Κυριακή, Ιουνίου 30

''Χειραψία'' για δημόσιες σχέσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ
''Χειραψία'' για δημόσιες σχέσεις
Στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) που βρίσκεται ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα έφτασε λίγο μετά τις 8.00 (ώρα Ελλάδος) ο Ντ. Τραμπ για τη συνάντηση με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αντήλλαξαν μια ιστορική χειραψία στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια
και τη Βόρεια Κορέα.
Στιγμιότυπο από την ιστορική χειραψία
Στιγμιότυπο από την ιστορική χειραψία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέσχισε τη γραμμή που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα για να κάνει μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη χώρα του δεύτερου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέσχισε τα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα στο χωριό Πανμουντζόμ, όπου είχε υπογραφεί η ανακωχή του 1953.
Είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.
Συνοδεία του ισχυρού άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί δίπλα του στην συνοριακή γραμμή για να βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι.
«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο», δήλωσε. «Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον», πρόσθεσε.
Η άφιξη Τραμπ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
Η άφιξη Τραμπ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη


Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης αποδέχθηκε την τελευταία στιγμή αιφνίδια πρόσκληση την οποία του απηύθυνε ο πρόεδρος Τραμπ για να συναντηθούν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, την ώρα που η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε να έχει βυθιστεί σε τέλμα λόγω των διαφορών τους όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν επισημαίνοντας πως θα βρίσκεται και ο ίδιος στο σημείο της συνάντησης. 
«Θα πάμε στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ. Χαίρομαι πολύ», δήλωσε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε χθες μια πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάει εκεί για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».
Η προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες έδειχνε τους τελευταίους μήνες να έχει βυθιστεί σε τέλμα μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αποδέχθηκε δημοσίως την πρόσκληση να μεταβεί στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.
Κλειστή η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη  για τους τουρίστες

Η Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας έκλεισε σήμερα για τους τουρίστες στη βόρεια πλευρά των συνόρων, ανέφερε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θα βρεθεί στο σημείο ταυτόχρονα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
«Η DMZ είναι κλειστή σήμερα για τους τουρίστες που έρχονται από την πλευρά της Βόρειας Κορέας», ανέφερε το Koryo Tours, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο που οργανώνει ταξίδια στη Βόρεια Κορέα για τους δυτικούς τουρίστες.
Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 .zougla.gr