Κυριακή, Ιουλίου 7

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί



Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ποιοι αναλαμβάνουν υπουργοί
newsbomb.gr
Αποτελέσματα Εκλογών 2019: «Κλείδωσαν» οι θέσεις για τα βασικά υπουργεία – Έκπληξη με τον νέο υπουργό Οικονομικών
Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εκλογικής νίκης της ΝΔ στις 26 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την παράταξή του, που δεν ήταν άλλο από την ισχυρή εντολή στις εθνικές εκλογές και την αυτοδυναμία.

Με όπλο την ανανέωση του κόμματος σε πρόσωπα και ιδέες, την παρουσίαση ενός προγράμματος που υπόσχεται λιγότερους φόρους, νέες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στην κοινωνία και ζήτησε τη στήριξή του για να γυρίσει σελίδα ο τόπος.
Η μεγάλη μέρα για την παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έφτασε. Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου 2019 αναδεικνύει πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με ποσοστά που «φλερτάρουν» με την αυτοδυναμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον τη λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια νέα εποχή.
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο και για το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής.
Την επόμενη ημέρα το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ορκιστεί, για να ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η Βουλή θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων, για να πάρει σειρά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Από τις 21 Ιουλίου και μετά, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων.

Ποιοι ράβουν υπουργικά κοστούμια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές αποφάσεις τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τα πρώτα νομοσχέδια έχουν ήδη ληφθεί, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Το νέο υπουργικό συμβούλιο, εφόσον φυσικά υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ το βράδυ της 7ης Ιουλίου, θα είναι ένα μείγμα έμπειρων στελεχών αλλά και νέων προσώπων.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ.κ., Γεωργιάδης και Χατζηδάκης θα αναλάβουν κρίσιμους τομείς, γεγονός που θα υποδηλώσει και το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για μεγάλες τομές.
Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης – Επενδύσεων, ενώ ο κ. Χατζηδάκης εκείνο του υπουργείου Παιδείας.
Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του κ. Μάκη Βορίδη, ενώ στο υπουργείο Υποδομών, επικρατέστερο όνομα είναι του βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.
Ο κ. Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζεται να αναλάβει την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνοντας υπουργός Εθνικής Άμυνας σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Κώστα Τσιάρα, αλλά και του κ. Νίκου Δένδια..
Στο νευραλγικό πόστο του υπουργού Εργασίας θα καθίσει ο κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έχει εμπειρία από την θητεία του στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επιστρέφει στα… γνώριμα λημέρια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας εκτιμάται ότι θα είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Όσον αφορά το κρισιμότερο υπουργείο, αυτό των Οικονομικών, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι τον έχει ήδη βρει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος με σημαντική ακαδημαϊκή πορεία στο εξωτερικό.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγονται τα ονόματα δύο βουλευτών Επικράτειας: του κ. Πικραμμένου και του κ. Γεραπετρίτη, ενώ ο κ. Πιερρακάκης προορίζεται για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Οι κ.κ. Δημητριάδης και Θεοδωρικάκος πιθανότατα θα αναλάβουν σημαντικά πόστα στο Μέγαρο Μάξιμου.
Τέλος, αναφορικά με την προεδρία της Βουλής, έχει ακουστεί το όνομα του κ. Κωστή Χατζιδάκη, του κ. Νίκου Δένδια, αλλά και του έμπειρου κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το βράδυ της Κυριακή, αφού θα έχει «κλειδώσει» το αποτέλεσμα των εκλογών.