Τετάρτη, Ιουλίου 10

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης απαγορεύει τους Υπουργούς του να διορίζουν τους συγγενείς τους, αλλά ο ίδιος διορίζει τον ανηψιό του σε Νο1 του Μαξίμου!

Κι αν ήταν ο μόνος απ' όλο του το σόι που είχε μείνει στην απέξω, τι να 'κανε; τον τρούπωσε κι αυτόν για να μη παραπονιέται. Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης απαγορεύει τους διορισμούς αλλά εκείνος διορίζει Σε σχόλιό του για τις πρώτες οδηγίες που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στους νέους υπουργούς, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης σημειώνει, σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης απαγορεύει τους Υπουργούς του να διορίζουν τους συγγενείς τους, αλλά ο ίδιος διορίζει τον ανηψιό του σε Νο1 του Μαξίμου! Η κριτική στην ΝΔ για οικογενειοκρατία και διαφθορά, στον διεθνή τύπο, κάνει τον Μπ. Παπαδημητρίου, να βρίζει τους ξένους ανταποκριτές!», καταλήγει στο σχόλιό του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σημειώνεται πως με απόφαση του πρωθυπουργού, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.