Τετάρτη, Ιουλίου 10

Σκόπελος: Ο γαλέος των 280 κιλών – Η μεγάλη ψαριά στο Αιγαίο που έγινε ανάρπαστη

Σκόπελος: Ο γαλέος των 280 κιλών – Η μεγάλη ψαριά στο Αιγαίο που έγινε ανάρπαστη [pic]
Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε το νέο... τρόπαιο των αδελφών Μπρουσγιάννη από τη Γλώσσα, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν γίνει ανάρπαστο από τους καλοφαγάδες στην Σκόπελο.
Ο γαλέος μήκους 4,5 μέτρων και βάρους 280 κιλών αλιεύτηκε ανοιχτά στο πέλαγος, στην περιοχή του Αγίου Ορους και αποτελεί ένα ακόμη εντυπωσιακό τρόπαιο για τους δεινούς επαγγελματίες ψαράδες.

Με περισσότερα από σαράντα χρόνια δράσης στη θάλασσα οι Νίκος και Γιώργος Μπρουσγιάννης έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους πλήθος εντυπωσιακών ψαριών, με κορυφαίο στη λίστα σκυλόψαρο 1.200 κιλών και δεκάδες ακόμη ψάρια τεραστίων διαστάσεων.
Διατηρώντας την οικογενειακή παράδοση, βρίσκονται από 12 ετών στη θάλασσα, μαθητεύοντας δίπλα στον παππού και τον πατέρα τους, που επίσης ασχολήθηκαν επαγγελματικά με το ψάρεμα.
Γνώστες των μυστικών του ψαρέματος, οι δύο επαγγελματίες αλιείς οργώνουν το πέλαγος με το είκοσι μέτρων καΐκι τους, που φέρει το όνομα του πατέρα τους «Ευάγγελος», με τα παιδιά του Νίκου να ακολουθούν την ίδια διαδρομή.
«Δουλεύουμε αφροπαράγαδα για ξιφίες και κάπου – κάπου πιάνεται τέτοιο ψάρι» ανέφερε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, ο Νίκος Μπρουσγιάννης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η οικογένεια ειδικεύεται στα μεγάλα ψάρια.
Ο γαλέος που αλίευσαν οι δύο Γλωσσιώτες έγινε ανάρπαστος, μαγειρεμένος από σεφ του νησιού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Ψητός, τηγανητός με σκορδαλιά, είτε μαγειρεμένος στον φούρνο, έγινε ο καλύτερος μεζές για τους καλοφαγάδες. Στο μεταξύ οι αλιευτικές εξορμήσεις στο ανοιχτό πέλαγος συνεχίζονται, με τους δύο αλιείς να προσθέτουν νέα εντυπωσιακά τρόπαια στη μέχρι τώρα δράση τους