ΟΧΕΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Πέρασαν δυο εβδομάδες από τις ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ πιστοποίησε πως θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε λόγω της αντεθνικής του πολιτικής, των ατέλειωτων και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, από τον πόλεμο που κήρυξε κατά του θρησκευτικού πιστεύω του λαού!

Το ΚΙΝΑΛ κατέλαβε την τρίτη θέση και όλα έδειχναν, πως συγκρατούσε πολιτικές δυνάμεις και ενδεχομένως στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 να αύξανε περαιτέρω τα εκλογικά του ποσοστά!

Η “Χρυσή Αυγή” απώλεσε πολλές δυνάμεις, δείχνοντας ότι λάθη και αγκυλώσεις της ηγεσίας της την οδηγούν στον εκλογικό αφανισμό της! Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, η Ένωση Κεντρώων και το “Ποτάμι”, για διαφορετικούς λόγους εξοβελίστηκαν ή άλλως εξοστρακίστηκαν από τον ελληνικό λαό!

Το ΚΚΕ κινήθηκε στα ίδια εκλογικά ποσοστά, αφού ο ξύλινος δογματικός του λόγος παραμένει ο ίδιος επί δεκαετίες!

Ωστόσο, υπήρξε και η έκπληξη των ευρωεκλογών, που ήταν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, “Ελληνική Λύση”!

Μετά από δυο εβδομάδες λοιπόν, από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, ας δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τι ακριβώς συμβαίνει στα κόμματα!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγάλει την ευρωπαϊκή μάσκα…
Η ΝΔ όπως προαναφέραμε ήταν η νικήτρια των ευρωεκλογών με ποσοστό 33,12%! Με πολύ σημαντική διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε το 23,76%! Όμως αυτή η διαφορά προμηνύει, πως ενδεχομένως με την πόλωση που θα υπάρξει προς αποφυγή επαναληπτικών εκλογών και οι οποίες θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, στο υπόλοιπο διάστημα θα αυξηθεί με αποτέλεσμα να δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στη ΝΔ! Με την συμπίεση βεβαίως των εκλογικών ποσοστών των μικρότερων κομμάτων!

Αλλά, το ερώτημα που πρέπει να πλανάται στο μυαλό όσων ψήφισαν και προτίθενται να ψηφίσουν πάλι τη ΝΔ, είναι ένα! Αν πράγματι αυτοί οι ψηφοφόροι σκέπτονται πατριωτικά!

Τι θα αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ στα εθνικά θέματα, τα οποία όχι απλώς τελμάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, αλλά απεναντίας, στην κυριολεξία ξεπούλησαν στον διεθνή παράγοντα!

Στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά αναφορά στα εθνικά μας θέματα! Σε κανένα από τα πολλά σποτάκια που έπαιξαν στα ΜΜΕ δεν έγινε αναφορά των θέσεων της ΝΔ σ΄ αυτά!

Για τον λόγο αυτό, την περασμένη Κυριακή στο άρθρο μου “Να τοποθετηθεί στα εθνικά θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης” έγραψα, αν θα είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος ή αν θα είναι ένας ακόμη κυβερνήτης της Μέρκελ στην Ελλάδα!

Απαιτούνται ευθείς, ειλικρινείς και πατριωτικές τοποθετήσεις στα θέματα της ακύρωσης της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, στην κατάργηση του νόμου απόλυσης των νόμιμων Μουφτήδων της Θράκης, στην πάταξη της έκνομης δραστηριότητας του “Τούρκικου Προξενείου της Κομοτηνής”, αφού όλοι γνωρίζουμε πως στη Θράκη μας δεν υπάρχουν Τούρκοι! Επίσης, στην απαγόρευση του κόμματος ΚΙΕΦ στις προσεχείς εθνικές εκλογές από τη στιγμή που η πρόεδρός της αυτοπροσδιορίζεται ως έχουσα τουρκική συνείδηση και ταυτότητα! Καθώς και πολλά άλλα ζητήματα που ανέλυα στο εν λόγω άρθρο μου της περασμένης Κυριακής!
Προ των πυλών η αντιπολίτευση Σαμαρά…

Αν δεν λάβει ξεκάθαρες εθνικές θέσεις επί αυτών των ζητημάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αποτελέσει μια φωτοβολίδα στο γίγνεσθαι της πολιτικής ελληνικής ιστορίας, που θα σβήσει πολύ γρήγορα!

