Κυριακή, Ιουνίου 23

Το ριζότο του Αλέξη…

Το ριζότο του Αλέξη…
Γιώργος Αρκουλής 
Μια συνέντευξη με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια σχετικά με το ποδόσφαιρο, έχει πάντα ενδιαφέρον. Φαίνεται, μάλιστα πως όταν το κάνει αυτό στο πλαίσιο γεύματος (ή δείπνου;) με αθλητικό ρεπόρτερ της κορυφαίας εφημερίδας του τόπου, προσέχει ώστε να μη του…ανοίξει για τα καλά η όρεξη! Θα έλεγα πως διαβάζοντας το δισέλιδο στα χθεσινά ΝΕΑ,
δεν έγινα σοφότερος, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να το αναφέρει ένας πρόεδρος ΠΑΕ προκειμένου να μάθω ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το διοικεί -μέσω της ΕΠΟ- μια «μαφία». Είμαι εντούτοις, ευτυχής που πληροφορήθηκα για τις εδεσματικές προτιμήσεις του δικηγόρου και του ρεπόρτερ, δεδομένου ότι ήταν λιτές και…φτωχικές. Αν το θέμα έληγε στην περιγραφή των πιάτων μπορούσε κάποιος σοβαρός αναγνώστης να το δεχτεί. Οταν όμως, πάνω πάνω στην δεξιά σελίδα (το μάτι πάει δεξιά…) σε καρεδάκι μπαίνει σε ένθετο η φίρμα του μαγαζιού, η πλήρης διεύθυνση και πλάϊ στα πιάτα που καταναλώθηκαν οι τιμές, τότε μιλάμε για καραμπινάτη διαφήμιση. Ασε που, όπως σημειώνεται, το μαγαζί κέρασε καφέδες, γλυκά και αναψυκτικά!
Χωρίς πλάκα τώρα: παλιά, ΤΑ ΝΕΑ, όταν αγοράζονταν από 250.000 αναγνώστες, δημοσίευαν μια μικρή εβδομαδιαία στήλη –του αείμνηστου Πάνου Γεραμάνη- με ρεπορτάζ γεύσεων από συνοικιακά ταβερνεία και απλά μαγέρικα. Με ένα μαγικό τρόπο γραφής, που σου πρόσφερε ιστορικά στοιχεία του μαγαζιού, νοσταλγικές στιγμές κλπ. Αργότερα, όταν οι πωλήσεις της εφημερίδας είχαν «πέσει» στις 125.000 φύλλα, ήταν κάποια κυρία Κόχειλα η οποία πρότεινε πιάτα «γκουρμέ», μέχρι που  κάπου χάθηκε δοκιμάζοντας με την μπάσα φωνή της στο τηλεοπτικό χάος, χωρίς να αρέσει ή να πείθει με τις επιλογές της το πλατύ κοινό. Σήμερα, με την κορυφαία εφημερίδα του ιστορικού συγκροτήματος Λαμπράκη να φτάνει αγκομαχώντας -με το ογκώδες φύλλο του Σαββατοκύριακου- τα 28-30.000 φύλλα, η ενημέρωση γεύσης και τιμών, γίνεται μέσω συνέντευξης του…Αλέξη Κούγια.
Νομίζω πως θα «τρίζουν» τα κόκαλα των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Κώστα Νίτσου και του Λεωνίδα Καραπαναγιώτη. Τι άλλο;
 zougla.gr