Δευτέρα, Ιουνίου 24

NOIAZONTAI ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αποφοίτησαν οι πρώτοι 60 από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων

Απονεμήθηκαν τα πρώτα πιστοποιητικά παρακολούθησης κύκλων μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πληροφορικής για ενηλίκους από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του δήμου Αθηναίων.
Συνολικά 60 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τα προγράμματα. Στους μαθητές πληροφορικής χορηγήθηκε η άδεια χρήσης του testware (www.testware.gr), δηλαδή ενός πιστοποιημένου
λογισμικού για την προετοιμασία εξετάσεων δεξιοτήτων πληροφορικής.
«Η κοινωνική συνοχή και η αρμονική συνύπαρξη μέσα στην πόλη αποτελούν προτεραιότητα του δήμου από την αρχή της προσφυγικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, η γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να μπορούν να ζουν με αυτάρκεια ως κάτοικοι της πόλης τους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.
«Η επιτυχία τους οφείλεται στη διάθεση και δέσμευση για μόρφωση και κατάρτιση, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας για να καταστεί δυνατή η συνύπαρξη και η αλληλοκατανόηση», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τα μαθήματα, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για μαθήματα ελληνικής γλώσσας, αγγλικής γλώσσας και πληροφορικής στο ΚΕΜ (Μαιζώνος 45 και Ψαρών, 9:00 - 13:00).