Τετάρτη, Ιουνίου 5

Στην Ελλάδα δεν είναι η γη καμένη αλλά τα μυαλά των ανθρώπων


Απατεώνες πολιτικοί και πολίτες χάπατα.

Γράφει ο Πιτσιρίκος
Καθώς η χώρα οδεύει στις εθνικές εκλογές, εμφανίστηκε πάλι -όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο- η φράση περί «καμένης γης». Δηλαδή, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει καμένη γη από την προηγούμενη. Βέβαια, αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση, τα περί «καμένης γης» δεν ισχύουν, αφού η γη -ξαφνικά- είναι γεμάτη λουλούδια.


Την φράση «παραλάβαμε καμένη γη» την είπε πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 1981, μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Έκτοτε, την λένε όλοι οι νέοι πρωθυπουργοί.
Βέβαια, κανένας πολιτικός δεν εξηγεί γιατί λυσσάει να παραλάβει μια γη που ξέρει πως είναι καμένη, ενώ και οι πολίτες δεν αναρωτιούνται γιατί θέλει τόσο πολύ ένας πολιτικός να παραλάβει την καμένη γη.

Πρέπει να είσαι τρελός, για να θέλεις να παραλάβεις καμένη γη.

Ίσως, η φράση για την καμένη γη να είχε ένα νόημα στο παρελθόν αλλά τι νόημα έχει σήμερα να λέει ένας πολιτικός στην Ελλάδα πως το κόμμα του παραλαμβάνει καμένη γη;

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει πριν από εννιά χρόνια και το δημόσιο χρέος της είναι πια στα 360 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ κοντεύει να είναι διπλάσιο από το ΑΕΠ.

Δηλαδή, δεν έχει καεί μόνο η γη αλλά όλη η χώρα.

Αν μάλιστα συνυπολογίσεις την δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, το καθεστώς εποπτείας και επιτήρησης της χώρας μέχρι το 2060, τους νόμους και τις εφαρμοστικές ρυθμίσεις των Μνημονίων -που, βέβαια, δεν καταργήθηκαν- την ανεργία, την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό, την υπογεννητικότητα και ένα σωρό άλλα θέματα, αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να είναι τόσο ηλίθιος που θα πιστέψει έναν πολιτικό που υποστηρίζει πως παραλαμβάνει καμένη γη.

Και βέβαια, αναρωτιέσαι πώς μπορούν να υπάρχουν σήμερα πολιτικοί στην χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη Ελλάδα που να υποστηρίζουν πως θα παραλάβουν καμένη γη, λες και μια χρεοκοπημένη χώρα δεν είναι ήδη καμένη.

Ειδικά, όταν αυτοί οι πολιτικοί ανήκουν στο κόμμα το οποίο, ως κυβέρνηση, εκτίναξε το δημόσιο χρέος και έκαψε τη χώρα, ενώ ψήφισε και όλα τα Μνημόνια, για να έρθει τώρα το ΔΝΤ και να μας ενημερώσει πως η Ελλάδα θυσιάστηκε -με τις υπογραφές και των ελληνικών κυβερνήσεων- για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Και κάθονται πολιτικοί και τηλεπαπαγάλοι στο προτεκτοράτο -που είναι δεμένο για έναν αιώνα ακόμα- και συζητάνε σοβαρά για την καμένη γη που θα παραλάβει η νέα κυβέρνηση, ενώ οι πολίτες κουνάνε τα κεφάλια τους συναινετικά.

Απατεώνες πολιτικοί και πολίτες χάπατα.

Η νέα χρεοκοπία θα τους προσγειώσει όλους.

Με το καλό να έρθει.

Και μετά να βγει ένας πρωθυπουργός και να πει «παραλάβαμε καμένη γη».

Στην Ελλάδα δεν είναι η γη καμένη αλλά τα μυαλά των ανθρώπων.

Τέρμα ηλίθιοι.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος