Ότι υπήρχαν αποφάσεις για συντάξεις τέτοιου ύψους αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και επιβεβαιώνοντας το σχετικό σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Παρόν».

Πρόκειται για λίγες περιπτώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ. Γι’ αυτούς είχαν βγει συντάξεις που ξεκινούν από 8.000 ευρώ το μήνα και έφταναν μέχρι τις 23.900 ευρώ, σύμωνα με τον κ. Βρούτση.
Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματήσει η διαδικασία για την έκδοση αυτών των συντάξεων έως ότου να αποφασιστεί τι θα γίνει. «Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000 ευρώ, 24.000 ευρώ το μήνα. Δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες ή μη. Πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τέτοια απόφαση. Δεν νοείται υπουργός Εργασίας να εκδώσει αποφάσεις συνταξιοδοτικές»  είπε χαρακκτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.