Δευτέρα, Ιουνίου 24

Τα «πολιτικά λαμόγια» του ΚΟΥΛΗ! Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ η Τόνια Μοροπούλου

moropoulou-1300_0
Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας έθεσε την Τόνια Μοροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε παράνομα την σύνταξη του νεκρού πατέρα της.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Documento) σύμφωνα με το οποίο η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων με την ΝΔ και καθηγήτρια του ΕΜΠ έπαιρνε παράνομα
από το 1977, όταν πέθανε ο πατέρας της, τη σύνταξή του ως άγαμη θυγατέρα και τώρα το δημόσιο της ζητά την επιστροφή ποσού 71.051,43 ευρώ.
Ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με επίσημη ανακοίνωσή του, είχε καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενώ χαρακτήριζε ως «ασύλληπτη» τη δήλωση της ότι δεν έκανε κάποια παράνομη ενέργεια.
Στο μεταξύ, επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ενημερώνει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της για τις εθνικές εκλογές 7ης Ιουλίου απέστειλε η Τώνια Μοροπούλου.
Η κ. Μοροπούλου τονίζει ότι εξέθεσε τα «πραγματικά περιστατικά» γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατέρα της, σημειώνει ωστόσο ότι «η λάσπη» εναντίον την συνεχίζεται.
«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου», αναφέρει η Τώνια Μοροπούλου και τονίζει:
«Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση».http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Τα-πολιτικά-λαμόγια-του