Αυτό το έχει καταλάβει από πολύ καιρό πριν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και γι΄ αυτό υπερθεματίζει στα εθνικά μας θέματα! Θα μου πείτε, θα τον πιστέψουμε; Ένα όμως είναι σίγουρο! Ο πολιτικός που καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και φάνταζε πως θα ήταν Πρωθυπουργός πολλά χρόνια, υποτάχτηκε στη “μάγισσα” Άγκελα Μέρκελ και πέρασε πολύ σύντομα στο περιθώριο! Δεν αποτελεί αυτήν την στιγμή πολιτική εφεδρεία του διεθνή παράγοντα! Ενδεχομένως γι΄ αυτό και επειδή δεν δέχεται την “συνταξιοδότησή” του, σηκώνει ψηλά τα εθνικά θέματα!

Δεν είναι μόνο η εξόχως πατριωτική ομιλία του στη Βουλή υπέρ της Μακεδονίας μας, όταν άλλοι πρώην Πρωθυπουργοί σιώπησαν, αλλά κυρίως η πολιτική του παρέμβαση, στο άρθρο του την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα “Καθημερινή”:

Όπου ο Αντώνης Σαμαράς υπαινίσσεται δικαστικές διώξεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικών, αλλά και κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, για τις “σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το παρακράτος των κουκουλοφόρων και του Ρουβίκωνα” καθώς και “στον τρόπο που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μείζονα εθνικά συμφέροντα, από τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια έως τις αντίστοιχες με την Τουρκία”! Η σημερινή πολιτική στάση Σαμαρά σηματοδοτεί την αυριανή αντιπολίτευση εντός της επόμενης Βουλής! Που ενδεχομένως να είναι πιο ηχηρή από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ!
Σε πολιτική παράκρουση ο Αλέξης Τσίπρας…
Για τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπω ότι η διαφορά από τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη των 9,5 μονάδων των ευρωεκλογών! Αφού ήδη διαφαίνονται και καταγράφονται διασπαστικές τάσεις και έντονη αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα και του περιβάλλοντός του, κυρίως των:


Δημήτρη Τζανακόπουλου, κυβερνητικού εκπροσώπου…


Νίκου Παπά, Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής…


Χριστόφορου Βερναδάκη, Υπουργού Επικρατείας!

Από τον Πάνο Σκουρλέτη, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ηγείται του σκληρού πυρήνα του κόμματος και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ηγείται της πολιτικής κίνησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ των 53. Ιδιαίτερα αυτή η αντιπαράθεση έχει λάβει επικίνδυνη έκταση, από την επιθυμία Τσίπρα για περαιτέρω Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε Σκουρλέτη και Τσακαλώτο προκαλεί ιλίγγους η προσχώρηση στο κόμμα της αριστεράς, πρώην διαπλεκόμενων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στενών “φίλων” του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Με την ενεργοποίηση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”!
Κηρύχθηκε σε “πτώχευση” το ΚΙΝΑΛ…

Το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά χρειάζονταν ηρεμία και περισυλλογή για να προετοιμαστούν για την μάχη των εθνικών εκλογών, που όλα έδειχναν πως θα ήταν μια νύχτα ακόμη πιο ευχάριστη κι από τη νύχτα των ευρωεκλογών! Αντί λοιπόν η Φώφη Γεννηματά να προφυλάξει σε αυτήν την χρονική στιγμή, την ενότητα του ΚΙΝΑΛ από τις δυο τάσεις που υπάρχουν στο κίνημα, της δεξιάς που βλέπει προς τη ΝΔ και της αριστεράς που βλέπει προς το ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη έκανε το ακριβώς αντίθετο, βάζοντας μια ντουζίνα εκρηκτικά στο οικοδόμημα του ΚΙΝΑΛ!

