Ραγδαία αύξηση της ροής μεταναστών προς την Ελλάδα. ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΡΕΞΤΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Σε μια εβδομάδα έφτασαν στη χώρα μας 1.365 μετανάστες

Ραγδαία αύξηση της ροής μεταναστών προς την Ελλάδα

Σε μια εβδομάδα έφτασαν στη χώρα μας 1.365 μετανάστεςΌπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος παρουσιάζεται νέα αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά. Η αύξηση αυτή καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα με συγκεκριμένα στοιχεία.

Την εβδομάδα 8-14 Ιουλίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έφτασαν 1.365 μετανάστες όταν την αμέσως προηγούμενη ο αριθμός τους ήταν 980 ενώ την αντίστοιχη εβδομάδα του 2018 ο αριθμός τους ήταν μόλια 551.
Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις προσπαθώντας να διακριβώσουν αν η αύξηση, σύμφωνα με το Έθνος, είναι συγκυριακή ή οφείλεται στην ένταση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μετά τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την αντίδραση των Ευρωπαίων.
«Η Κομισιόν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να επαναληφθούν εικόνες του 2015 και αυτή ειναι η μεγάλη ανησυχία τους για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Κάποιοι, μάλιστα, το έθεσαν ανοιχτά στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τις προάλλες, παρά την αλληλεγγύη προς την Κύπρο η οποία ήταν αδιαπραγμάτευτη» εξήγησε στο Έθνος διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες.
Αυξημένες ήταν οι ροές στα νησιά και τον Ιούνιο καθώς στις 30 ημέρες του μήνα πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα συνολικά 3.122 άτομα όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018 είχαν περάσει 2.439 και το 2017 είχαν περάσει 2.012.