρκέ σκέφτομαι τον πατέρα μου, ο οποίος με πίεζε περισσότερο να γίνω καλύτερος και μου έλεγε ότι μόνο έτσι θα τα καταφέρω.
Σας αγαπώ πολύ. Είστε τα πρότυπά μου. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκπληκτική μου μητέρα, τη Βερόνικα. Είναι η ηρωίδα μου. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου, αλλά αν δεν έχεις καλό γονιό δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου. Πρόκειται για το στήριγμά μου.
Προφανώς θέλω να ευχαριστήσω τους ατζέντηδές μου, ευχαριστώ που με πιστέψατε σε εμένα και δεν… με ενοχλείτε πολύ. Αυτό είναι μόνο η αρχή για εμένα.
Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις τα περισσότερα χωρίς να είσαι άπληστος».//fimotro.gr/