Αφού γνώριζε, πως ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου! Αλλά η κ. Γεννηματά το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019 – περίπου 40 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές – ανακοίνωσε στον κ. Βενιζέλο ότι του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ θα ηγηθεί ο αποτυχημένος πολιτικά Γιώργος Καμίνης!

Και τα ερωτήματα είναι πολλά! Έχει το ηθικό δικαίωμα η κ. Γεννηματά να απαξιώνει τον προκάτοχό της; Είναι δυνατόν, όταν υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ λειψυδρία στελεχών, η κ. Γεννηματά να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, το επιφανέστερο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή, λίγες ημέρες μάλιστα, πριν από τις εθνικές εκλογές; Επιδιώκει η κ. Γεννηματά με την αποχώρηση από το Κίνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, να τον ακολουθήσουν κι άλλα επιφανή στελέχη της δεξιάς πτέρυγας, καθιστώντας το Κίνημα μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει βάλει το χεράκι του κι ο Γιώργος Παπανδρέου, της αριστεράς πλευράς του ΚΙΝΑΛ; Είναι δυνατόν να πήρε αυτήν την ακραία πολιτική απόφαση η Φώφη Γεννηματά από μόνη της; Εμείς πάντως δεν την θεωρούμε πολιτικά τόσο λίγη ή ότι χαρακτηρίζεται από τόση πολιτική ανωριμότητα! Άραγε τι μπορεί να συμβαίνει για να εκδηλώνει η κ. Γεννηματά τέτοιες αυτοκτονικές τάσεις;

Πάντως η αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ είναι ήδη σαρωτική και γι΄ αυτό προβλέπω μείωση των εκλογικών ποσοστών της, της 7ης Ιουλίου σε σχέση με της 26ης Μαΐου…Το “The End” της Χρυσής Αυγής…Η “Χρυσή Αυγή” έλαβε το ισχνό ποσοστό 4,88%! Όταν πριν από πέντε χρόνια στις ευρωεκλογές του 2014, κατέγραψε ποσοστό 9,4%! Ενώ πριν από δυο χρόνια, στις εθνικές εκλογές είχε καταγράψει ποσοστό 6,92%! Όταν στις ευρωεκλογές του 2009 είχε λάβει ποσοστό μόλις 0,46%!

Αλλά αυτή ήταν μια φυσική – μοιραία εξέλιξη, αφού η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής”, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με την εσωστρέφειά του, την αντιδημοκρατική του διάθεση, την αναίτια καρατόμηση ηγετικών στελεχών του προς χάριν της δικής του κομματικής κάστας, έδιωξε μεγάλο μέρος του λαού προς άλλες πολιτικές δυνάμεις!

Οι ψηφοφόροι της “Χρυσής Αυγής” δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την καρατόμηση των ευρωβουλευτών της (2014-2019), Φουντούλη και Επιτήδειου! Για να “τιμήσει” τους δικούς του Λαγό και Κωνσταντίνου!

Αλλά και η οικογενειοκρατία ενοχλεί αφάνταστα τους ψηφοφόρους της “Χρυσής Αυγής”! Η σύζυγος, η κόρη και όλο το σόι του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Εξουσία!

Ήταν λοιπόν αναπόφευκτα τα τραγικά ποσοστά της “Χρυσής Αυγής” στις ευρωεκλογές και σηματοδότησαν εξελίξεις! Αφού φαντάζει ως σίγουρο, πως στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου η “Χρυσή Αυγή”, με την πόλωση που θα υπάρξει προς τη ΝΔ, δεν θα μπει στη νέα Βουλή!

Χρειάζεται άμεσο ηλεκτροσόκ, έγραψα προ ημερών! Αυτό το ηλεκτροσόκ ήλθε από την ηγεσία της “Χρυσής Αυγής”, αλλά άνθρακες ο θησαυρός! Αφού ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την αρχική του δήλωση του εκλογικού καταστροφικού αποτελέσματος:

«Ό,τι δεν μας καταστρέφει μας κάνει περισσότερο δυνατούς! Θα ξαναγυρίσουμε περισσότερο δυνατοί»…

…πέρασε στο άνοιγμα του κόμματος και των ψηφοδελτίων στην ελληνική κοινωνία!

