Πέμπτη, Ιουνίου 27

Το παραμύθι της εξυγίανσης δεν αποκοιμίζει κανέναν πια…

Το παραμύθι της εξυγίανσης δεν αποκοιμίζει κανέναν πια… | to10.gr

ΕΠΟ και ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνονται, η Εθνική Ομάδα καταστρέφεται και οκ. Γραμμένος τα παρακολουθεί όλα αυτά βαυκαλιζόμενος ότι… προχωρά η εξυγίανση. Μαζί του βαυκαλίζεται και ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης.

Oταν ένα θέμα το φέρνεις προς συζήτηση σημαίνει ότι αποδέχεσαι πως θα συζητηθεί και θα παρθεί απόφαση πάνω σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση επιλέγεις άλλη διατύπωση. Π.χ. ενημέρωση για την απόφαση που πήραν η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ.

Αν δεν το ξέρεις αυτό τότε ή ελληνικά δεν ξέρεις ή είσαι κουτοπόνηρος ή και τα δυο. Ότι δεν υπάρχει διοίκηση της ΕΠΟ και οι αποφάσεις παίρνονται εκτός Ελλάδας ήταν κάτι που σε γενικές γραμμές το ξέραμε. Έχουμε στο Πάρκο Γουδί κάποιους τύπους που τους πληρώνουμε κι αυτοί αποφασίσουν ακόμα και για το ύψος των αμοιβών τους.
Έχουμε επίσης κάποιους που παριστάνουν τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι δεν μπορούν μόνοι να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους. Μιλάμε για έναν ιδιότυπο δυισμό στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Από την μια μεριά τηλεφωνεί και υποδεικνύει ο Ιβάν Σαββίδης και από την άλλη οι κ.κ. Φούσεκ και Χούμπελ.
Η σαφής διαφοροποίηση περίπου των μισών συμβούλων από τον κ. γραμμένο δεν αλλάζει τα δεδομένα στον βαθμό που οι σύμβουλοι αυτοί δεν επιχειρούν να αμφισβητήσουν την Διοίκηση και τα πρόσωπα που αποφασίσουν. Είναι κωμικό να μιλάμε για κυρίαρχη ΕΠΟ όταν δεν έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει την πορεία και την δράση ενός αρχιδιαιτητή.
Όπως είναι ακατανόητο το σχετικό έγγραφο για την ανανέωση της θητείας του κ. Περέιρα να έχει έρθει έναν μήνα νωρίτερα από τους εντολείς της ΟΥΕΦΑ και ο κ. Γραμμένος να το κρατά κρυμμένο στα συρτάρια του. Για να μιλήσουμε επί της ουσίας όλοι οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας είτε διαφοροποιούνται τελευταία είτε παραμένουν ακλόνητα στο πλευρό του κ. Γραμμένου έχουν βαριές ευθύνες για τον ευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το ότι έχει σπάσει προ πολλού η συμμαχία Σαββίδη-Μελισανίδη που έφερε στην διοίκηση όλους τους παραπάνω δεν λέει και πολλά πράγματα. Ο κ. Γραμμένος είναι υπηρέτης δυο αφεντάδων που τα βρίσκουν μεταξύ τους. Αν μάλιστα μειωθεί και η ποινή απαγόρευσης στους αγωνιστικούς χώρους που έχει επιβληθεί στον Ιβάν Σαββίδη, τότε θα επιβεβαιωθεί ακόμα περισσότερο του λόγου το αληθές.
Τα ιμάτια που ήταν διαμοιραστούν από την κατάκτηση του λαφύρου, διαμοιράστηκαν. Προφανώς δεν επρόκειτο για μοιρασιά. Όταν οι μεν αντιλήφθηκαν ότι οι δε πήραν την μερίδα του λέοντος άρχισαν να δυσαρεστούνται και να διαφοροποιούνται. Στο μεταξύ ΕΠΟ και ελληνικό ποδόσφαιρο, απαξιώνονται, η Εθνική Ομάδα καταστρέφεται ι και οκ. Γραμμένος τα παρακολουθεί όλα αυτά βαυκαλιζόμενος ότι… προχωρά η εξυγίανση.
Μαζί του βαυκαλίζεται και ο απερχόμενος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης. Από αυτό τον τραγέλαφο πρέπει να υπάρξει διαφυγή διότι σε λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο. Το παραμύθι της εξυγίανσης δεν αποκοιμίζει πλέον κανέναν
www.to10.gr/dekaria/