Αλλά όπως αποδείχτηκε, ήταν πλέον πολύ αργά! Παρ΄ ότι οι τηλεφωνικές κλίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου πήραν φωτιά, προς παλαιούς “συμπολεμιστές” του για να επιστρέψουν πίσω! Ουδείς “μάσησε”! Όπως και κανένα άλλο κόμμα που προσέγγισε ο “μεγάλος” αρχηγός δεν αποδέχτηκε τη συνεργασία με τη “Χρυσή Αυγή”!
Οι πολιτικοί “φωστήρες” του Κυριάκου Βελόπουλου…
Με τα αρχηγικά και προσωποπαγή κόμματα, της Ενώσεως Κεντρώων, των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και του “Ποταμιού”, δεν θα ασχοληθώ, γιατί θεωρώ πως έσβησαν οριστικά για διαφόρους λόγους το κάθε ένα, που δεν αξίζει να αναλύσουμε χαλώντας μελάνι!

Θα ασχοληθούμε όμως με την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, που έλαβε το εξωπραγματικό ποσοστό 4,18%!

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά! Το διεθνές, αλλά και ντόπιο Σύστημα υπνώτισε τον φιλεύσπλαχνο ψηφοφόρο, τον ανεύθυνο ψηφοφόρο και έτσι ψήφισε στα κουτουρού την “Ελληνική Λύση”!

Τον ίδιο ψηφοφόρο, που είναι κατά των Μνημονίων, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έφεραν τα Μνημόνια των Δανειακών Συμβάσεων!

Ξέχασε φαίνεται, πως ο Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο ως μέλος της 15μελούς Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ! Στήριξε την κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και ψήφισε όλα τα νομοθετήματά της στη Βουλή! Δεν φώναξε! Δεν καταψήφισε το PSI! Δεν είπε ένα ΟΧΙ! Ακολούθως πήγε στη ΝΔ! Και αφού είδε κι αποείδε, έφτιαξε την “Ελληνική Λύση”!

“Πουλώντας” από τα τηλεπαράθυρα διάφορα “θαυματουργά μαντζούνια” για πάσα νόσο! “Πουλώντας” δυο τόνους βιβλία με λίγα ευρώ για να ξυπνήσει το μυαλό των αγοραστών!! “Πουλώντας” φιλία με τον Πούτιν! “Πουλώντας” τις “γνήσιες επιστολές” του Ιησού Χριστού! “Πουλώντας” φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Τον έβαλε στην ευρωβουλή ο Έλληνας ψηφοφόρος! Που ποτέ δεν ψάχνει το παρελθόν του καθενός που ψηφίζει! Αλλά στην ευρωβουλή πάει μόνο ο κ. Βελόπουλος, εκπληρώνοντας το όνειρό του!

Συγχωρεμένος να είσαι εσύ που τον ψήφισες!

Ωστόσο, αν του δώσει ο ελληνικός λαός το ίδιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές, η “Ελληνική Λύση” θα εκπροσωπηθεί με άλλους 10-15 βουλευτές για να μας σώσουν βεβαίως, όπως και οι προηγούμενοι!

Έχει λοιπόν τον χρόνο ο Έλληνας ψηφοφόρος να σκεφτεί και να ανακαλέσει το λάθος του στις ευρωεκλογές!Σωτήρες του πατριωτικού χώρου…Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ασχοληθούμε με αρκετά πατριωτικά λεγόμενα κόμματα, που προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον και όχι της Πατρίδος όπως διαλαλούν δεξιά κι αριστερά! Που συγκεντρώνονται, συνδιαλέγονται, αλλά ποτέ δεν συμφωνούν σε κοινή κάθοδο στις εκλογές! Αφού προτάσσουν τα ιδιοτελή τους μικροσυμφέροντα, τους ψευτοεγωισμούς τους, σκοπεύοντας στην αρπαγή της ψήφου του λαού, όχι για να σώσουν την Πατρίδα, αλλά σε πρώτη φάση να πιάσουν το 1,5+ για να λάβουν την κρατική επιχορήγηση και σε δεύτερη, αν υπερβούν το 3%, με γεια μας και χαρά μας… Θα ανοίξουμε και σαμπάνιες…Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr